Kun kumppani on nuorempi – kaksi tarinaa rakkaudesta

Kun kumppani on nuorempi – kaksi tarinaa rakkaudesta

Tarja ja Klaus, Kaija ja Ahmed. Kaksi parisuhdetta, joihin kumppaneiden ikäero on tuonut tasapainoa ja hulvatonta hyvää oloa.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (20)

keittiöpsykologi mies

Vanha ketju, mutta  aina ajankohtainen joten  kirjoitan. Näitä "lapsi-isovanhempi"  kuvioita en ole ikinä ymmärtänyt.

Eikö jotkut  kasva henkisesti ikinä  aikuiseksi. Miten aikuinen mies tai nainen voi  ihastua lapsensa-tai lapsen lapsensa ikäiseen? Etovaa, epäilyttävää..

On eri asia , kun molemmat ovat elämän ehtoopuolella, esim yli 40v  ei enää ole lapsi ja osaa päättää haluaako omaishoitajaksi vai mitä haluaa.  Meillä on lapsuus, nuoruus , nuoren aikuisuus, ja sitten vasta  aikuisen elämä.

Onko tämä jotenkin vaikeasti tajuttava asia?

Vaikuttaa hyvin huolestuttavalta, jos alkaa mittarissa olla yli 40v  ja ei veto lapsen ikäisiin katoa.

Vierailija

Jos nuori mies lähtee vanhenevan naisen matkaan uskotellen rakkautta, on se uskoakseni turvallisuuden hakua, ehkä hyväksikäyttöäkin. Ja ikänaisella on silloin vahva hoivaamisvietti jota hän luulee rakkaudeksi nuoreen mieheen. Jos nämä sopivat elämänsä yhteen, mitä se kenellekään kuuluu?

Jos vanha mies havittelee paljon nuorempaa naista, on se myös osoitus luonteen kypsymättömyydestä ja tarpeesta, että nainen hoitaa talousasiat, siivoaa, laittaa ruokaa, palvelee miestä. Millainen nainen alistuu, paitsi jos kokevat yhteytensä hyväksi, mitä se kenellekään kuuluu.

Jos nuorempi mies, yli viidenkymmenen ja nainen yli seitsemänkymmenen on se miehen puolelta jonkinlaista turvallisuuden hakua, hoivaamisen tarvetta. Jokainen saa elää niin kuin parhaakseen näkee, toivottavasti kenekään ei tarvitse elää yksin, se ei ole kovin suotavaa, koska meidät on luotu parisuhteeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
rakkautta rakkautta vain

Vierailija kirjoitti:
Entä toisinpäin?Nuori nainen, vanhempi mies. Sekö sitten on pyytetöntä rakkautta?
Helena 50

 

Miksi pitää aina vetää esiin tuo sukupuolikysymys?  Kysehän on henkilökohtaisista suhteista, jotka kaikki ovat erilaisia.  Usko pois, pyyteetöntä, aitoa rakkautta on olemassa.  Ja mihin ikinä parisuhde perustuukin, se on jokaisen oma valinta, ulkopuolisilla ei pitäisi olla nokan koputtamista.  Toki mielipiteensä saa sanoa, se on jokaisen oikeus.  En silti tajua puuttumista asioihin, joiden kanssa itsellä ei ole mitään tekemistä.  Itse olen onnellisessa suhteessa 20 vuotta nuoremman miehen kanssa, kumpikin olemme hyvissä ammateissa, ja taloudellisesti riippumattomia toisistamme.  Tuo viimeksimainittu asia kun nyt aina tuodaan esille, jos on ikäeroa.  En ole kenekään miehen taholta aikaisemmin kokenut yhtä pyyteetöntä ja välittävää huomiota, en myöskään yhtä syvää rakkautta.  Ero on siinä, etten itse tuntenut todellista rakkautta aikaisempiin kumppaneihini, vaikka he kertoivat rakastavansa... Nyt vasta tunnen, että olen oikeanlaisessa suhteessa, joka on kestänyt kauemmin (15 vuotta), kuin aikaisemmat suhteet (yksi avioliitto) ja jonkalaisesta aiemmin vain unelmoin.

ei mustavalkoista

Vierailija kirjoitti:
Ei sillä ole väliä miltä kirjoittaja itse vaikuttaa, tässähän pohdiskellaan noita suuria ikäeroja ja niiden vaikutusta suhteeseen. Rakkautta vai ei ?
Itsellä aina on pieni epäilys kun lukee näitä kymmenien vuosien ikäerotarinoita. Naisena mietin miltä tuntuisi  huimasti vanhemman tai nuoremman miehen kanssa liitto. Varmaan pelkäisin että nuorempi mies ei jaksa lupauksistaan huolimatta kestää vanhenevaa naista.
En tiedä kumpaa on helpompi huijata, vanhempaa miestä vai naista, jos nuorempi kumppani käyttää vain hyväkseen ? Luulen että miehetkin ovat alttiita uskomaan nuoremman naisen rakkauden tunnustuksiin, vaikka naisia enemmän syytetään liiasta hyväuskoisuudesta.

Ei sinun epäilyksesi vaikuta kenenkään suhteeseen.  Oli miten oli, suhde on kahdenkeskinen.  Kyllä nuorempi mies jaksaa vanhempaa naista, kun kyse on rakkaudesta.  Ja varmaan myös, kun ikäero on toisin päin.  Ihmiset kun ovat muutakin, kuin vain eri ikäisiä.  Hyväksikäyttöäkin varmaan tapahtuu, mutta ei ainoastaan eri ikäisten kesken.  Samanikäinen voi suvereenisti huijata kumppaniaan, sen olen aikaisemmassa suhteessa kokenut...

Vierailija

Lukiessani tällä Et-sivuilta mielipiteitä en saa muuta kuin surullisen pahan mielen. Että ihmiset voivat olla häjyjä ja kateellisia toisileen.En ymmärrä!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat