10 asiaa, joita et tiennyt Euroviisuista

Euroviisut ovat jälleen täällä! Lue 10 asiaa, joilla voit osoittaa todellisen viisutietämyksesi. Vielä lisää opit jutun interaktiivisesta viisukartasta.Lue koko juttu

10 asiaa, joita et tiennyt Euroviisuista

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
viisuja monta vuotta seurannut

Kuinkahan moni ei ole tiennyt tai ei ole huomannut, että naapurimaat aina äänestävät toisiaan? Esim viime tiistaina Kreikka ja Kypros pääsivät jatkoon pääosin äänestämällä toisiaan, luulen minä. Kappaleethan olivat täysin mitäänsanomattomia jumputuksia. Ruotsi on siinä mielessä poikkeus, ettei sieltä oikeastaan koskaan heru pisteitä Suomelle mutta suomalaiset sen kun vaan uskollisesti äänestävät Ruotsia.

Euroviisut on täyttä humpuukia. Säännöissä pitäisi olla, että laulun säveltäjien, sanoittajien ja esittäjien pitäisi olla kyseisen maan kansalaisia. Nykyään ruotsalaiset viisutehtailijat tekevät biisejä monille maille (tänä vuonna mm Azerbaizan) ja laulajat saattavat olla mistä maasta hyvänsä. Ihan tajutonta touhua.

Tänä vuonna muuten voittaa Italia. Italia on joka vuosi ollut mun suosikki mutta ei ole menestynyt hienoilla balladeillaan eikä viime vuoden mahtavalla tenoritriollaan. Hulvaton hulluttelu italialaiseen tyyliin vie voiton tänä vuonna. Portugalin hippipoika on niin liikuttava, että soisin voiton hänelle mutta biisi ei ole riittävän hyvä eikä tarpeeksi kaupallinen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat