Seniori, kiinnostaako yhteisöllinen asuminen? Lue 9 vinkkiä

Leena Vahtera asettelee tuoleja Kotisataman kattoterassilla. Mukana puuhassa toinen talon asukas, Jorma Kaunismäki.

Kun joukko ihmisiä rakennuttaa itse talonsa, syntyy yhteisö, jossa jokaisella on oikeutensa ja velvollisuutensa. Yhdessä tekeminen myös säästää rahaa.Lue koko juttu

Seniori, kiinnostaako yhteisöllinen asuminen? Lue 9 vinkkiä

Kommentit (6)

Vierailija

Eikö löydy valoisampia nimiä asuin taloille? Jos sama linja jatkuu niin seuraavan talon nimihän voisi olla vaikka Tuonela.

Vierailija

E n innostu ajatuksesta sillä en jaksa uskoa että kaikki  yhteiset hommat hoituu tasapuolisesti tehden. Ennen vanhaan sanottiin että "toiset tekee käsillään ja toiset tekee pläsillään" Meillä on kuuden perheen rivitaloyhtiö jossa on myös sovittu yhteiset hommat tehtäväksi vuoroviikoin, Vanhempi väki hoitaa osuutensa, mutta nuoremmat jättää tekemättä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ei ole minun juttuni.

Omistusasunnossa, kerrostalossa asuvana tiedän liiankin hyvin, miten yhteisten asioiden hoito sujuu. Esim. pihatalkoissa on keväisin ja syksyisin melkein aina samat osallistujat. Suurin osa vanhemmasta päästä siihen asti, kunnes eivät enää kunnoltaan mukaan kykene. Joitakin nuorempia ilmestyy mukaan, mutta hyvin vähän.

Osa pienemmistä asunnoista on jäänyt sijoitusasunnoiksi omistajan vaihdettua isompaan ja vuokralaiset eivät ainakaan tule talkoisiin, vaikka niissä on aina pientä tarjoilua ja sauna lopuksi.

Itse hoidan omaksi ilokseni kesäisin pihan istutusten ja kesäkukkien kastelun ja nyppimisen. Hommaa ei ole liian paljon, koska tykkään touhuta pihalla. En halua tekemisistäni palkkiota, koska kyseessä on harrastus.

En kuuna kullan päivänä haluaisi asumaan aloituksessa kuvailtuun yhteisöön.

Vierailija

Aktiiviset seniorit markkinoi kyllä tehokkaasti uutta Verkkosaaren rannan kohdetta..innostuin ja maksoin jäsenmaksun ja maksun työryhmiin pääsemisestä.Keväällä 2019 lupailivat palkkioksi, että työryhmissä toimivat saisivat palkkioksi valita ensiksi sopivia asuntoja.Syksy tuli ja tilanne muuttui ja näin ei sitten tapahtunutkaan..eivät pahemmin vastaile s-posteihin eivätkä tietenkään palauttele mitään rahoja...tuntui, että tuli petetyksi...

Vapaaherratar

Jossain vaiheessa saattaisi kiinnostaakin. En pelkää sitä, että kaikki eivät hoida osuuttaan yhteisistä töistä (niin käy aina, lusmut ovat lusmuja minkäikäisinä tahansa),  vaan toivon, että yhteisöstä löytyisi yksin jääneelle seuraa ja tukea. Olisi myös mukava, jos omassa asuintalossa olisi liikuntamahdollisuuksia, nykyisin täytyy mennä harrastamaan kauemmas (esimerkiksi uimisesta pidän tosi paljon, mutta harvoin viitsin kävellä puoli tuntia uimahallille). Yhteisessä puuhailussa kuluu myös aika paremmin kuin yksinään.

Vierailija

Tämän jutun talo on siis itsepalvelutalo. Ryhmät vastaavat vuorollaan siivouksesta ja päivällisen valmistamisesta. Ei kuullosta ollenkaan iäkkäiden ja sairaiden vanhusten talolta. Talo on kaupungin vuokratontilla. Hitas-talossa nuorena asuneena, tiedän että tontin vuokra nousee koko ajan ja se vaikuttaa asumiskustannuksiin. Eläkkeet eivät nouse samaan tahtiin. Tällaisessa talossa asuminen vaatii asukkaalta erilaisten ihmisten sietämistä. Vaikka ihminen ikääntyy niin ei hänen luonteensa miksikään muutu iän myötä. Sorry, ei minulle tämä talo.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat