Suussasulavan pehmeä rahkakakku on kahvipöydän klassikko

klo 15:02 | 13.2.2017
Juhlista ystävänpäivää iki-ihanalla kahvipöydän klassikolla. Mukavan mausteinen, pehmeä rahkakakku on helppotekoinen ja säilyvä.Lue koko juttu
Juhlista ystävänpäivää iki-ihanalla kahvipöydän klassikolla. Mukavan mausteinen, pehmeä rahkakakku on helppotekoinen ja säilyvä.Lue koko juttu
Ladataan...
Tein kakun mutta lämpötila oli liian korkea joten kakusta tuli "kova" ja meinas palaa päältä
Yleensä kakku paistetaan 175 asteessa. Miksiköhän ohjeessa on 200 astetta?
Tuli myös liian kova...oisko se karkeissa vehnäjauhoissa syy.. en tee toista kertaa enkä tarjoa vieraille...
Tämä on tosi hyvä kakku, mutta normi kokoiseen kakkuvuokaan, muuten kohoaa uunissa yli. Lämmöksi riittää 175 astetta ja 45 min. Jauhoiksi kelpaa tavalliset vehnäjauhot ja mausteeksi vielä vaikka sitruunan kuorta, jos ei satu kaikkia noita muita mausteita olemaan.
Tein ja tuli tosi hyvä - ihan kyllä kuin tavallinen piimäkakku. Lämpöä laitoin kanssa vain 180 astetta, mutta kävi ihan hyvin tavalliset vehnäjauhotkin.
Kokeilin eilen ohjetta. Tuli todella hyvää puolisonkin mielestä, alemmassa lämmössä (175 astetta) paistaen ja tavallisia vehnäjauhoja käyttäen. Jauhoja ja sokeria käytin suhteessa pikkuisen vähemmän kuin ohjeessa, paistoaika 50 min.
Joskus kokeilen niin että laitan appelsiininkuorta mausteeksi. Saattaisi sopia "kakun henkeen".
kaipaamme kluteenittomia leivonnaisia.
Tein tänään tämän kakun. Sattui olemaan kaikki aineet kotona, paitsi rahka oli maustettua, passion-hedelmä, ja jauhot puolikarkeita. Kakusta tuli tosi hyvän makuinen ja kaikin puolin onnistunut. 55 min 200 astetta.