Nivelrikon kotihoito

Nivelrikon kotihoito

Nivelrikkoa eli artroosia sairastaa noin miljoona suomalaista. Perimmäistä syytä ei tiedetä eikä ehkäisyä ole, mutta hoitoja on. Vaivaako sinua nivelrikko? Lue viisi tärkeintä vinkkiä.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (75)

Vierailija

MantaSaara kirjoitti:
Ootko käynyt lääkärillä niveloireittesi vuoksi?Minulla on pahkura ja etusormen vääntyminen viimeisessä nivelessä, samoin vasemman jalan etuvarpaassa. Lääkäri totesi, että on nivelrikko. Sanoi myös, että olis reumanoireita jos olis alempi nivel alkanut muuttumaan.

Niin ne pahkurat kasvaa, niihin sormiin joita enemmän virhellisessä asennossa käyttää, eikä reumasta ole kysymys. Siis unohda koko asia. Ei kannata moisesta valittaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Lainaus:

Valitettavasti nivelrikkoa ei voida enää parantaa edellä kirjoittaneen anonyymin ohjeistuksella, jos sen on jo saanut. Ohjeilla voi yrittää ennaltaehkäisyä. Suomen Reumaliiton mukaan sormissa ja varpaissa nivelrikkoon ei tavallisesti ole muuta syytä kuin perinnöllisyys. Uskon tähän, koska isoäidilläni oli myös kaikissa sormissa nivelrikko.

Perintönä teillä on huono ruokavalio.

Ravinto pitää korjata heti ensioireiden tultua.

Ei 10 vuotta sairastaneena.

Noin se menee! On vaan niin kiva sälyttää syitä perimälle, joka ei todellakaan ole aina niin. Kaikki ravitsemus, tupakka  ja alkoholi vaikuttaa suuresti. Meissä sisäruksissa sen hyvin huomaa. Yksi on vanhentunut mummoksi jo 63v. tupakoi paljon ja ei väligttänyt ravitsemuksesta vain perunaa ja lihaa  ja leipää.  Vanhin sisko on aina tupakoinut, käyttänyt runsaastikin aikanaan alkoholia, elänyt raakasalaateilla kun tahtoo olla laiha, ja on reuma, ja infartti ollut joka meni ohi. Kolmas sisko liikunnallinen ja aina elänyt terveesti ei tupakoinut ei käyttänyt alkoholia ei punaista lihaa niukasti viljaa. Kunto on erinomainen niin fyysiseti kuin henkisestikin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kohti parempaa

Väittäisin, että Sokeri on terveiden nivelten pahin vihollinen! Kunpa joku lähtisi tutkimaan nivelrikkopotilaiden sokerinkäyttöä.
Itse ole pienestä lapsesta asti ollut todellinen sokerihiiri. Joka päivä jotain namia, teini-iässä lapsilisäni menivät herkkuihin. Muutenkin ruokavalio pielessä - paljon leipää, liian vähän proteiinia.
Sormien nivelrikot jo 37-vuotiaana. Heräsin yöllä yhden sormen uloimman nivelen kuumotukseen ja kipuun - illalla olin tehnyt herkkujälkiruokaa perheelle, ja itse syönyt monta annosta. Persikkavaahtoa, johon tuli desikaupalla sokeria, kermaa ja kananmunaa. En silloin osannut näitä yhdistää, mutta muutaman viikon päästä tein samaa herkkua, jota taas ahmin reilusti - ja yöllä heräsin taas toisen sormen kuumotukseen ja kipuun.
En silloin vielä lopettanut herkkujen ahmimista, joten pikkuhiljaa on kaikki sormeni patteja täynnä ja yksi vääntynyt. Olkapäät, ja polvet myös nivelrikkoiset.
Äitini oli aikoinaan töissä Fazerin makeistehtaassa, jossa sai syödä herkkuja mielinmäärin, hän oli myös sokerihiiri, joten ahmi konvehteja kaksin käsin - ja hänelle puhkesi pikkuhiljaa paha nivelreuma! Varmaan nivelrikkokin. Ja sieltä Fazerin tehtaalta ostimme edullisesti konvehteja ym .
Valitettavasti olen vasta viime vuosina vältellyt sokeria, melkein kokonaan. Myös gluteeniton ja lehmänmaidoton ruokavalio.
Paljon muitakin vaivoja/sairauksia on vääränlainen ruokavalioni aiheuttanut.
Ja heti jos sorrun jossain juhlissa syömään sokerisia gluteenittomia herkkuja, kipeytyy jokin nivel.
Uskon siis vakaasti että sokeri on terveyden pahin vihollinen! Ja ruokavaliolla muutenkin valtava merkitys sairauksien hoidossa. Olet mitä syöt - vanha viisaus antiikin ajoilta.

Vierailija

...ei tota sokerin käyttöä tarvitse tutkia, sillä kaikki suomalaiset syö liikaa sokeria eli hiilihydraatti. Viljat pitää kans jättää kokonaan pois!

vieras

Epäilen, että useimissa vaivoissa, on jokaisella omat, henkilö kohtaiset ominaisuudet saamiensa geenien muodossakin joten kannattisko kokeilla erilaisia "tee se itse" hoito menetelmiä. Monet käyttä kevyttä lämpöhierontaa ja väittävät että pitempi aikaisella hoidolla olisi positiiviasia vaikutuksia. Toisilla on venhänjyvä pusseja joita lämmittävävät microssa ennen hierontaa ja toisen hauttoo vammaansa kuumaa vettä sisältävälla vesipullolla tai jopa pitävät vaan kättää jossa on vamma kuumassa vedessä ennen hierontaa.  Ja tuli omana ideana mieleen että jos on esimerkiksi koko käsivarsi hoidon tarpeessa niin kuumassa vedessä pidetty lämmin pyyheliinan voi kietoa käsivarrensa ympärille ja kokeille lämpöhoidolla siinä muodossa kevyttä hierontaa ennen.

Kylmää lihas/jänne yhdistelmään ei oikein tulis rasittaa, etekään jos se on jatkuvana vammana....

Vierailija

Toki liika sokeri aiheuttaa monia sairauksia mm kakkostyypin diabetes mutta oman kokemukseni perusteella olen sitä mieltä, että sormien nivelrikko on suurelta osin perinnöllistä.  Äidinäitini, jolta katson perineeni geenit sormien nivelrikkoon, syntyi 1900-luvun alussa. Hän koki pula-ajan ja sokerin säännöstelyn vuosina 1939 - 1953. Hänen huushollissaan ei sokeria käytetty saati sokerisia leivonnaisia syöty. Silti hänellä oli nivelrikkoiset sormet jo 40 vuoden iässä. 

Edellä mainitut "tee se itse" hoidot eivät poista nivelrikkoa. Uskon sanotaan siirtävän vuoria, joten jos orientoituu siten, että kivut helpottuvat lämpöhieronnalla tai vehnänjyväpusseilla , niin olkoon sitten niin. Itse sairautta ne eivät kuitenkaan poista.

Vierailija

Ensimmäisen ja ilmeisesti viimeisen kerran eksyin ET-lehden "keskustelupalstalle.

Hirveän häjyjä kärttyjä toisia mollaamassa täällä näyttää olevan.  Kai se sairauksista jauhaminen  ei ole hyväksi henkiselle terveydelle kaikille.  

pullahiiri

gluteenittoman ruokavalionkin viljat ovat viljaa! Tattarit, hirssit, kaura jne.

Mainittu lääkäri suosii vähähiilihydraattista ruokavaliota eli kaikki viljat ja sokerit veks.

Joidenkin kohdalla siirtyminen gluteenittomallekin on helpottanut nivelkipuja.  Itselläni kaikki vasta pohdinnassa. Niveliä särkee, mutta pullasta luopuminen kauhistuttaa.

Vierailija

Kun hylkää sokerin, leivonnaiset, valkoisen viljan, punaisen lihan on oikealla tiellä. Sitten vain vihanneksia paljon kalaa ja kalkkunaa ja kanaakin jos se on puhdasta. Kaikki ruoka lisäaineetonta ja

luomua. Olen jättänyt pois myös kaiken lehmästä lähtevän.

Ilman sokeria ja makeita tulee hyvin toimeen. Kun asennoituu ja pitää huolen,että kun sokerinhimo yllättää on kotona aina korvaavaa syömistä, siis marjoja, pähkinöitä, tomattia, kurkkua, mitä tahansa terveellistä jota saa naposteltua sokerin siasta. Sitä hieman  laihtuu ja on kohtuullisen terve. Säryt jättää ja elämä voittaa, kivuttomampana. Näin toivon olevan muillakin:)

Jack

Kaksi vuotta vetänyt arcoksi- ja buranakuuria vuorotellen. Niin ihmeelliseltä kuin kuulostaa löysin lääkkeen kipuihin. Berberin/ Tolosen nappeja. Kandee kokeilla.

Ruma-Elsa

60-v.,  lonkkaproteesit on, polvissa, nilkoissa, olkapäissä, ranteissa, sormissa, jalkapöydissä (itse asiassa joka puolella kehoa) runsasta kulumaa. Kunnon kipulääkitys on, mutta nyt yritetään ajaa alas julkisella puolella. :( *hyi teitä!* Käsikauppalääkkeet eivät auta. Olen kasvissyöjä  (en vegaani), se hieman auttaa. Ei ylipainoa (enää). Liikun vointini mukaan päivittäin. Myös muita sairauksia esim.  selkänikamissa eikä kaikki aina onnistu. Apuvälineet käytössä - muistakaa käyttää apuvälinelainaamoa, jos on ongelmia (noukkijat, rollerin, suihkutuolin, korokkeen ym. voi aina lainata!!!).

EN TODELLAKAAN suosittelen näitä "tohtorien nappeja"! Ainakin punainen liha pois, runsaasti kasviksia, maltillisesti hedelmiä, vähän hiilareita...  Ei kannata kuitenkaan kiusata itseään loppuun ruokavalionkaan kanssa, koska hyvä mieli ja 'Ole lempeä itsellesi"' vievät pidemmälle! :)

Jaksamista muillekin tästä kärsiville..

Vierailija

Olen tavannut sellaisia jotka väittävät ettei sellaisia pillereitä ole jotka ei olisi myrkkyä.

En tiedä onko se totta vai ei kun itse en syö muuta kuin elämään ylläpitävää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat