Kommentit (11)

Vierailija

Mitä haittaa on kokeilusta? Ei niin mitään. Itsekin kokeilin, koska suvussa on keliakiaa ja vatsavaivat olivat välillä todella kiusallisia. Ruisleipä laittaa kaasuhanat toimimaan, samoin ylenpalttinen vehnäleivän mussutus. Kokeilemalla löysin tasapainon, leipääkin syön silloin tällöin, mutta kohtuudella ja vain silloin, kun tiedän, että ei tarvitse lähteä ihmisten ilmoille.

Vierailija

Gluteeniyliherkän oireet ei suinkaan ole aina vain vatsaan liittyviä toisin kuin yo. Jutussa annetaan ymmärtää. Monet muut oireet kuten niveloireet, väsymys, ihon oireet, mielialan vaihtelut, tasapainohäiriöt, hermostolliset oireet jne. Voivat yhtä lailla olla gluteeniyliherkän oireita jopa täysin ilman vatsaoireita. Tämä olisi hyvä huomioida koska muuten informaatio on melkoisen harhaanjohtavaa. Gluteeniyliherkkyys on moninkerroin yleisempää kuin keliakia ja on merkki myös vuotavasta suolesta joka voi johtaa autoimmuunisairauksiin (reuma, psoriasis, ms jne,.) jos gluteenviljojen käyttö jatkuu.

Vierailija

Olen 30 vuotta ollut gluteenittomalla ruokavaliolla, vaikka keliakiaa ei ole todettu. Oleilin 2 vuotta Englannissa ja sen jälkeen oloni meni tosi huonoksi. Voin oikein hyvin   tällä ruokavaliolla. Nykyään en käytä tärkkelyksiä oikein ollenkaan, koska olen huomannut, että ei-luontaisesti gluteenittomissa tuotteissa paljon käytetty vehnä ja maissitärkkelys tekevät myös oloni huonoksi. Samoin perunan olen samasta syystä jättänyt pois. Olen kuullut puhuttavan tärkkelysherkkyydestä ja ymmärrän hyvin sen, koska alkoholia en ole voinut myöskään käyttää. Tärkkelys muuttuu alkoholiksi suolistossa ja voi tehdä mulle ihan kunnon kännin. Ja sitä paitsi syöpä löytyy vain sellaiselta ihmiseltä, jolla on hapan elimistö -eli jotakin siellä suolistossa silloin käy. 

Uskon, että oma osansa on varmaan myös kaikilla myrkyillä, joita käytetään nykyään ruoan kasvattamisessa. Kokeilin vähän aikaa sitten luomu-speltistä tehtyä hapanleipää, enkä saanut mitään oireita. Olipa hyvää! 

 

Vierailija

[quote author="Vierailija" time="22.07.2015 klo 17:16"]

Olen 30 vuotta ollut gluteenittomalla ruokavaliolla, vaikka keliakiaa ei ole todettu. Oleilin 2 vuotta Englannissa ja sen jälkeen oloni meni tosi huonoksi. Voin oikein hyvin   tällä ruokavaliolla. Nykyään en käytä tärkkelyksiä oikein ollenkaan, koska olen huomannut, että ei-luontaisesti gluteenittomissa tuotteissa paljon käytetty vehnä ja maissitärkkelys tekevät myös oloni huonoksi. Samoin perunan olen samasta syystä jättänyt pois. Olen kuullut puhuttavan tärkkelysherkkyydestä ja ymmärrän hyvin sen, koska alkoholia en ole voinut myöskään käyttää. Tärkkelys muuttuu alkoholiksi suolistossa ja voi tehdä mulle ihan kunnon kännin. Ja sitä paitsi syöpä löytyy vain sellaiselta ihmiseltä, jolla on hapan elimistö -eli jotakin siellä suolistossa silloin käy. 

Uskon, että oma osansa on varmaan myös kaikilla myrkyillä, joita käytetään nykyään ruoan kasvattamisessa. Kokeilin vähän aikaa sitten luomu-speltistä tehtyä hapanleipää, enkä saanut mitään oireita. Olipa hyvä

"Ja sitä paitsi syöpä löytyy vain sellaiselta ihmiseltä, jolla on hapan elimistö -eli jotakin siellä suolistossa silloin käy."

- höpö höpö, tuon lainatun tekstin kirjoittaja ei ymmärrä mistään mitään :-(

 

Työsuhde-etuna astma

Monet homeiden tai muiden sisäilmaongelmien takia oireilevat ja sairastuneet saavat helpotusta oloonsa gluteenin välttämisellä. Ilmeisesti sisäilman mikrobitoksiinien ja rakennusmateriaaleista irtoavien kemikaalipäästöjen elimistössä ylläpitämä krooninen lievä tulehdustila voi laukaista myös suolistossa gluteeniherkyyden. Itselläni gluteenin välttely on helpottanut vatsan kipuoireilua ja turvotusta paljon. Muutama vuosi sitten minulla ei ollut mitään ongelmia vehnänkään kanssa mutta kun sairastuin työpaikan sisäilmasta vaikeaan astmaan ja monikemikaalioireyhtymään, alkoivat myös vatsaongelmat.

mammuska

Noin 30v sitten jolloin psorias oli tosi pahana, sääret auki, kämmenet syvät halkeamat, päänahka ruvela+ kaikkea muuta valohoidot hiukan helpotti, mutta sitten keksin että aina kun satuin syömään esim. pullaa, rupesi iho "kukkimaan" joten lopetin kaikki puhtaan vehnä tuotteen syömisen, eli paahtol.pulla, makarooni ja sen vertais ruuat, psori on pysynyt aika hyvänä, vain sääret joskus menee auki, mutta sen olen todennut johtuvan liian suuresta tressistä, olen aikoinani työ elämässä neuvonut monet lopettamaan puhtaan vehnä tuotteiden käytön, mutta eihän tätä lääkärit usko kun kirjoissa ja kansissa ei kerrota, mutta jokakerta jos satun muutamana päivänä kyseisiä tuotteita syömään jo alkaa kämmeniä kutittaa ja hilseilemään, nyt kun vatsa alkanut vaivaa olen vältellyt koko tämän vuoden kaikkia vilja tuotteita, vaikka kokeet ei näytä mitään, pienellä paikka kunnalla on terveyden hoito??? se siitä, täytyy ottaa oma hoito esiin, turvotus,  ilman kertymä suolistoon lakannut 90%, eli voin hyvin, mutta kalliiksi tulee, viljattomien, ja guteenittomat tuotteen, jopa leipä 5e hinta kun normaali sama annos alle 1e, pienellä eläk. on myös haitta se yksipuoleisuus, riisi monessa muodossa, mutta. se tästä

mummelix

Kunpa saataisiin sitä nyhtökauraa myös tänne maaseutukauppoihin että voisi kokeilla sopiiko se gluteeniherkälle vatsalle.
Tuote ei ole gluteeniton, toivottavasti valmistavat myös gluteenittoman vaihtoehdon kun saavat tuotannon vauhtiin....

Ainod

Vatsa vaivannut aina nyt pari kuukautta kipuja,kpuristuksia ym
Crp 103 putos 15 ihan ilman lääkkeitä.Nyt tutkitaan lisää ja toivon että syy kaikkin löytyy.

Vierailija

Vältän vaaleaa leipää, niistä tulee yleensä vatsa kipeäksi ja naamaan näppylöitä. Nykyään 100% kauraleivät aiheuttaa vatsakramppeja, jos erehtyy syömään enemmän kun yhden leipäpalan . Ruisleipää pystyn syömään, mutta niissäkin on eroja, jotkut turvottaa älyttömästi, hapankorput onkin hyvä hätävara! Ennen söin töissä aamupalaksi leipää, mutta panin merkille että aina syömisen jälkeen (~10min) piti juosta vessaan, kun maha meni aivan sekaisin. Nykyään syön luonnonjugurtin kanssa erilaisia hedelmiä, eikä tule kiire vessaan ruuan jälkeen.

-valone-Käyttäjä698
Seuraa 
Liittynyt11.3.2016

Vierailija kirjoitti:
Vältän vaaleaa leipää, niistä tulee yleensä vatsa kipeäksi ja naamaan näppylöitä. Nykyään 100% kauraleivät aiheuttaa vatsakramppeja, jos erehtyy syömään enemmän kun yhden leipäpalan . Ruisleipää pystyn syömään, mutta niissäkin on eroja, jotkut turvottaa älyttömästi, hapankorput onkin hyvä hätävara! Ennen söin töissä aamupalaksi leipää, mutta panin merkille että aina syömisen jälkeen (~10min) piti juosta vessaan, kun maha meni aivan sekaisin. Nykyään syön luonnonjugurtin kanssa erilaisia hedelmiä, eikä tule kiire vessaan ruuan jälkeen.

Kannattaa myös lukea leivän tuoteselosta, sieltä käy ilmi  paljonko lisäaineita löytyy jokapäiväisestä leivästä. Jo niistä pelkästään voi tulla vatsan väänteitä. Kuin myös hiiva, turvotus ei lopu leipään, vaan se jatkuu mahassa, ja kaasut senkun lisääntyy, niin, että ei peräpää niitä jaksa puhaltaa ulos.

Giovanni

Jos ei ole keliakiaa ja gluteeni silti aiheuttaa ongelmia, kannattaa kokeilla punaviiniä ruoan kanssa. En tiedä toimiiko kaikilla, mutta vaimoni herkästi kipuileva vatsa ei oirehdi lainkaan kun pastalautasen kaverina siemaisee lasin punaviiniä.

Toimii muuten paremmin kuin ruoan pilkkomiseen kehitetyt pillerit..

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat