Näin laihdutat terveellisesti

klo 5:10 | 5.4.2016
Aloita kevät keventäen. Muutama kilo pois ja koko elämä saa uuden sävelen. Helppoa? Kyllä.Lue koko juttu
Aloita kevät keventäen. Muutama kilo pois ja koko elämä saa uuden sävelen. Helppoa? Kyllä.Lue koko juttu
Ladataan...
NYT LAITETAAN KILOT KURIIN!
Mielenkiintoinen ja kannustava artikkeli. Päivittäisen aterian perusohje hyvin nopea ja helposti muunneltava. Henkilökohtaisena kokemuksena kannustaisin muistamaan ravintoympyrän lautasmallin. Se säilyttää ravintoarvot kohdallaan ja auttaa kilojen vähenemiseen. Jos "repsahdusta" tulee, rohkeasti vain eteenpäin.
http://www.nettiet.fi/teemat/terveys/art4814-Nain-laihdutat-terveellises...
Virallista hömpää.
Liikaa huonoa hiilihydraattia eli sokeria, joka on polttoaine RUNSAASTI LIIKKUVALLE ihmiselle ja lisöksi liian vähän hyvää rasvaa ja proteiinia, joita ihmisen jokainen solu tarvitsee rakennusaineeksi.
Juurikin tuolla suosituksella meillä on II-tyypin diabetesepidemia.
Jos aivot eivät saa riittävästi hyviä rasvoja, niillä on koko ajan nälkä.
Joku harva pystyy kituuttaan tuollaisella ruokavaliolla, mutta ei terveenä pysy. Vähintään dementia tulee.
Ihan kiva, mutta entäs kun vatsa ei kestä maitotuotteita, korkeintaan vähän juustoa? Joka paikassa laihdutusohjeisiin mätetään maitoa, rahkaa ja raejuustoa, mutta ei mitään järkeviä vaihtoehtoja.
Ei tollasia gramma määriä jaksa laskea. Mutta muuten ihan ok.
Tänä päivänä on monia tuotteita, joissa ei ole laktoosia, jos laktoosi on se, miksi maitotuotteet eivät sovi.
Suomessa margariinileipä, puuro ja rasvaton maito perustuu maatalouspolitiikkaan, EI terveyttä edistävään ruokavalioon, tieteellisestä tutkimuksesta puhumattakaan.
Viljavalmisteita ei raavaskaan mies tarvitse kahta leipäpalaa, yhtä pasta-annosta tai yhtä puurolautasellista enempää päivässä, sillä muuten ei jaksa syödä kasviksia riittävästi päivässä, joita tulisikin olla jokaisella aterialla puolet aterian koosta.
Terveelliset ravitsemussuositukset yli 2-vuotiaalle ovat:
Päivittäisestä energiasta lähes 40% pitäisi tulla hyvistä rasvoista. Aikuisen perusruokavaliossa tämä tarkoittaa lähes 100 grammaa rasvoja.
Hyviä rasvoja ovat: villi kala, pähkinät, siemenet, manteli, avokado, kananmuna, kylmäpuristetut LUOMU kasviöljyt tummassa lasipullossa, koska ainoastaan kylmäpuristettu kookosöljy kestää valoa, mutta muut ei. Sekä eläinrasvat (luomu, niittyliha ja riista ovat parhaimpia). ÄLÄ SYÖ margariinia tai muitakaan prosessoituja kasviöljyjä (pullomargariini, kasvirasvakermat jne...).
Proteiinia tulisi saada 1-2 grammaa per painokilo (normaali paino). 100 grammaa lihaa tai kalaa sisältää n. 20 grammaa proteiinia (riippuen lihan tai kalan rasvaprosentista), yksi kananmuna n. 7 grammaa ja 1dl maitoa, piimää, viiliä tai jogurttia 3 grammaa. Proteiinin liian vähäinen saanti johtaa vääjäämättä lihasmassan ja luuntiheyden menettämiseen sekä immuniteetin heikkenemiseen.
Ja paljon kasviksia, hedelmiä, vihanneksia, juureksia, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja. Aikuisella vähintään 500 grammaa päivässä, mutta mieluummin 1000 grammaa.
Ja juo ainoastaan vettä, ei maitoa, ei limsaa, ei sokerimehuja, ei kivennäisvesiä tai mitään muutakaan. Valio ei edes kerro, miten maito prosessoidaan. Moni pystyy käyttämään ulkomaisia maitotuotteita, mutta suomalaisia ei, joten suomessa maito pilataan joko prosessoinnilla tai lehmien rehu pilaa maidon. Suomessa maito on pelkkää maatalouspolitiikkaa, ei muuta.
Vain alle 10 % suomalaisista syö suositusten määrän kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja päivässä. Osa ei lainkaan ja loput siltä väliltä.
Syöthän D-vitamiinia?
Iho muodostaa auringosta D-vitamiinia keskikesällä ja keskipäivällä, jopa 500µg puolessa tunnissa (elimistö hajottaa ylimäärän, joten liikaa sitä ei saa). Ruuasta D-vitamiinia saa muutaman mikrogramman päivässä, riippuen mitä syö.
Suomessa alle 1-vuotias saa tippapullosta D-vitamiinia 10µg / vrk ja korvikkeesta (1dl korviketta sisältää 1,1 - 1,3µg D-vitamiinia) 10-20µg/vrk. Eli yhteensä alle 1-vuotias saa D-vitamiinia 20-30µg / vrk, riippuen paljonko korviketta menee. Ja tämä riittää alle 1-vuotiaalle.
D-vitamiinin tarve kasvaa painon ja iän mukaan. EFSA:n turvallinen D-vitamiinin saanti päivässä on yli 1-vuotiaalle 50µg päivässä ja yli 10-vuotiaalle 100µg päivässä.
Virallisia suosituksia korkeampia D-vitamiinitasoja puoltavia tutkimuksia tulee jatkuvasti, viikoittain. Suomessa ravitsemusneuvottelukunnan (VRN) matalat (10µg/päivä) D-vitamiinisuositukset näyttävät yhä fossiilisemmilta. Ne riittävät vastasyntyneille sekä kissoille ja pienille koirille.
Kiitos kun kirjoitit, toit nuo tärkeät asiat taas esille! Olen samaa mieltä ja pitkälle tuota järjestystä noudatankin.
Kyllä maitoproteiinillekin voi olla allerginen, eikä se ymmärtääkseni ole sama asia. Itse en voi nauttia laktoosimaitoa tai muitakaan maitotuotteita joissa on laktoosia, mutta laktoosittomia täysin voin. On tutkittu ja laktoosi ei imeydy yhtään. Kartan myös valkoista viljaa sekä tuoretta ruisleipää, myös niistä tulee vaivoja vaikka keliakiaa ei olekaan.
Korvaa maitotuotteet laktoosittomilla.
Joo maitoallergia on hieman erilainen juttu, tulee mm. useammin ihottumaa yms. Itse kärsivänä tiedän ettei se ole mikään leikin asia.
Tässä jutussa on enemmän siitä.