Eläkeläinen, näin säästät! Katso tästä eläkekortin parhaat edut

Eläkeläinen, näin säästät! Katso tästä eläkekortin parhaat edut

Eläkekortilla saa monia alennuksia. Listasimme parhaat vinkit aktiiviselle eläkeläiselle. Puuttuuko listalta joku tietämäsi hyvä eläkekortilla saatava alennus? Kerro siitä kommenteissa!Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (34)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jossi

Sodexo myöntää osassa lounasravintoloitaan 30 % alennuksen eläkeläisille.  Nettisivuilla luettelo ravintoloista. 

"Valmiiseen pöytään eläkeläiskampanja". Voimassa kevään ajan tällä tietoa. 

VÄÄRÄÄ TIETOA

ripsa kirjoitti:
En ymmärrä , saako pääkaupunki junissa alennuksen. Sekavaa tietoa. Entä kaukojunissa. VR sivuilla lukee , että pitää olla E-kortti ja kuvallinen kelakortti ja olin yksityisellä töissä , minulla on kuvaton eläkekortti . Siis mitä pitää olla mukana? Eikö ajokortti käy , jos ei ole kuvallista Kelakorttia.

Tuossa on virhe! Ei VR anna alennusta niin kauan kuin juna on HSL alueella! Vasta sen jälkeen. JA kun ostat lippua YLI sen HSL-rajan, näytät sitä työeläkekorttia ja kela-korttia ja henkkareita tms. EI ole ollut ongelmia ostossa,ei edes netin kautta. MUTTA HSL-ALUEELLE EI TULE ALENNUSTA:jutun kirjoittaja voisi oikaista tämän kohdan.

Vierailija

HELSINGISSÄ JOUKKOLIIKENNE ARVOLIPUN HINTA N O U S E E N. 70 % , 27.4.2019. Kaikille. Kohtuutonta!, varsinkin ELÄ KELÄISILLE, Kansainvälinen ilmainen, ohjattu, tai alennettu joukkoliikenne on laajalti hyvin yleistä. Esim. Englannissa useissa kaupungeissa joukkoliik.koko päi vän ilmaista ja Lontoossa jo yli 60v.ja luonnoll.invat ilmaiseksi, Ruotsissa osittain ilmaista, Övertorneåssa on 70 km. Ilmainen joukkol.(vähentää hiilidioksidia,esm Alvestan kunnassa mitatt. 40 tonnin vähennys.) Viron Tallinnassa ilmaista ja nyt on lyöty lukkoon, että koko maahan tulee ilmainen joukkoliikenne. Autoliikenne väheni 15%Tallinnan esim. on ollut hyvin myönteinen ja taloudellisesti kannattavaa kun mitataan laajemmalta näkökulmalta pidemmällä yähtäimellä. Siellä myös vuoroja tihennetään( nons-top)Ja toivoisimpa myös , että pysäkinväliä lyhennettäisiin. VironTurissa tehtiin näin ja päästöt pienivät matkailijamäärät kasvoivat 800-900 %. Belgiassa eläkeläiset matkustat ilmaiseksi jo v. 1997 ja kalliit tie-ja parkkialueiden investoinnit olivat tarpeettomat. - Saksassa ja Ranskassa on useissa kaupungeissa ilmaista ja ohjattua. Slovenia 2006. Alankomaissa ratikat - keskustassa. Jenkeissä. Washington 1987. Colorado osittain. Kalifornia os.. Kanadassa, Oregon keskusta. Austraalia tietyt ajat. Sidney ja Melbourne. Nämä tiedot oli netisä. Ilmaista joukkoliikennettä.
kyllä muualtakin löytyy jos tarkemmin aletaan haravoimaan. Muualla maailmassa autetaan ja tuetaan ja kannustetaan jo työnsä tehneitä väsyneitä eläkeläisiä. (jonkunverran meilläkin) MUTTA IHAN ENSIMMÄISEKSI ELÄKELÄISILLE ILMAINEN joukkoliikenne. Mieluummin pidemmät raitiolinjat, lyhyemmät pysäkinvälit, tiheämmät vuorot.,useimpia linjoja. Päästöt olisivat paljon pienemmät. Tänäpäivänä kun monen eläkeläisen rahat eivät riitä edes lääkkeisiin niin miten ne riittävät sitten helsingissä yleisiin kulkuneuvoihin. Tuo klo 9-14 kulkualennus - 50%on ahdistavan rajoittava, epätahdissa nukkuvalle vanhukselle. kamala rasitus jonka marssijärjestys onaivan eri kuin nuorella terveellä henkilöllä. Omaehtoista
vapaa-aikaa metarvitsemme, emmekä pakotettua marssijärjestys tä. Terveisin tarma, eläkeläinen.

Vierailija

Haja-asutusalueen eläkeläisen marssijärjestys liikennöintiin on helppo. On kaksi vaihtoehtoa, ajaa omalla autolla tai tilata taksi. Kumpikin vaihtoehto maksaa varmasti enemmän kuin Helsingin joukkoliikenteen lippu korotuksenkin jälkeen. 

nimim. huomenna lähikauppaan omalla autolla ajaen ( vain 30 km) 

kortitititon

Museot puuttuu! Kaikilla EI ole museokorttia.

Ja tuo VR lähijunat pitää selventää,sillä esim. Leppävaara_Helsinki ei saa alennusta lähijunassa.

Vierailija

Outi kirjoitti:
Turussa yli 65 vuotiaat pääsevät uimaan Impivaaran uimahalliin 40€ ja saa käydä pulivuotta sen rannekkeen kanssa vaikka joka päivä.

Eläkelläinen kortti on mutta edut on eteläsuomi panotteisia en ole löytänyt mitään savossa olevaa kortilla saatavaa etua

Vierailija

Jos ostaa netistä leffalipun esim Finnkinon näytäntöön tulee alennus suoraan. Ei tarvitse jonottaa lippuluukulle vaan vilauttaa puhelimen näytöltä lippua.

Vierailija

Eläkeläiselle voisi henkilökortti ja passi olla halvempi. Minulla ei kumpaakaan ja alkaa asiointi olla hankalaa monessa paikassa. Vanha punainen ajokortti ei käy - muuta ei ole.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Jos olet oikeutettu työeläkkeeseen niin silloin saat työeläkekortin ilman rajoituksia.

Entä jos ei ole ollut töissä?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat