Sivut

Kommentit (19)

vuokko1

minä sairastan kilpirauhasen vajaa toimintaa ,noin 40 ikävuoden jälkeen alkoi ilmetä ihme vaivoja, kävin lääkärissä monta kertaa nilsiässä ja otettiin kilpirauhas arvot, sanottiin aina että se nyt on sillä rajalla ettei aloiteta lääkitystä, kärsin 25vuotta näistä vaivoista, mutta sitten muutimme saloon ja menin terkkariin flunssan jälkioireisiin hakemaan apua, lääkäri vaan katsoi minua pitkään ja sanoi ensimmäiseksi, että hän haluaa ottaa minusta tyroksiini kokeet 2päivää kokeiden jälkeen hän soitti ja sanoi, että on aloitettava tyroksiini lääkitys kaikki veriarvot on päin prinkkalaa, että hän oli kirjoittanut reseptin apteekkiin, tästä näkee missä päin suomea on parhaat lääkärit.  -   muistan, kun eräänkin kerran eräs nuori kloppi lääkäri sanoi minulle, ettei noin terveen näköistä ihmistä vaivaa mikään, sen jälkeen kävin vielä yksityisellä lääkärillä, joka käski vaan syödä vitamiinia, nekin rahat meni hukkaan, salossa on parhaat lääkärit.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mainittujen oireiden lisäksi kilpirauhasen vajaatoiminta aiheuttaa myös hidastumista, kävely, puhe, ajattelu, kaikki hidastuu, ihminen toimii ikäänkuin vajaateholla. Keskustelussa ei ehdi muiden mukaan. Hajamielisyys ja unohtelu on tavallista, saamattomuus, asiat jäävät kesken. Ei ihme, että lääkärit helposti erehtyvät tarjoamaan masennuslääkkeitä, vaikka ne vain turruttavat ja turvottavat lisää. 
Minulla hypotyreoosia hoidettiin melkein vuosi masennuksena, kunnes otettiin verikoe ja pääsin endokrinologille. Koelääkityksen jälkeen tilanne parani kolmessa kuukaudessa, hajamielisyys katosi ja tarmokkuus palasi. Lisäksi paino putosi, selvisin taas 6-7 tunnin yöunilla 13 sijaan, ihon hilseilyä loppui ja nivelten turvotus katosi. Hiuksetkaan  eivät enää putoilleet tukkoina. Olen ollut lääkityksellä 18 vuotta, lääkitystä on hieman nostettu vuosien mittaan. Struuma kaulalla on kasvanut, muttei siitä ole vielä muuta kuin ulkonäöllistä haittaa.
Kilpirauhaspotilas voi olla niin apaattinen, ettei jaksa hakea apua, tyytyy vain zombiena kulkemaan. Lääkitys auttoi minulla kaikkiin oireisiin ja koko perhe voitti. Lapset saivat äitinsä takaisin varjojen mailta. 

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat