Sivut

Kommentit (27)

Mökille lähtiessäni tämä appelsiinipuu tarttui matkaani marketin puutarhaosastolta. Toivottavasti saan sen menestymään siihen asti että tulee kesä ja se pääsee terassille kylpemään auringossa.

Kerran 10 vuotiaana laitoin appelsiininsiemenen purkkiin itämään. Otollisissa olosuhteissa siemen iti ja kasvoi puuksi, hedelmiä se ei kuitenkaan koskaan tehnyt. Muuttaessani omilleni puu jäi äitini hoiviin. Kun sen latvus hipoi kattoa äitini halusi siitä eroon ja hain sen omaan huusholliini. Kovin kauaa se ei meillä kuitenkaan menestynyt, tyttären kissa kävi pissalla sen ruukussa joten se oli appelsiinipuun menoa.

Tuosta sähköpostiosoitteesta, minä olen kerran laittanut tänne toimivan sähköpostiosoitteeni  kun pyysin Samettiruusulta kurjen tekoohjetta. Riskihän se tietysti oli ja jännitin tuleeko myös epäasillista roskapostia mutta eipä tullut ainuttakaan.

St.Paulia

Minäkin olen yrittänyt kasvattaa mm. appelsiinia, chiliä ja paprikaa niiden siemenistä. Jännä juttu, että kaikki ovat kyllä versoneet hyvin ja kasvattaneet lehtiä ja vartta mutta kukkimaan eivät ole alkaneet eikä hedelmiä ole tullut.  Onko kellään viherpeukalolla vinkkiä tähän?

Yleensä  tuollaiset "etelän hedelmäkasvit", jotka ostaa niin, että niissä on kukintoja tai jo pieniä hedelmiä / palkoja pärjäävät hyvin kunhan saavat tarpeeksi valoa / aurinkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sarmuusa, Mustis sai pistokkaat, kiitos erään kekseliään henkilön, joka otti vinkistäni vaarin ja hoiti asian eteenpäin.

Minullakin on ollut näitä kattoon kasvajia, niin appelsiinipuu, tuntokasvi kuin anonakin. Enää en niitä harrasta. Kerran koristeltiin appelsiinipuu joulupuuksi, mutta oli se vähän oudon näköinen.

Vinkkiä kukkimattomuuteen ei minulla ole, mutta syitä voisin yrittää kertoa.

Se on se viileä lepokausi joka virittää kukintaan, yleensä. Jos on koko ajan huoneenlämmössä niin veikkaan että viherkasvina pysyy. Eikä ne kaupan sitruskasvit ole niistä hedelmäosaston hedelmien siemenistä kasvatettu, vaan ovat ihan eri lajikkeita. 

Tuon viileän kauden puutteen takia tuntokasvikin suostui kukkimaan nuorena vain kerran yhden ainoan kukan, ei enää toista kertaa sitäkään.

Kuvan soilikin sain joskus syystalvella. Siinä on mallitapaus ylilannoituksesta. Lehdet ovat komeita, mutta kukkiminen ei meinannut alkaa millään. En ole lannoittanut aikoihin ja voimaa riittää aina vain.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat