Iltapäivälehdistä luin, että jo Tapanina monet ovat kyllästyneet jouluruokiin ja haluavat pizaa, hampurilaista. Jouluruuat
joutaa roskiin.
Sota-ajan lapsina me kummatkin kahden hengen taloudessa on opetettu siihen, että ruokaa ei saa haaskata. Kyllä meilläkin jää laatikoita, kinkkua ym yli, mutta ne pannaan pakkaseen. Kinkusta saa erinomaisen hyvää hernekeittoa ja laatikot toimii hyvinä lisukkeina tammi helmikuussa.
Jos olisi Herlinin, Nallen tulot niin tuskin näin tarvitsisi tehdä. Nyt pienituloisina eläkeläisinä pitää olla tarkkana, että saa herkkuja edes Jouluna.
Omalta pieneltä osaltani otin osaa pienituloisille jaettaviin joulupakettien jakotehtäviin. Ne kiitollisuuden kyyneleet saajan taholta olivat paras joululahjani. Pienillakin teoilla saa suurta iloa aikaan...Molemminpuoleita.
Hyvää Tapania ja Joulunjatkoa!

Kommentit (3)

Vierailija

Jouluruokien poisheiitäminen jo Tapanina! Hyi, ei tulisi mieleenkään, hankin vain senverran minkä tiedän, että pystyn syömään. Ja pakastimet on olemassa, leivonnaiset ainakin voi laittaa jo ajoissa pakkaseen tuoreeltaan, jättää käyttöön vain sen minkä tietää parissa päivässä menevän. En lainkaan ymmärrä sitä tuhlausta joka vallitsee nykyään. Me lapset jotka sodan pulavuosina olemme syntyneet,  olemme oppineet kunnioittamaan ruokaa, mikä onkin mielestäni aivan oikein. Motto! kaikk'  syyään, mitään ei jätetä! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

"Jos olisi Herlinin, Nallen tulot niin tuskin näin tarvitsisi tehdä." Että pohjimmiltaan moraali on heikko, mutta köyhänä on elettävä siivosti."

Lainaa La mer ensi jouluna vanha rekka ja kerää rikkaiden juhlapöydän ylijäämät sinne, missä niitä kaivataan. Toki kotimaahan, mutta köyhempiä maita myöten. Ja avatut viinipullot mukaan. Kyllä eläkeläinenkin voi osallistua laupudentyöhön.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat