Kommentit (7)

Hei Donja!

Kiitos tarkkasilmäisyydestäsi! Tuohon kurkumabroilerin mausteseokseen tosiaankinkin tulee muiden mausteiden lisäksi 1 teelusikallinen kurkumaa.  Se on nyt lisätty ohjeeseen. Onneksi broilerista tulee maukasta myös  ilman kurkumaa, mutta nyt siis resepti täydennetty.

Kokkailuterveisin

Pia ET:n toimituksesta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Tuohon puheeseen mausteista haluaisin jakaa ilon aiheen jonka löysin murheen jälkeen.

Vuosikymmenen ajan huomasin, että herkistyin enemmän ja enemmäm mausteille, en voinut ilman närästystä ja poltetta syödä mitään mausteista ruokaa. Jätin siis lopulta ruokani hyvin vähille mausteille.

Kuin sitten  tunnistin ja tunnustin maitoproteiiniherkkyys, jätin kaikki maitotuotteet pois! Olen ollut ilman kohta neljä kuukautta ja vatsani sietää taas erittäin hyvin kaikki mausteet. On ihanaa käyttää juuri tuota kurkumaa, valkosipulia, carryä ja vaikka mitä mieleen miloinkin tulee.

Täytyy todeta, että maito ei vaan sovi,  kuin vasikoille joille se on tarkoitettukin, ehkä pikkulapsille joskus. Iloista kokkailua!

Vierailija

Valitettavasti tällaiset artikkelit ovat harhaanjohtavia. Niissä lienee lähtökohtana, että ruoanlaittajalla on kotonaan valmiina liemikuutioita, ruokaöljyä, mausteita jne eikä niitä siten lasketa mukaan ruoan lopulliseen hintaan? Entäpä sitten nämä ohjeissa mainitut puolikkaat? puolikas punasipulia, puolikas paprikaa, puolikas pussi jääsalaattia. En ole missään nähnyt myytävän näitä puolikkaita! Kyllä sitä vaan joutuu ostamaan kokonaisen sipulin tai paprikan ja hinta on sen mukainen. Onko huomiotu tässä artikkelissa? Jossain ohjeessa on 2 kpl valkosipulin kynttä, toisessa 1 rkl sitruunan mehua. Kyllä sitä joutuu ostamaan kokokaisen valkosipulin. Missä niitä valkosip.kynsiä myydään yksittäin? Entäpä sitruuna. Yhden joutuu ostamaan vaikka tarvitsee vajaan puolikkaan.

Oman kokemukseni mukaan ei yhtään kukaan pysty ostamaan näitä artikkelissa mainittuja ruokia 36:50 eurolla kahdelle hengelle viikossa , jos ostaa kaikki raaka-aineet niin ettei niitä ole entuudestaan kotoan.

2 rkl tomaattisosetta? Mitä teen lopuilla kun joudun joka tapauksessa ostamaan koko purkin?

Saita-iita

Joo. Totta puhut. Ärsyynnyn itse samoista asioista. JA sitäpaitsi esim puolikas sipuli muuttuu myrkylliseksi jos ei sitä käytä. Joku kokki telkkarissa siitä puhui. 

No,ratkaistakseni moiset pulmat,en enää lue näitä ripaus sitä ja ripaus tätä ohjeita.

ENKÄ pakasta mitään,syön seuraavana päivänä pois.

Pihi-pirkko

En ole enään vuosiin säästänyt tai kerännyt ruokareseptejä ...että jos vaikka joskus innostuis.  Hyviltähän ne kaikki kakut ja keitokset kuulostaa, mutta jos ostaa jotain vähänkin erikoisenpaa maustetta tai purkin sitä ja pätkän tuota  niin tuolla ne sitten pyörii kun lopuille ei löydy heti käyttöä. 

Lähes aina teen ruokaa kahdeksi päiväksi ja jos pakastan jotain niin meillä on miehen kanssa sellainen "jäännösruokien syöntipäivä"sopivan ajan kuluttua.

Ostan usein myyntipäivän ohittanutta kahvileipää (kun halvalla saa)  ja jopa piirakoita sekä valkosipulipatonkia jota kaikenlisäksi pakastan niitä. Ei olla sairastuttu. 

Vierailija

Luin tuon Pihin-pirkon viestin  ja olipa kyllä ihan kuin itse olisin kirjoittanut. Juuri noin teen minäkin, keitokset vähintään kahdeksi päiväksi  ja sitten  jäännöserä päivä sopivana ajankohtana. Kaupassa tutkin aina ne "eilispäivänleivät" kärryt  ja jotain niistä aina löytyy. Olen oppinut käyttämään leivänpaahdinta niille vähän vanhemmille esim. ruisleivän viipaleille, tulee tosi hyviä kun niihin voi vähän sulaa.

Teen valkosipulipatongeista , ne pitää olla ainaki päivän vanhaa, korppuja. Viipaloin patongin vinottain noin sentin viipaleiksi ja käytän niitä pikaisesti lautasella olevalla valkosipuliöljyllä. Leivät leivinpaperin päälle uunipellille . Uuni 200 astetta ja kerran käännän ne korput siinä paperilla. Tosi herkullisia niistä tulee. Tämähän on makuasia

Piheys on kyllä taitolaji, eikä mikään paha sellainen!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat