Tilaajaetu: Kanariansaaret, Madeira ja Marokko risteillen 8.–16.3.2019

Tilaajaetu: Kanariansaaret, Madeira ja Marokko risteillen 8.–16.3.2019

Matkalla vietetään päivä Madeiralla.

Näe ainutlaatuisten risteilykohteiden tulivuorimaisemat, hiekkarannat ja vehreät laaksot all inclusive -risteilyllä!Lue koko juttu

Kommentit (4)

Jos ei halua satamassa osallistua lisämaksullisille retkille niin minusta hinta on kohtuullinen. Kuuluuhan siihen täysihoito juomineen, periaattesta et matkalla rahaa muuhun tarvitseekaan.

Normaaleihin ET- lehden lukija/tilaajamatkoihin kuuluu puolihoito ja retkiohjelma. Meitä ihan tavallisia eläkeläisiä on noilla reissuilla ollut. Rikkaille on ihat omat matkanjärjestäjänsä huimine hintoineen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Tietty, rikkaat on erikseen mutta miten Mökin muori määrittelee tavallisen eläkeläisen? Matkan hinta on 1595 euroa kahden hengen hytissä. Saan eläkettä kuukaudessa käteen vähän yli 1200 euroa. Tulen sillä toimeen kun elän pihisti mutta näin hintava matka ei tule kysymykseen. Joudun tyytymään Tallinnan tai Tukholman risteilyihin erikoistarjouksiin sesonkien ulkopuolella. Tiedän useita itseni kaltaisia  "tavallisia" eläkeläisiä, jotka elävät ihan oikeasti köyhyysrajalla. Itsensä tavalliseksi eläkeläisiksi mieltävät, jota saavat eläkettä käteen yli 1400 euroa kuussa, eivät tiedä mistä puhuvat.  

Tuossa samassa luokassa se pyörii minunkin eläkkeeni, olen jäänyt sairaseläkkeelle 50 vuotiaana.  Säästöjä on kertnyt elämän varrella sekä miehellä suhthyvä eläke. Nämä mahdollistavat minun matkusteluni, maksan usein myös lapsenlapsieni matkat.

Pidän tavallisena eläkeläisenä juuri näitä joilla on tämä 1200 euron keskivertoeläke. Tunnen monia ihmisiä jotka säästävät matkojaan varten, mitä kalliimpi matka, sen pitempi säästöaika.Ymmärrän kyllä että yksinäisellä eläkeläisellä ei ole varaa matkustaa jos toimeentulo on vain eläkkeen varassa mutta ihan näitä "tavallisia" eläkeläisiä olen näillä matkoilla tavannut.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat