Mitä jos lapsenlapsia ei tullutkaan? Psykologi neuvoo, miten pettymyksen kanssa voi oppia elämään

Kun omat lapset aikuistuvat, lapsenlapsikuume saattaa iskeä kovaa. Mutta entä jos toive isovanhemmuudesta ei toteudu? Kuinka surun kanssa pärjää?Lue koko juttu

Mitä jos lapsenlapsia ei tullutkaan? Psykologi neuvoo, miten pettymyksen kanssa voi oppia elämään

Kommentit (4)

Lapsen lähimmäinen

Harmittaa syyllistävät iso-vanhemmat ja muutkin uteliaat kyselijät. Emme ole halunneet lapsia ja elämämme on ollut ihan yhtä hyvää, mukavaa, antoisaa ja sosiaalista kuin lapsiperheilläkin. Me olemme saaneet elää "lapsirakasta" elämää naapurin lasten kanssa ja olemme heille vieläkin tärkeitä vaikka ovatkin jo teini-ikäisiä. Kismittää kovasti että ihmiset kehtaavat luokitella lapsettomat parit toisen luokan ihmisiksi.

Vierailija

Vai palkka omien lasten hoidosta ja muusta pitäisi saada palkka  lastenlasten muodossa? Naurettava ajatus! Jokainen päättää lisääntymisestään itse, ei kannata laittaa niin paljon ennakko-odotuksia lastensa harteille ja sitten pettyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
vierailija 2

Lasten hankinnassa on elättämisen velvollisuus ja minä en perilaiskana miehenä jaksa elättää kuin itseni. En ole viitsinyt olla naiselle niin "skeida" että olisin tämän vastuun yksin jättänyt hänelle.

Turha murehtia

Kaikesta sitä murhetta saadaan revityksi,ei ole lapsenlapsia.Kuinka sellaista voi niin kamalasti kaivat a ja surra jota ei koskaan ole ollutkaan.Itselläni ei ole eikä tule ja siihen on tyytyminen.Välillä jopa helpottunut ettei tarvitse murehtia lastenlasten elämää,päivähoitoja,kouluja,harrastuksia kaljoittelua,huumeita,kaikkea mahdollista joista olen kuullut ja joiden takia monet isovanhemmat stressaantuvat.Toki lapsenlapsista on tietysti enemmän iloa,mutta näitäkään tosiasioita ei voi sivuuttaa.Elämässä täytyy olla tyytyväinen siihen mitä on eikä murehtia sitä mitä ei ole,kun kaikkea ei voi saada.

Tasan kaksi vuotta sitten

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat