Siivosin hiljattain varastoamme ja käsiini osui pino vanhoja matkakuva-albumeita. Olipas riemastuttavaa viettää nostalginen hetki 80-luvun matkamuistojen seurassa. Tuolloin lennettiin ihmeelliselle etelänmatkalle mm. Hassen matkojen (tunnettiin kansankielellä hässimatkoina). Rusketus oli matkan pääasia ja kotiin piti tulla paahtuneena, jotta naapuritkin näkivät, että etelässä on käyty. Matkoilla ihmeteltiin vapaata viinaa ruokakaupoissa ja matkamuistoksi ostettiin erikoisen näköinen viinapullo, jonka saaattoi kotona laittaa kirjahyllyyn koristeeksi (ja todisteeksi siitä, että ulkomailla on käyty). Matkoilla asuttiin usein aika huonoissa hotelleissa ja viikko kuljettiin porukalla oppaan perässä retkillä. Suosituimpia retkiä taisivat olla ne possu/kyläjuhlat, joissa sai juoda viiniä (karmeaa kiljua) niin paljon kuin sielu sieti. Kirjoittelin muistoistani blogissa: http://www.rantapallo.fi/samppanjaamuovimukista/2015/09/23/kokemuksia-ja...  Kommenteissa joku muisti myös 70-luvun hurjat Keihäsmatkat. Minkälaisia kokemuksia sinulla on 70- ja 80-luvun seuramatkoista? Olisi kiva kuulla. Ilmeisesti meno on siistiytynyt noista ajoista vai oliko se sittenkään niin villiä?

Kommentit (2)

Anna Pusu

80-luvulla kävin seuramatkoilla mutten noilla junttimatkoilla. En ole koskaan paahtanut itteäni rannoilla, en ole kiikuttanut kotiin turhanpäiväistä rihkamaa tai viinapulloja kirjahyllyyn. Seuramatkat oli 70+80-luvuilla halpa vaihtoehto päästä haluamaansa maahan. Jos yritti ostaa lentoliput suoraan lentoyhtiöltä niin tuli kalliiksi. Sama homma majoituksen kanssa. Ostin halvan seuramatkan mutta liikuin kohteissa omatoimisesti enkä oppaan perässä. Suomen kielestä ja suomalaisista saa täällä Suomessa ihan tarpeeksi, ei tartte ulkomaita myöten lähteä etsimään.

Ymmärrän, että kaipaat lukijoita blogillesi mutta mun mielestä olet et-netin sääntörikkomusten rajoilla mainostaessasi blogiasi täällä.

terveisin Anna Pusu

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat