Pirkko Arstilan kolumni: Juokse pois, omaan elämään

Alkoholistin puolesta ei kukaan muu voi raitistua. Pirkko Arstila toivoo, että juopon läheinen kysyy rehellisesti itseltään, haluaako todella uhrata elämänsä toisen takia.Lue koko juttu

Pirkko Arstilan kolumni: Juokse pois, omaan elämään

Kommentit (2)

Eläinystävä.

Itse elin juopon kanssa ja pyysin kauniisti että lopettaisi mutta ei. Rikkoi vaatteitaan ja huonekaluja. Kai häpesi kun töistä paluu siirtyi aina myöhemmäksi ja humala suuremmaksi. Hakkaaminen seuraava vaihe ja kun hakkasi pojan niin silloin päätin että nyt on loppu. Sitten itki että lopettaa, mutta erosin. Uskon että ei ainakaan vaimo pysty lopettamaan toisen juomista, kyllä se itsestä täytyy lähteä raitistuminen, mutta ei kannata uskoa jos lupaa hädissään muka lopettaa.

Kipinä

Yhdysvalloissa ymmärretään sairaudeksi. Niin täälläkin, marginaaleissa. Mutta ei yhteiskunnan ja sosiaalialan hoitokäytännöissä. Hyvin kirjoitettu kolumni. Silti loppukommentti särähti: "Juopot ovat itsekkäistä, ei heitä pidä jäädä säälistä hoitamaan". Jos kerran kyseessä on sairaus, eikö pidä hoitaa? Monet muutkin sairastajat ovat itsekkäitä, eikö heitäkään pidä hoitaa? Manipuloivia narsisteja, skitsofreenikkoja, aggressiivisia dementiapotilaita, itsemurhaa tai joukkotuhoa hautovia koulukiusattuja ... Yksi asia on tietenkin se oma päätöstävalta ja tahto, toinen on kuitenkin se, että kemiallista riippuvuutta ei voi hoitaa riippuvuutta ylläpitävällä lääkkeellä, eli niillä pvk-lääkkeillä, joilla kaikkea muuta yritetään hoitaa.

Ihan vinkiksi vain, kuinkahan monta dementia-potilasta on saatettu "sairauden etenemisen" nimissä totaalisen sekaisin ja aggressiiviseksi. Minä tiedän ainakin muuttaman..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat