Näin lopetat hormonihoidon

Näin lopetat hormonihoidon

Suomalaisnaisista noin neljännes käyttää hormoni­korvaus­hoitoa vaihdevuosioireisiin. Miten hoito kannattaa lopettaa, ettei joudu pulaan? Gynekologi Pirkko Brusila vastaa.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (49)

Vierailija

Hei!

Sain tietää 2 viikkoa sitten, että olen käyttänyt turhaa  12-vuotta, estrogeeni/keltarauhashormooni laastaria. Minulla poistettiin kohtu ja munasarjat v.99 ja aluksi sain vain estrogeenilaastarin, mutta joku sekaannus tuli, kun muutimme eri paikkakunnalle ja silloin sain tuota kaksoislaastaria.

Nyt kun estrogeenin alasajo on menossa, niin olo on todellakin kamala.

Ennen palelin ja nyt tuntuu, että koko ajan on kamala kuuma olo.

odotan gynegologille aikaa, että voimme käydä asiat läpi.

Eräs lääkäri jolle puhuin k. o asiasta sanoi, että minun pitää tehdä potilasvahinkolain ilmoitus.

Nyt vain olen väsynyt kaikkeen tähän kokemukseeni, joten voimavarat ovat nyt aika nollassa.

Onko muilla ollut tämmöistä kokemusta ja jos on, niin kertoisitko siitä.

kuuma kissa

Minulta on poistettu kohtu mutta kaulaosa on jätetty. Olen syönyt hormoonia jo 18 vuotta kun ei millään pärjää ilman,lopetuksia on ollut monta, mutta turhaan.Gyneoloki sanoi että voit syödä vaikka ikäsi näitä,koska niissä ei ole keltarauhas hormoonia.Mutta terveyskeskuslääkäri yrittää laittaa kapuloita rattaisiin.Enhän minä niitä huvikseni syö,kun olen niin terve ettei tarvitse mitään muitakaan lääkkeitä syödä,mutta kun tuntuu että terveyskeskuslääkärit kirjoittais varmaan mielummin mielialalääkkeitä,niitähän joutuisikin syömään jos ei pystyisi nukkumaan hikoiluitten vuoksi.Tietäisiköhän joku ilman hormoonia olevia pillereitä jotka voisi auttaa hikoiluun?,söisin  mielummin niitä ettei tarvis lääkäreitä häiritä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ei kenenkään naisen tulisi luottaa terveyskeskuslääkäriin silloin kun tarvitsee kynegolokia.

Se maksaa, varsinkin jos tehdään jokin tarkempi tutkimus, joka uskoakseni tehdään jokaiselle ensimmäisellä kerralla tuon alan lääkärille mentäessä. On hintansa väärtti, sanon tuon, koska olen muutakin kokemusta saanut terveyskeskuksesta.

Naisen elämälle on äärettömän tärkeää oikea ja tasapainoinen hormoonihoito.

tuisku

Hei mummo 60v. Olen 57v, kohtu poistettu ja hurjat vaihdevuosi-oireet hikoiluineen ja unihäiriöineen alkoivat vaivata vähän päälle 50v. Kokeilin laastareita, ei käyneet kun iho ärtyi, geeliä en jaksanut levitellä ja sain progynova 2 mg lääkityksen, sillä on nämä vuodet hyvin pärjätty. Pari vuotta sitten sain syvän laskimotukoksen jalkaan ja nyt gyneltä kuulin, että ei saa korvaushoitoa käyttää tukoksen jälkeen?!!

Hän ehdotti, että kokeilen Divigel 0,1% geeliä ja Remeron soltab 15mg tabletteja. Remeron on kuulema joku masennuslääke, mutta sitä  käytetään myös hikoiluun ja nukkumisvaikeuksiin vaihdevuosissa.

Tabletista otetaankin vain kolmas- tai neljäsosa ja sen pitäisi auttaa hikoilu- ja univaikeuksiin. Lääkkeet ovat vielä hakematta, joten en osaa tässä vaiheessa kertoa kokemuksesta, mutta voin palata asiaan jos kiinnostaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ei kenenkään naisen tulisi luottaa terveyskeskuslääkäriin silloin kun tarvitsee kynegolokia.

Se maksaa, varsinkin jos tehdään jokin tarkempi tutkimus, joka uskoakseni tehdään jokaiselle ensimmäisellä kerralla tuon alan lääkärille mentäessä. On hintansa väärtti, sanon tuon, koska olen muutakin kokemusta saanut terveyskeskuksesta.

Naisen elämälle on äärettömän tärkeää oikea ja tasapainoinen hormoonihoito.

Niimpä, viimeksi kävin yksityisellä uudella lääkärillä, vanha ei ottanut enään kotikaupungissani vastaan.

Pieni yllätys oli kun kelan korvaus miinustettuna 170e ...toki tarkka tutkimus ja apu, mutta sittenkin tuntui hurjalta tuo summa eläkeläisen mielestä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Luin otsakkeen ja tulin katsomaan,että miten se hormonikorvaushoito lopetetaan.No,miten se nyt sitten lopetetaan?

Itse lopetin kuin seinään rintasyöpädiagnoosin saatuani, mutta se on sitten uusi tarina.

Melatoniini+estrogeeni_EI_EI

Vierailija kirjoitti:
Unettomuuteen,kysäseppä lääkäriltäsi sellaista lääkettä kuin Melatoniini.Ei tule riippuvaiseksi ja antaa tasasen unen.
Hormoonikorvaushoitoon minulta poistettiin kohtu 38v. ja sen jälkeen söin pelkkää estrogeenia ja jouduin juoksemaan mammogrfiassa puolen vuoden välein,kun ilmestyi pattejja rintaan. Munasarjat jouduttiin poistamaan kystien takia neljän vuoden kuluttua. Oon kestänyt hikoilut ja mieskin kiukuttelut.En oo syönyt moneen vuoteen hormoonia ja eikä oo tullut yhtään kystaa sen jäkeen.

Onnellinen 62v

Kannattaa muistaa seuraava asia, jos käyttää estrogeenia, niin melatoniinin käyttö ei ole hyvä, juttu koska estrogeeni elimistössä vahvistaa melatoniinin vaikutusta ja taas melatoniini heikentää estrogeenin vaikutusta joidenkin tutkimusten mukaan (löytyy englanninkielisiltä sivustoilta maailmalta tietoa asiasta).

Käytin itse pientä annosta Estrogeliä, enkä saanut nukuttua sitten millään. Otin ihan pikkuisen määrän melatoniinitabletista, en muista mg-määrää, mutta miedoin, mitä löytyi silloin kaupasta ja siitä puolet. Minua alkoi nukuttaa ihan hurjasti alle puolessa tunnissa ja myös huimasi. Menin nopeasti sänkyyn ja nukahdin heti ja aloin nähdä samantien tosi pahoja painajaisunia, jotka olivat lisäksi aivan omituisia , tosi värikkäitä ym.

Seuraavana päivänä aloin tutkia asiaa netistä ja löysin tuon tiedon, ettei estrogeeniin ja melatoniinin käyttö ole hyväksi yhtäaikaa. Sama homma on estrogeenin ja kannabiksen käytöllä, mutta kannabista en ole edes halunnut kokeilla, mutta maailmalla jotkut ovat saaneet siitäkin apua  vaihdevuosioireisiin, mutta sekään ei siis sovi, jos on estrogeenikorvaushoito käytössä.

Sitten lääkäri määräsi minulle isomman estrogeeniannoksen ja alkoi nukkuminenkin parantua.

Nukkuminen on heti heikkoa, jos vähänkään vähemmän geeliä laitan. Toivottavasti joskus voin alkaa sitä vähentää - kokeilen aina välillä.

Tiina712

Miten olette lopettaneet hormoni laastarin käytön, vaihtoväli on ke ja la, olen käyttänyt nyt lähes 5 vuotta, muuten on vointi ok, mutta noin kerran viikossa on yöhikoilua ja tykyttelyä. Kokemuksia laastari hoidosta?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat