Kasarihaaste: Mitä kaipaat eniten 1980-luvulta?

Kasarihaaste: Mitä kaipaat eniten 1980-luvulta?

Keikauskakku, Dingo ja Annen tv-jumppa. Muun muassa nämä ilmiöt leimasivat kasarin kulta-aikaa. Mitä 1980-luvun asiaa sinä kaipaat eniten? Äänestä!Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (28)

Vierailija

Teillä obn niin hienoja muistoja, että melkein hävettää kertoa tämä. Kerron kumminkin.

Meidä perheen pinen kesäpaikan naapuriin tuli sodan jälkeen Tytärsaarelaisia "pakolaisia", siirtolaisia. Miehet meni heti sahalle töihin ja rakensivat kaksi rintamamiestaloa. Naisväki työskenteli naapureille ja hoiti kaoja sekä lampaita. !960-luvulla ostivat yhteisiksi neljä lehmää ja  alkoivat myydä pastöroimatonta maitoa ja ihanaa tuorejuustoa, jota maustettiin ruohosipulilla ja muilla tuoreyrteillä. Joimme maitoa, josta oli laajassa  punasavikulhossa kerätty kerma talteen. Kesän mittaan söimme mielettömiä määriän tuorejuustoja ja tilasimme niitä talvella Matkahuollon kautta ystävillemmekin. Kuten myös juureen leivottua maalaisleipää.

.

Joskus 1980-luvun alkuvuosina iskivät kunnan terveysviranomaiset silloin jo eläkeikäisten karjalaisten navetan "maitokeittiöön". Juuston teko piti lopettaa ja meijeri ei ottanut vastaan jäähdyttämätöntä maitoa. Lehmät myytiin "makkaratehtaalle". Sitä karjalaista LÄHIRUOKAA minä kaipaan.

Vierailija

1980-luvulla oli mukava saada ja itsekin kirjoittaa "etanapostia". Yllätysvieraatkin olivat paikallaan mökkiin kuin mökkiin.

Tuntui kuin kenelläkään ei ollut mitään valittamista , oli rauha maassa ja tekeville töitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Hyvähän se on välillä Luojaansakin ajatella, eikä vain näitä maallisia.

Selitys: Tuolla viittasin toisen vierailijan kommenttiin (2.4. klo 21.50), jossa mainittiin Luoja sekä maat ja taivaat.

(Jälkeenpäin huomasin, että välissä oli vielä toinenkin sivullinen kommentteja.)

Vierailija

80-luvulta kaipaan moniakin asioita,mutta kyllä se on kasvotusten tehtyä asiakaspalvelua.nykyään kun pitää asioida netin kautta ilman että näkee edes henkilöä jonka kanssa asioi.

Olin aika menevä tyttö siihen aikaan,eikä paljon jäänyt aikaa seurailla muotia tai televisiota.10 pennin merkkarit olivat silloin lempiherkkuani ja odotusaikana niitä menikin aika paljon.Sitten myöhemmin pamahti lama-aika ja siinä ei nyt ollut mitään hyvää.

Vierailija

Kaipaan  kovasti koululaisten hyvää hammashuoltoa, jokavuotisia tarkastuksia, ilmaisia fluoritabletteja,hammasharjoja jne. 

Kaipaan kouluihin myös ilmaisia välipaloja, joita 80-luvulla lapsille annettiin

Matami Mimmi

Jos "merkkareilla" tarkoitetaan niitä isoja lituskaisia tahmeita karkkeja, niin minä en kaipaa niitä takaisin. Saattoivat olla vaaraksi pienille lapsille ison kokonsa ja tahmeutensa takia. Jopa lastenjuhlien täytekakuissa muistan nähneeni sellaisia koristeina.

Reiluja kotihoidon tukia (valtion ja kunnan) muistelen vielä haikeudella. Itselläni oli onni saada lapsia tuohon aikaan. Joskus jopa taksilla ajeltiin lasten kanssa Seikkailupuistoon, vaunut takaluukkuun ja menoksi. Bussit eivät vielä siihen aikaan olleet matalalattiaisia, joten vauvan ja leikki-ikäisten kanssa en uskaltanut paljon bussilla liikkua.

Vierailija

Onko kysymyksessä teeskentely, kun kukaan ei kerro kaipaavansa algerialaista punaviiniä, Vin Rouge? Vai vietiinkö se kaupoista jo 1970-luvulla?

- ei nudikaa eikä omppua, vaan halpaa punkkua -

Vierailija

Esikoinen ehti 70 luvulle Kaksi 80 luvulle ja yksi vielä 90 luvulle.  Viinit jäi minulta juomatta mies  toisinaan jotain joi , mutta ei viinejä  Tiukkaa meillä oli 80 luvullakin rahasta, mutta selvittiin kuitenkin ja elämä oli kyllä silloin erilaista. En nytkään ole mikään kiireinen  ihminen sairaseläkkeellä olen,. Vaan 80 luku oli sellaista rauhallisenpaa aikaa ja ihmiset juttelivat toisillen ja hymyilivät enemmän, töitäkin vielä sai ihan hyvin.  Niin ja silloin  oli kunnon lankapuhelimet  ja mikä upeinta ei oltu EU.ssa

Vierailija

Jatkoa edelliseen  80 luvulla rakennettiin  asuntoja, kouluja, päiväkoteja ja terveysasemia Työntekiöitä oli riittämiin. Teitäkin päällystettiin asfalttiin. Tuntui että kaikki puhalsivat  yhteenhiileen elintason nostamiseksi  Nyt romutetaan kaikki mitä silloin oltiin saatu aikaiseksi

Matami Mimmi

Tuli tuosta EU:sta mieleeni vielä, että kaipaan Suomen markkaa. Yhä vielä mielessäni muuntelen suuria summia markoiksi, vaikka vaikeaahan se on, kun kurssit vaihtelevat.  (Tosin harvoinpa minä suurien summien kanssa tekemisissä olen.)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat