Eläkeläinen, näin säästät! Katso tästä eläkekortin parhaat edut

Eläkeläinen, näin säästät! Katso tästä eläkekortin parhaat edut

Eläkekortilla saa monia alennuksia. Listasimme parhaat vinkit aktiiviselle eläkeläiselle. Puuttuuko listalta joku tietämäsi hyvä eläkekortilla saatava alennus? Kerro siitä kommenteissa!Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (26)

Vierailija

Turussa moni vanha eläkeläisalennus on muutettu seniorialennukseksi.

Yleensä alennukset eivät koske alle 65 vuotiaita.

Joten se siitä eläkeläisalennusesta.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
ripsa kirjoitti:
En ymmärrä , saako pääkaupunki junissa alennuksen. Sekavaa tietoa. Entä kaukojunissa. VR sivuilla lukee , että pitää olla E-kortti ja kuvallinen kelakortti ja olin yksityisellä töissä , minulla on kuvaton eläkekortti . Siis mitä pitää olla mukana? Eikö ajokortti käy , jos ei ole kuvallista Kelakorttia.

HSL = Helsingin seudun liikenne myöntää eläkeläisalennuksen pääkaupunkiseudun junamatkoihin vain kansaneläkettä saaville. Lisätietoa löydät HSL:n sivustolta www.hsl.fi

HSL:n alueen ulkopuolisiin kohteisiin esim. Riihimäki, Hyvinkää ja kaukojuniin VR myöntää eläkeläisalennuksen. 

En tiedä, mikä on e-kortti. Minulla on pelkästään kuvaton työeläkekortti. Olen monta kertaa matkustanut väliä Helsinki - Hyvinkää, Hyvinkää -Helsinki eikä minulta ole koskaan kysytty eläkekortin perään. Lippua ostaessa sanon, että haluan ostaa eläkeläislipun ja se on myyty minulle ilman että pyytävät näyttämään eläkekortin. Myöskään junassa ei ole tarkastettu lippua tai kysyttyä eläkekortin perään. Kannan kyllä aina lompakossa mukana henkilöllisyystodistusta ja eläkekorttia, joten en osaa sanoa, miten kävisi jos en voisi todistaa henkilöllisyyttäni jos lippuni tarkastettaisiin. Luulen, että ajokortti käy henk.todistuksen sijaan.

Toivon, että viestistäni on sinulle apua.

Eläkeläisen kannattaa huomioida, että jos ostaa lipun automaatista niin se on halvempi kuin jos ostaa asiakaspalvelusta. 

Tämä valkeni minulle noin kuukausi sitten kun oli kiire junalle ja Helsingin rautatieasemalla oli pitkät jonot asiakaspalveluun. Rohkaistuin ensimmäisen kerran elämässäni ostamaan junalipun automaatilta. Helsinki - Hyvinkää välin lippu maksoi 55 senttiä vähemmän kuin jos olisin ostanut sen asiakaspalvelutiskiltä! Automaatin käyttäminen ei ollut vaikeaa mutta haittapuolena pidän sitä, että lippua ei voi ostaa käteisellä rahalla vaan pitää syöttää automaattiin pankkikortti. Luulen, että se voi olla kynnys monelle hyvin iäkkäälle henkilölle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

En ole käynyt moneen vuoteen Korkeasaaressa. Nyt eläkkeellä käytiin puolison kanssa. Eläkeläisliput ovat 4 euroa halvempia kuin normaalisti (aikuinen 14 euroa). Ostettiin liput netistä 10 euroa/eläkeläinen. Jos ostaa sisäänpääsylipun  luukulta, joutuu maksamaan 2 euroa enemmän. Sama koskee normaalihintoja.

Vesibussi Kauppatorilta tai Hakaniemestä maksaa eläkeläiseltä meno-paluu 3 euroa (normaali hinta 7 euroa). Tulee muuten halvemmaksi meneminen vesibussilla kuin jos menisi normaalilla  bussilla ja kävelisi Korkeasaareen Mustikkamaan sillan yli.  

Kannattaa ottaa lapsenlapset mukaan Korkeasaareen. Alle 18-vuotiaat matkustavat vesibussissa ilmaiseksi ja ennakkoon ostettu pääsylippu 4 -17 vuotiaalle maksaa 6 euroa.

Jussi

VR antaa alennuksen kun on täyttänyt 65, ei tarvita mitään eläkeläistodistuksia. Lähijunissa taas on HSL:n alennukset, jotka on paljon tiukempia.

Vierailija

Jussi kirjoitti:
VR antaa alennuksen kun on täyttänyt 65, ei tarvita mitään eläkeläistodistuksia. Lähijunissa taas on HSL:n alennukset, jotka on paljon tiukempia.

VR antaa alennuksen kaikille eläkeläisille, ei vain 65 vuotta täyttäneille, kunhan on työeläkekortti.  Jäin työeläkkeelle 62-vuotiaana. Tosin korttia ei ole koskaan kysytty. Olen aina saanut alennuksen kun olen kertonut olevani eläkeläinen. HSL antaa alennusta vain kansaneläkettä saaville Helsingin sisäisessä liikenteessä.

Jossi

Sodexo myöntää osassa lounasravintoloitaan 30 % alennuksen eläkeläisille.  Nettisivuilla luettelo ravintoloista. 

"Valmiiseen pöytään eläkeläiskampanja". Voimassa kevään ajan tällä tietoa. 

VÄÄRÄÄ TIETOA

ripsa kirjoitti:
En ymmärrä , saako pääkaupunki junissa alennuksen. Sekavaa tietoa. Entä kaukojunissa. VR sivuilla lukee , että pitää olla E-kortti ja kuvallinen kelakortti ja olin yksityisellä töissä , minulla on kuvaton eläkekortti . Siis mitä pitää olla mukana? Eikö ajokortti käy , jos ei ole kuvallista Kelakorttia.

Tuossa on virhe! Ei VR anna alennusta niin kauan kuin juna on HSL alueella! Vasta sen jälkeen. JA kun ostat lippua YLI sen HSL-rajan, näytät sitä työeläkekorttia ja kela-korttia ja henkkareita tms. EI ole ollut ongelmia ostossa,ei edes netin kautta. MUTTA HSL-ALUEELLE EI TULE ALENNUSTA:jutun kirjoittaja voisi oikaista tämän kohdan.

Vierailija

HELSINGISSÄ JOUKKOLIIKENNE ARVOLIPUN HINTA N O U S E E N. 70 % , 27.4.2019. Kaikille. Kohtuutonta!, varsinkin ELÄ KELÄISILLE, Kansainvälinen ilmainen, ohjattu, tai alennettu joukkoliikenne on laajalti hyvin yleistä. Esim. Englannissa useissa kaupungeissa joukkoliik.koko päi vän ilmaista ja Lontoossa jo yli 60v.ja luonnoll.invat ilmaiseksi, Ruotsissa osittain ilmaista, Övertorneåssa on 70 km. Ilmainen joukkol.(vähentää hiilidioksidia,esm Alvestan kunnassa mitatt. 40 tonnin vähennys.) Viron Tallinnassa ilmaista ja nyt on lyöty lukkoon, että koko maahan tulee ilmainen joukkoliikenne. Autoliikenne väheni 15%Tallinnan esim. on ollut hyvin myönteinen ja taloudellisesti kannattavaa kun mitataan laajemmalta näkökulmalta pidemmällä yähtäimellä. Siellä myös vuoroja tihennetään( nons-top)Ja toivoisimpa myös , että pysäkinväliä lyhennettäisiin. VironTurissa tehtiin näin ja päästöt pienivät matkailijamäärät kasvoivat 800-900 %. Belgiassa eläkeläiset matkustat ilmaiseksi jo v. 1997 ja kalliit tie-ja parkkialueiden investoinnit olivat tarpeettomat. - Saksassa ja Ranskassa on useissa kaupungeissa ilmaista ja ohjattua. Slovenia 2006. Alankomaissa ratikat - keskustassa. Jenkeissä. Washington 1987. Colorado osittain. Kalifornia os.. Kanadassa, Oregon keskusta. Austraalia tietyt ajat. Sidney ja Melbourne. Nämä tiedot oli netisä. Ilmaista joukkoliikennettä.
kyllä muualtakin löytyy jos tarkemmin aletaan haravoimaan. Muualla maailmassa autetaan ja tuetaan ja kannustetaan jo työnsä tehneitä väsyneitä eläkeläisiä. (jonkunverran meilläkin) MUTTA IHAN ENSIMMÄISEKSI ELÄKELÄISILLE ILMAINEN joukkoliikenne. Mieluummin pidemmät raitiolinjat, lyhyemmät pysäkinvälit, tiheämmät vuorot.,useimpia linjoja. Päästöt olisivat paljon pienemmät. Tänäpäivänä kun monen eläkeläisen rahat eivät riitä edes lääkkeisiin niin miten ne riittävät sitten helsingissä yleisiin kulkuneuvoihin. Tuo klo 9-14 kulkualennus - 50%on ahdistavan rajoittava, epätahdissa nukkuvalle vanhukselle. kamala rasitus jonka marssijärjestys onaivan eri kuin nuorella terveellä henkilöllä. Omaehtoista
vapaa-aikaa metarvitsemme, emmekä pakotettua marssijärjestys tä. Terveisin tarma, eläkeläinen.

Vierailija

Haja-asutusalueen eläkeläisen marssijärjestys liikennöintiin on helppo. On kaksi vaihtoehtoa, ajaa omalla autolla tai tilata taksi. Kumpikin vaihtoehto maksaa varmasti enemmän kuin Helsingin joukkoliikenteen lippu korotuksenkin jälkeen. 

nimim. huomenna lähikauppaan omalla autolla ajaen ( vain 30 km) 

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat