Margit kirjaa kaikki menonsa: ”Säästän tuhansia euroja vuodessa arjen valinnoilla”

Margit kirjaa kaikki menonsa: ”Säästän tuhansia euroja vuodessa arjen valinnoilla”

”Kun suunnittelen menoni, en tingi oikeastaan mistään. Voin harrastaa kaikenlaista, tehdä omia käsitöitäni, rakentaa mökkiä, kuopia puutarhaa ja kutsua ystäviä kylään”, Margit Mannila kertoo.

Karkkipäivä pois, maitomerkki ja vessapaperi vaihtoon – säästät tonnin vuodessa. Vaasalainen Margit Mannila oppi avioeron myötä rakastamaan tarjouksia ja talouskuria.Lue koko juttu

Kommentit (4)

Naapurin kirjanpitäjä"

Aivan järkevää laskea menot ja tulot niin tietää missä mennään eikä tule elettyä yli varojen niin kuin "uusavuttomat pintaliitäjät ja pikavippikansa jotka pelkäävät arkea ku se tulee kuiteskin...onneksi Suomessa on sosku niin ei aivan mammanpoikien/ tyttöjen tarvii kuolla nälkään kun kotona ei ole opetettu talouden aakkosia...ei koske sairaita ihmisiä mutta täytynee todeta niillä riittänee monesti jo omasta takaa aakkosten opettelu kantiksen kautta ja sinä toisista huolehtiva kaveri...vie ittes Lintsin peilisaliin kato lärvijäs siellä niin näet totuuden ja sieltä seuraavaksi voit viedä koko sukusi ja naapurisi syömään Michelin tähtiin ku olet niin ihanan lihava lompakoltasi .Kiss my a..

Vierailija

Ihan järkevää vertailla hintoja ja auton hankkimista harkitsevana oli hyödyllistä nähdä hieman autoon meneviä kuluja. Olisi ollut kiva nähdä myös polttoaine-, vakuutus- ja korjauskulut eli kokonaiskäyttökustannukset.

Itse kyllä panostan myös ulkonäkööni ja vaikka siihen menee hieman rahaa niin panostus on vaivan ja rahan arvoista. Tietysti minulla ei olekaan neljää lasta eikä varmaan edes tule, joten voinkin panostaa itseeni. Silti tuntuu että monesti nimenomaan naisia syyllistetään siitä että rahaa kuluu myös ulkonäköön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
AMH

Kirjaan tulot ja menot kuukausittain etukäteen taulukkoon. Vaikka olisi vähänkin tuloja, tasapaino säilyy, kun pysyttelee laaditussa budjetissaan. Itse olen hävittänyt auton pois, kuljen julkisilla kuukausilipun avulla, syön kasvisruokaa, en osta mitään muuten kuin tarpeeseen. Harrastus on kävely ja sehän on ilmaista. Säästän siis rahojani ja samalla osallistun ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Ilmaista iloa saa kirjastosta ja Museokorttiin kannattaa panostaa.

Vierailija

Eläkkeelle jäämisen jälkeen olen kirjannut joka ikisen menon ruutupaperivihkoon (ei tarvitse mitään excel taulukkoja) . Jokaiselle viikolle yksi sivu vihkosta  ja siihen erittelen kulut per päivä = laskut ja kauppaostokset. Otan aina kuitin kaupasta. Eläkkeen maksupäivää edeltävänä päivänä teen yhteenvedon edellisen kuukauden kuluista. Vähennän kuukautta aiemmin saadusta eläkkeestä sen jälkeisen yhteenlasketun kulutuksen.  Melkein poikkeuksetta rahaa on jäänyt säästöön tämän kuluseurannan takia jos ei ole ollut mitään yllättäviä menoja. Suosittelen tällaista kuluseurantaa kaikille. Ylimääräisen säästörahan siirrän toiselle tilille ja ostan sillä tarvittaessa kalliita ostoksia kuten pesukone tai televisio kun ne hajoavat.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat