Laiska ja lihava – vai häiriö kilpirauhasessa?

Kilpirauhassairauksista kärsii lähes joka kymmenes suomalainen. Miksi hoito on edelleen niin kiistanalaista?Lue koko juttu

Laiska ja lihava – vai häiriö kilpirauhasessa?

Kommentit (5)

Vierailija

Furubacka on vertaistukiryhmissä erinomaisessa maineessa kuten myös allesiteerattu endokrinologi (tekstit erään viikkolehden terveysnumerosta 1/2016):

"Tunnen potilaita, jotka ovat voineet huonosti T4+T3-lääkityksellä ja jättäneet oma-aloitteisesti T4-hormonin pois. Tämän seurauksena heidän vointinsa on merkittävästi kohentunut. Tällöin on olennaisen tärkeää, että käytetään riittävän pieniä T3-annoksia. Hoitoa on myös huolellisesti seurattava sekä kliinisesti että laboratoriokokein, Ilvesmäki sanoo."

"Olen vakuuttunut siitä että on ihmisiä jotka voivat paremmin T3-monoterapialla kuin yhdistelmähoidolla, mutta se on hyvin pieni porukka. On epäilty, että näillä potilailla tablettina käytetty tyroksiini saattaisi muuttua etupäässä rT3:ksi ja aiheuttaa haittavaikutuksia tällä mekanismilla."

Suomessakin harvinaista että endokrinologia arvostetaan potilaiden keskuudessa. Paljon enemmän muiden alojen lääkäreitä. Näin myös Tanskassa kyselyssä:

https://thyroidhormones.wordpress.com/2015/12/31/bok-far-danska-hypotyre...

Vierailija

Kiitos toimittajalle hyvästä kirjoituksesta! Kiitoksia ansaitsee myös haastateltu Furubacka sekä osaamisestaan että rohkeudestaan.

Samoin sekä osaamisestaan että rohkeudestaan hatunnosto kommentissa mainitulle Ilvesmäelle, jonka "suojana" tosin on endokrinologin koulutus. Josta koulutuksesta huollimatta on potilaiden arvostama mm. somessa. Facebookissa ja muuallakin potilaat oikeastaan karttavat endokrinologeja, poikkeuksena vain Ilvesmäki ja Välimäki. Arvostuksen ja luottamuksen ilmaus että potilas kertoi jättäneensä yhdistelmästä Thyroxinin pois. Rehellisyyden ilmenemä Ilvesmäeltä että myöntää tämän ja muutaman muun potilaan vooivan parhaiten T3-monoterapialla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
meillä on vaino-valvira

"Ammattitaidon lisäksi tarvitaan rohkeuttakin. Ohjelmassa esiintyvä lääkäri Leena Furubacka kertoo, että hänestä lääkärin velvollisuus on auttaa silloinkin, kun "ainoa oikea lääke" ei toimi."

endokrinologiyhdistyksen tilaama valviran kosto tuli viikon kuluessa rohkeuden osoituksesta eli yllesiteeratusta lausumasta. Edes sujuvasti valehteleva henriksson valvirasta ei mennyt lausumaan mitään Furubackan "yksittäistapauksesta" mutta toisti vakiovalheet "puutteellisesta diagnosoinnista ja seurannasta". Jotka ovat aina olleet hyvät ja lisää tehostuneet valviran ensimmäisen kostoiskun (heinäkuu 2012) jälkeen. 

Furubackan huolellisuudesta kertoo blogia pitävä potilas:
https://hypotyreoosi.wordpress.com/2016/02/24/viidennen-laakarin-oikeuks...

Samassa blogissa merkintä 15.12.2015 kertoo edellisen kostotoimien kohteen huolellisuudesta. )Josta vastikään todisti maakuntalehden juttua kommentoinut: "ensimmäinen vastaanotto kesti kaksi tuntia")

https://hypotyreoosi.wordpress.com/2015/12/15/eraan-potilaan-kantelu-edu...
 

Vierailija

Asiaan perehtymätön ehkä ei heti huomaa, että endokrinologiyhdistyksen tilaama valviravaino kohdistuu niihin 15...50 prosenttiin potilaista, joilla Thyroxin-lääke ei poista oireita edes tyydyttävästi. ("Parantumiseen" tarvitaan aina myös T3-lääke: http://bit.ly/1MpX4kZ )

Mainittu yhdistys suosituksillaan sabotoi myös "perusvajiksien" hoitoon pääsyn ja itse hoidon sillä poikkeuksella että raskautta suunnittelevien ja raskaana olevien hoidon saa aloittaa melko ajoissa eli kun TSH on 2,5 tai yli.  Saksankielisessä wikipediassa rajaksi suositellaan 2,0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat