Vita-puuroa, makaronivelliä ja kumiperunoita! Muistatko kouluruuan eri vuosikymmenet?

150-vuotias kouluruoka on yksi parhaista suomalaiskeksinnöistä.Lue koko juttu

Kommentit (3)

tantta 70 v

En tosiaankaan unohda ikinä makaroonivelliä.  Kuinka joku voinut keksiä laittaa makaroonit lillumaan keitettyyn maitoon.

-valone-Käyttäjä698
Seuraa 
Liittynyt11.3.2016

Minulla ei ole huonoja muistoja, muistan vain kuinka ruokalassa oli korkea lämmitysuuni ja pitkiä pöytiä joissa lusikoimme jotakin. Joillakin oli mukana eväspaketti. Sen vain muistan kun joillakin oli "patenttikorkillisessa" pullossa maitoa, ihmettelin, että miksi. Mutta kun luin tuon artikkelin niin huomasin, että koulusta ei saanut silloin 50-luvun alussa sitä maitoa. Muistan myös kuinka kävimme siskon ja äidin kanssa valohoidossa neuvolassa joka oli kaunis puurakennus. 

Vierailija

Kävin kouluni pääasiassa 60-luvulla. Vuonna 1961 kansakouluun ekalle luokalle. Kotoa piti tuoda ruokaliina, joka asetettiin pulpetin päälle. Opettaja jakoi ämpäristä lautaselle perunoita ja kastiketta tai sitten velliä. Äiti laittoi evääksi mukaan pienen pullon maitoa ja kaksi näkkileipää, joiden väliin oli sivelty voita. Siihen aikaan kaikki olivat köyhiä, ei puhettakaan leikkeleistä, jugurteista sun muusta. Me kaikki pienet koululaiset olimme tyytyväisiä annettuun ruokaan koska söimme nälkäämme. Tässä mielessä nykynuorison valittaminen koulun tarjoamasta ruoasta nykyisin tuntuu hyvin turhanpäiväiseltä. 

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat