Vierailija

Taloustutkimus Oy suoritti tutkielman puolueiden kannatuksesta. Soittivat tuhannelle ja kysyivät. PS tippui Sdp nousi. Kuukauden päästä uusi galluppi.
PS alle 10% Sdp liki 20 % Kuinka uskottava tämä tällainen on ?
Touhu jatkuu. Nyt Kok ja Kepu riintaantuu ja hallitus kaatuu. Sitten kireät neuvottelut ja uusi hallitus on Kok, Sdp, Kepu.

Kommentit (8)

Vierailija

Mikään ei siis muutu. Kokoomuksen kuuluisi olla suurin häviäjä, koska sen johdolla viime hallituskaudella tehtiin aina vain enemmän virheitä. Silloin demarit joutuivat kärsimään hyväksyessään kaiken vastoin vaalilupauksiaan. Nyt persut on samassa asemassa ja sukeltavat.

Alun perinkin Sipilän olisi  pitänyt pudottaa kokoomus  hallituksesta ja muodostaa hallitus muiden kolmen suuren varaan. Olisi rikkaatkin joutuneet osansa taloudesta kantamaan. Mutta ehkä miljonääri Sipilä onkin enemmän kokkari kuin kepulainen.

Vierailija

Tuhannen otos on aika pieni. Taloustutkimus teki mutta kuka tilasi? Tilaaja eli maksaja saa aina haluamansa. Persuja on muutenkin koko ajan haukuttu pienimmästäkin syystä. Gallupin tulkinta vaatii siis paljon taustatietoa ja oman järjen käyttöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jotain rotia väitte4isiin

Missä tiedotusvälineessä oli  vain tuhannen haastatellun otos? Viimeisin Ylen tilaama gallup kuten sitä edeltäväkin oli  otokseltaan lähes kolminkertainen väitettyyn:

"Taloustutkimus haastatteli kannatusarviota varten yhteensä 2933 henkilöä ja puoluekantansa kertoi 65 prosenttia kaikista vastanneista eli noin 2 prosenttiyksikköä enemmän kuin edellisessä mittauksessa.

Haastattelut tehtiin 12.10.-3.11.2015 ja kannatusarvion virhemarginaali on suurimpien puolueiden kohdalla noin 1,5 prosenttiyksikköä ylös- tai alaspäin."  (Yle)

Halutessaan kannatusgallupeistakin voi keksiä salaliittoteorioita.

Vierailija

Tuhannen luku  tarttui jostakin uutistohinasta mieleen.    Mutta  oletetaan  3000 .

Mitä se  merkkaa  noin 4  miljoonaisesta  kansasta.  Minusta ei mitään.  Kun tuntee taloustutkimuksen  taustat  niin puoluerajat on  hyvin  selvillä, toisaalta  kuka valvoo koko arpajaiset ?

Vierailija

Asiat kulkee tietyllä kaavalla.  Mutta   mitä hyvää   Sdp Rinne  teki kovan nousun eteen.  Ilmeisesti oli  vain hiljaa.  PS   toimet ja riitely   ei ole  syy, monasti suosio nousee kun näkyvyyttä   tulee lisää.   Tässä on muistettava   ajanjakson lyhyys.

Vierailija

Suomen talouden alamäkeen on monta syytä.   Mutta ison loven   siihen tekee  tämä   farssi .   Aikuiset ihmiset   tuhlaa  jopa kymmenen vuotta   jonninjoutavaan.   Ensin sumplitaan,   sitten   kysytään  "asiantuntijoilta"   Tuloksia tulee,  sitten ne unohdetaan ja aletaan  kinata lisää.   Sen jälkeen  uhkaillaan  ja aletaan kiristämään.   Täytyy   muistaa  että tämä orkesteri  saa  yli kymppitonnin   joka kuukausi.  Kun määrä on yli sata, niin miljoona kuukaudessa.   12  miljoonaa vuodessa.  Kymmenessä 120 miljoonaa.

Vierailija

Olen ihmetellyt   politiikkojemme  intoa jakaa rahaa maailmalle.  Onko niillä jokin pienen valtion  alemmuuskompleksi. ?   Ostaako he kiitoksia  ?   Vai onko sukua  vastaanottamassa  ?

Aihe voi olla  hyväkin.   Itämeren puhdistus  on ajatuksena  hyvä.  Mutta miksi  pieni  maa  rahoittaa  tuota.  Eli kuka saa  miljoonat.  

Täysin humpuukia  on vuosikymmeniä   jatkunut  kehitysalue   rahoitus.  Niinkuin kaikki  muukin   asialle kehitetty kerjäys.   Vai luuletteko että nenäpäivä  miljoonat  pääsee kohteeseen.

Vierailija

On se hupaisaa seurata miten yönuoliainen täällä liikkuu venkslaamassa peukkujen suuntaa. Täytyy olla huonoitsetuntoinen tyyppi, aina mielestään oikeassa.  Kyllä täällä vakituiset, huomaavat kuka tuo turhautunut  vanhus on.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat