Sivut

Kommentit (8429)

Vierailija

Kyllä jokainen tietää Ähtärin pandat, otetaan palat Pandan suklaalevystä ja hymyä huuleen. Eikö olekin hauska sanaleikki, opin sen kummipoikani pikkupojalta joka kyseli syökö ne pandat lakuja tai suklaata? Nauru siinä tuli kaikille:)
Iloista kesää teille kaikille Evakoille :)

Terkuin lukijanne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Iltaa,

Noista pandoista olen Rinnan kanssa samaa mieltä. Varmasti kannattaa vierailla niitä katsomassa. Retket ovat aina mukavaa vaihtelua. Mekin on mietitty, että josko tänä kesänä käytäisiin Ähtärissä, kun se on jäänyt väliin. Onhan siellä paljon muutakin kuin ne pandat.

Me ihailtiin kerran pandoja Pekingin eläintarhassa. Sattui viereisessä osastossa myös pikkupanda rehveltämään juuri pesäänsä. Se oli ihan eri näköinen kuin tämä jättiläispanda. Kuvaa siitä en ehtinyt ottamaan. Ei ollut vielä silloin digikameraa ainakaan minulla.

Olen johonkin ketjuun tainnut kirjoittaa, kuinka olin luullut pandojen syövän bambun lehtiä, mutta ne järsivätkin sieltä tyvipäästä.

Minun viherpeukalouteni on aika kyseenalainen juttu. Enemmän vaikutusta kasvien viihtymiseen taitavat vaikuttaa valaistus, oikeanlaiset mullat ja lannoitteet. Kerran oli viidenlaista erilaista  lannoitetta eri kasveille ja silloin sanoin, että nyt riittää, vähemmällä pitää pärjätä. Asumme ylhäällä ja talvella käytetään keinovaloa kasveille. Minulla on myös alan ammattilainen lähipiirissä. Häneltä voin kysyä mitä vain milloin tahansa ja usein hän käydessään sanoo, mikä ei ole hyvin ja minä korjailen. Häneltä olen myös saanut milloin minkäkin "vähän erilaisen" kasvin alun tai siemenet (ja ne  lannoitteet) ja kehotuksen, että kokeile tuota. Viimeksi chilenkäenkaalin.

Taas meni kasveihin nämä höpinät, mutta sanoohan sananlaskukin jotenkin näin: "Joka härjillä kyntää se härjistä puhuu".

Nautitaan pandoista, kuka mitenkin!

PKolli

Helatorstain aattoa, aurinko paistaa ja linnut laulavat, kielot kukkivat ja viimeiset tuomenkukatkin vielä pinnistelevät tuulessa. Viileätä on ollut kun satoi , mutta onneksi nyt on lämpöä liki 20 astetta. Viikonlopussa on kahdet yo-juhlat, tuli yllätyksenä, en ollut seurannut lehdistä ylioppilaiden nimiä.

Uusia ruotsalaisia perunoita olen ostanut, ei hullumman makuisia.   Tietenkin suomalaisia pitää ostaa, kunhan ovat ensin kaupoissa.  Pakkasesta olen syönyt ihan urakalla mansikoita ja mustikoita, eiköhän sitä jälleen uusia saada. 

Tänä iltana aion mennä kuuntelemaan ja laulamaankin , ohjelmassa on kesäisiä lauluja. Varusmiessoittokunnan konsertissa olin pari viikkoa sitten ja lisää on tulossa niitä tilaisuuksia.  Liput ostetaan nykyään oikein aikaisin näihin konsertteihin,  matti myöhäset jäävät ilman lippua.  Musiikki mikä näissä konserteissa kuullaan on monipuolista ja soittajista näkee, että heillä on keskenään hyvä juttu. Kannattaa mennä kuuntelemaan!

Rinna

Heippa näin perjantaina ja ihmettelen ollaanko me tosiaan kutistuttu näin pieneksi porukaksi. Harmi, mutta aikansa kutakin, ikävä vaan on jäänyt kaikkea hauskaa.

Meillä täällä on ollut aurinkoa ja kuumaa + 27 astetta, sitte tuli kesän eka ukkonen melkoisen rytinän kans ja tietysti siihen päälle kunnon ukkos-sade. Nyt taivas on lähes sininen ja +20 astetta. Nyt on kyllä tosiaan kunnon "terassikeli", jos niin haluaa.

Mun tarttee kertoa teille yks hauska juttu... siis hauska mun mielestä.  Tuttavaperhe hakivat  löytökissatalosta  kaks kissanpentua lastensa hoidettaviksi ja iloksi. Kuulin jotta kissoille oli annettu nimeksi Sulo ja Lempi. Tässä vaiheessa purskahdin nauruun koska kuka ihme voi antaa kissoille noin ihanat ja "retrot" nimet. Tarina jatkui kun kissoja  oli tutkittu jonkin aikaa niiden olevan molempien  uroksia. Siis tosi klassillinen tapaus, mutta kissojen nimet pysyy. 

Nautitaan nyt lämpimistä keleistä niin kauan kun niitä kestää. Emme ole käyneet vielä pandoja katsomassa, mutta onhan kesää vielä jäljellä.

Kaikkea hyvää kaikille ja viestitelkää nyt hyvät ihmiset jotain. Monet ovat tietysti mökeillään, mutta kuitenkin.

t. Rinna

PKolli

Heleätä Helluntaita!  Hiukan viileämpi ilma nyt, eilen oli vielä hyvin paahteista. Pikku sadetta oli aamun aikana ja pilviä liikkuu , onneksi ukkosia ei kuitenkaan ole esiintynyt.

Eilen illalla olin ajelulla kaverini kanssa ja voi miten kaunis luonto on. Ajelimme maisemissa, missä järvi näkyi monesta kohdasta, katselimme veneiden menoa ja söimme jäätelöa. Mansikkapellolla oli vielä illalla porukoita , ehkä kitkemässä voikukkia, koska mansikoita ei vielä avomaalla ole.

Hyttysiä oli myös joka kohdassa, kun kävelimme rantoja pitkin, joten taitaa tulla runsas hyttykesä eteläänkin.

Nautitaan näistä kesäisistä hetkistä ja liikutaan ulkona ihastelemassa luontoa!

Mie vain

Tänne viesteihin tuli takavuosina kommentoitua. Kaikenlaisten elämänvaiheideni jälkeen kaipaisin taas luonnonystävien kanssa ajatuksenvaihtoa - piha ja parveke ovat nyt pääosassa ajatuksiani. Kertokaa, miten uudistetaan vanha kukkapenkki, reippaan kokoinen. Kaivuri, vai miten? Itse en kaiva kuntoni takia.

Sateista helluntai-iltaa Evakkoon.

Puolelle päiville aurinko paistoi ja oli heleä helluntai sää,mutta iltaa kohden on ukkostanut ja satanut vettä.Vesisade jatkuu vieläkin.

Ehdinpä tehdä pitkän pyörälenkin aurinkoisessa säässä.Järvenrannassa kulkevaa tietä on mukava ajella,kun tuuli puhaltaa sopivasti ja itikoita ei ollut lainkaan.Rantatien varrelle on laitettu penkkejä ja kaksi katosta istuin penkkeineen.Vietin kiireettömän  pyöräretkituokion ja istuskelin hyvän tovin ja ihastelin laineiden loisketta ja sorsien uiskentelua aallokoissa.

Pihapiirissämme ovat tuomet kukassa,pihlajissa kukkatertut ovat vielä vihreitä.Nopeasti luonto on herännyt eloon,vaikka kylmä jakso on piinannut meitä koko keväimen.

Hilla-ja mustikka kukkii.Nyt vain toivotaan sateettomia ja lämpimiä päiviä ja öitä,että saisimme kohtalaisenkaan marjasadon.

Tässä nyt ollaan kuulolla ja suunnitellaan jotain kesäreissua.Kesäaikana ei oikein malttaisi lähteä pidemmälle matkalle,kun jotenkin tuo aika menee aivan liian nopeasti ulkona hääriessä.Kestäviä vierailukutsuja on tullut tällekin kesälle,saas nähdä tuleeko lähdettyä sukulaisia tervehtimään.

Kaikki kun asuvat  niin kaukana täältä päin katsottuna!

Kesäisiä päiviä sitä toivoo,mukava on aamukahvit juoda ulkosalla ja oleilla ja nauttia kiireettömistä hetkistä.

Vanha Elli ahertaa kukkatarhassaan.Upeita kukkasia olet saanut kasvamaan.

Sarmuusalle onnittelut odotettavan mummiksi tulon johdosta.Lapset ovat suloisia.Jo se pienen vauvan tuoksukin on jotain,mitä pitää saada mummin nuuskuttaa.

Kiva kun jaksatte viedä kirjoituksillanne kärryä eteenpäin.

Hyvää ja omanlaistanne kesää jokaiselle!

Hei kaikille.

Vastaan Rinnan pyyntöön ja toivon samaa myös, kirjoitellaan useammin.

Kukkapenkin uudistamiseen vastaan , että me uudistimme kookkaan penkin levittäen pohjalle viiraa, sitten uutta multaa ja päällimmäiseksi katteeksi sahanpurua. Sitä on meillä runsaasti mieheni polttopuu-urakan takia.

Tapaan huomenna tyttäreni perheen, kun haen heidän koiransa viikoksi meille hoitoon. Se on helppo tapaus, kun pysyy pihalla irti yksinään käyden korkeintaan läheisellä rannalla uimassa. On myös mahtavaa nähdä tyttären vauvamasu, lapsi kuulemma liikkuu vilkkaasti ja vatsa on kirvoittanut monia onnitteluja.

Viisivuotias lapsenlapsi oli äiteineen meillä äskettäin. Hän on kyllä melkoinen rasavilli, aina liikkeellä. Rauhoittui kyllä, kun luin hänelle ja laskimme yhteenlaskuja. Ihmeesti hän osasikin.

Valtavasti näkyy olevan metsissä mustikan raakileita. Valitettavasti täällä liikkuu erityisen paljon karhuja. Riistakameran kuvissa on näkynyt haavaisia hirviä.

Juhannuksen vietosta sen verran, että menemme ystäviemme kanssa samalle leirintäalueelle istumaan iltaa ja tapaamaan tuttuja.

Oikein suloista suven juhlaa teille.

PKolli

Torstain iltapäivää.  Tein urakan aamupäivällä, sain monta kesää vintillä olleen ruohonleikkurin käyntiin erinäisten juttujen jälkeen ja sain ihan itte ajettua nämä "suuret" nurmikot.  Pääosa pihaani on soraa ja nurmikko on vähemmistössä.

Viikon päästä jos kaikki on reilassa lähden Juhannuksen viettoon järven rannalle.  Sitten onkin vuorossa erilaisia juhlia melkein joka viikolle, mikä sinänsä on ihan kivaa.

Eilen kävin oikeasti uimassa ja sitä pitää nyt jatkaa, koska ainakin pintavesi on jo + 20 asteista, tosin järvi ei ole kovin suuri  ja  eikä syvä.

Oikein hyvää ja antoisaa Juhannuksen juhlaa jokaiselle !

Vierailija

Juhannusviikkoo!

Voi kun tuo aika viilettää. Eka puolvuotinen on muutaman päivän piästä takana. Päivät ruppee kutistummaan.

Voi tätä suven sulloisuutta: luonto kukosttaa ja lämmintäkkii on riittävästi. Syrreenit alakkaat jo ruskettuu, mutta onhan noita muita kukkassii.

Tämä viikko on siitä mukava, jotta Kesäillan valssii soitettaan ratiossa usseemmin. Riippuu tietennii kuunnellusta kanavasta. Se on niiiin ihana kappale.

Suunnitelmissa on olla jossain miärin järven rannalla, rillata  ja uija. Juhannustanssit kuulluut tietennii kuvioihin. Sitä tarjonttoo näyttää olevan paljon.

Talaviturkin sain riisuttuu par viikkoo sitten.

Oikkein lupsakkoo Jussii teille kaikille, missä sitten kukkii sitä viettää ja millä tavalla.

Tolle

Rinna

https://www.youtube.com/watch?v=zBp7b8yOvxk

OIkein mukavaa juhannusta teille kaikille.

Meillä on ihan pieni perhejuhla tyttärenperheen pihalla. Heidän vanhimman lapsen valmistujaisia kahvitellaan.  Nykyajan valmistujien tittelit on sellaisia joita mummu ei edes osaa kirjoittaa lausumisesta puhumattakaan.Ennen oli tuokin asia helpompi ku oli kunnon suutari ja räätäri ,leipuri ja keittäjä ammattinimikkeenä.

Aurinko paistaa tällä hetkellä ja +32 astetta,kesä kauneimmillaan.

terv Rinna

Hyvää juhannuksen aikaa.

Juhannusaatto oli sateinen.Makkaran grillaus jäi uunimakkaroiden paistoksi.Tässä kotosalla pyörittiin ja sopivasti sadekuurojen välissä ehdittiin tehdä pyörälenkki.

Kyllä se tosi on,että oikein muistikirjaan pitäisi laittaa nuorten valmistujien ammattinimike.On net vain niin hienoja nimityksiä.

Mutta tänään on ollut osin aurinkoinen juhannus sää.Lämpömittarin lukema kohosi +20 asteeseen.

Käytiin taas pyöräilemässä ja istuttiin sopivasti puiston penkillä.Tuttava  porhalsi autolla eteemme ja kyseli,eikö meillä ole väkevämpää juotavaa kuin trippimehu tölkki nenän alla.Mitäs me.Naurettiin mokomalle kommentille.Meille kun ei maistu kuin puhdas vesi ja trippimehu.

Mukavia kesäsäitä toivottelen,vaikka en ole lainkaan sään haltija.

PKolli

Tervehdys sateisesta maisemasta, vihdoinkin sitä vettä on tullut edes jonkun verran.  Ainakin  enemmän  kuin kymmenen milliä on tähän päivään mennessä kertynyt. 

Kolea ilma ollut tänään, vain 14 astetta lämpöä ja keskiviikkona oli vielä melki 20 astetta. Ukkonen on jonkin verran kierrellyt, onneksi ei ole kohdalle sattunut. Miten teillä toisilla, joko on riittävästi vettä saatu?  Mustikat ainakin tykkäävät vedestä, jos niitä jossain olisi, kovin suurta satoa ei kait ole tulossa ainakaan näissä maisemissa.  Mansikat on jo pakkasessa ja koko ajan tietenkin haen syöntimarjoja, nythän ne ovat parhaimmillaan. Kirjoitelkaa kuulumisianne!

Terveiset sienimetsästä

Olen kerännyt jo parikymmentä litraa kantarelleja, joita on tosi paljon näissä metsissä. Mustikat ovat vielä pieniä, eikä niistä kovin suurta satoa tulekaan. Täytyy kierrellä katselemassa kaikki aikaisemmat marikot.

No, vähän arveluttaa mennä rajavyöhykkeelle yksin, kun karhuja on ennätysmäärä täällä nyt. Eräs naapurin mies tähysteli pari tuntia villisikoja nähden sinä aikana viisi karhua, joista yhdellä oli pentu mukanaan. Jospa tuo parempi puoliskoni lähtisi mukaani marjamaille. Sienimetsät sentään ovat lähellä ja niihin voi huoletta mennä. Kohta taas lähden korini kanssa saalistamaan. Vien ystäväni äidille tänään joitakin litroja, hän antaa niitä myös lastensa perheille.

Voikaa oikein hyvin ja kirjoitelkaa.

Rinna

Heipat täältä merenkurkun tienoolta pilvipoutasena päivänä. +15 astetta, siis villatakkikeli jos ulus meinaa mennä.

Minä oon ny käyny sielä Ähtärissä pandoja katsomassa ja onhan ne ihania, mutta youtubesta näkee vielä ihanampia pandavideoita. On siellä joku video Ähtäristäkin. Muita eläimiä pä me ei sitte juuri nähtykkään, olivat omissa koloissaan ja pesaissaan, ei ne siihen aidan viereen tuu. Kun tultiin kotiin googletin......mitä eläimiä on ähtärissä, niin sieltä näki kuvan kaikista.  Mutta muuten oli reissu hyvä ja koko alue on näkemisen arvoinen.

Meillä on täsä keittiönikkunan edessä puu jossa linnunpönttö asukkaineen. Eilen oli sitten  koko porukan lentoharjotukset, mutta eikös vaan yhtä pelottanut niin paljon jotta  jäi siihen aukolle moneksi tunniksi . Toiset sitte kävi sitä rohkasemasa tai kiusaamassa.... jotta ala tulla sieltä ahtaudesta tänne vapauteen täälön kivempaa. Nyt ei oo pöntön suuaukolla enään mitää liikettä joten toivottavasti kaikki lensi maailmalle.

Sarmuusa on ahkera sienestäjä-ja marjastaja siellä karhujen asuin mailla. Kai sulla joku pelätin on mukana!!!

Onko teistä kukaan käyny tai aatellu käyä  jossain näissä  suomen kuuluisissa urheilutapahtumissa kuten:

eukonkanto, ukonkärräys,  rautakankikävelyn MM-kisat,  kännykänheitto MM-kisaSavonlinnassa,  suojalkapallon MM-kisa,  muurahaispesässäistunta-kisa.??? Kaikenhuippu oli kun luin jotta  Kangaslammella on  lypsyjakkaranheiton SM-kisat!!! Kyllä varmaan muissa maissa on tylsää jos niillä ei oo mitää vastaavia juttuja, tai mistäpä me se tiedetään.

Kaikkea mukavaa jokkaisen kessään  ja pitäkää ittestännä huoli.

t. Rinna

Heinäkuisen lauantain tervehdys!

Mansikoita on laatikollinen pakkasessa. Mietin, josko ostettaisiin toinen, josta tekisin höyrymehua ja ei loppuun asti höyrytetystä mäskistä raparperin tai jonkin muun kanssa hilloa.  Ei ole ennen tullut kokeilluksi.

Enpä ole noissa Rinnan kuvailemissa kisoissa käynyt. Mutta koirien juoksukilpailuissa kyllä, jotka nekin ovat aika hauskoja, kun karvakorvat ovat kovin tohkeissaan siinä touhussa. Eikä kaikki aina mene ihan niin kuin on tarkoitettu. Joku voi keskeyttää tai suunnistaa pois radalta tai karata maaliin päästyään. Erimielisyyksiäkin voi tulla ja siksipä heillä on kuonokopat varmuuden vuoksi. 

Kesä taitaa olla puolessa ja keskiyön hämäryys on jo melkein vaihtunut pimeyteen varsinkin, jos on pilvistä niin kuin muutamana yönä on ollut. Vettä saatiin kohtalaisesti, mutta lisää saisi vielä tulla.

Juhannukseksi vanhan orkidean tekemä poikanen eli keiki, jonka olin istuttanut limsapulloon, puhkesi kukkaan. Vain kaksi kukkaa se sai aikaan, mutta täysin samaan tahtiin emokasvin kanssa. Kauan kesti odottaa, mutta kannatti.

Aika kuluu kauhean nopeasti, mutta niinhän se aina tekee. Jatketaan matkaa mukavassa kesäsäässä. Ainakaan ei ole tukalaa hellettä.

Rinna

No mutta hyvänen aika, kuukausi sitte on tähän ketjuun viimeksi viestiä laitettu. 

Eipä silti ei oo täälläkään ihmeitä kummempia tapahtunut , joten köyhäksi tämäkin viesti.

Täälä ei oo satanut aikoihin ja sen takia kuulemma mustikka sato tulee olemaan heikko. Yritän ostaa viikonloppuna jos onnistuu , metsään en viitsi enään lähteä mustikoitten takia. Jonkinlainen vitamiini saalis se on pakkaseen saatava talven varalle.

Oikeen mietin eikö tosiaan ole "mitään tapahtunut". En muista kirjoitinko vasemman silmäni kaihileikkauksesta. No hyvin se onnistui ja lopputulos on se etten tarvise silmälaseja kuin lukiessa. Ne olen nyt ne  hankkinut ja onhan niittenkin kans opettelemista, mutta pitää opetella ja nyt taas näkee laittaa neulansilmään langan kun on kunnon lasit.

Missään matkoilla ei olla käyty sen Ähtärinreissun jälkeen. Hyvimpä tuo on aika kulunut  lukien ja ristikkoja täytellen.

Nyt on täällä +15 astetta ja päivä ollut aurinkoinen. Se kuuma sää oli kamala aika niin sisällä kuin ulkonakin. Täällä oli juuri silläviikolla ne kesän kaupunkijuhlat monenlaisine ohjelmineen , mutta oli hyllä raskasta liikkua tapahtumissa kun ei kunnolla voinut edes hengittää +30 asteessa. Nuorin tyttäreni lapsista osallistui siinä helteessä puolimaratoniin....minusta aivan hullua... ja sijoittui omassa ikäluokassaan kolmanneksi. Reipas tyttö!

Kohta pääsee poimimaan ne pensasmarjat niin punaiset kuin mustatkin, joten eiköhän sitä jotain vitamiinia talveksikin saada.

Kaikkea hyvää jokaiselle ja laittakaapas juttua miten kesä on kohdallanne mennyt. Olis kiva lukea.

terv Rinna

PKolli

Keskiviikkoa ja markkinoita tuolla kaupungissa!  Heinäkuu meni juhlien ja ystävien kanssa ja pari sukulaisjuttuakin oli, ei haitannut liika lämpökään, kun välillä pääsi pulahtamaan järveen.

Nyt on vuorossa  muutama hyvä konsertti , Hämeenlinnassa ja Lahdessa.

Pensasmarjoja en tarvitse, mustikoita lähden katsomaan torille. Eipä yksi ihminen niin paljon tarvitse, vaikka tosin syön paljon marjoja rahkan  kera. 

Ensi viikolla alkaa täällä koulut ja tietää myös kuntosalin avautumista.   Mitä muut kirjoittajat tekevät, olisi kiva lukea!  Hyviä elokuun päiviä kaikille,  jospa sitä kuutamoakin voisi ihailla jonkun kanssa???

Elokuinen tervehdys kaikille!

Jotakin outoa täytyy olla meneillään, kun tämä ketju on sairastunut anemiaan. Onkohan meitä liikaa peloteltu digihuijauksilla vai mistä johtuu syvä hiljaisuus? Ei näissä meidän jutuissamme kyllä kovin henkilökohtaisia paljastuksia ole. Ei sekään liene vaarallista, jos lähettelen kuvia kasveista, jotka olen jotenkin onnistunut saamaan kukkimaan. Ne kun ovat joko siemenistä tai pistokkaista kasvattamiani melkein kaikki. Kuvan passiflora tosin on jo ainakin kolmatta kesää kasvamassa, mutta siemenestä senkin olen aloittanut.

Nyt on jo se aika, että harrastuksiin ilmoittaudutaan, kuka nyt jotakin säännöllisesti aikoo tehdä. Voihan sitä touhuta itsekseenkin, mutta mukava on edes kerran viikossa piipahtaa johonkin saman henkiseen porukkaan, jos sellaisen on sattunut löytämään. Itselläni taitaa olla pian 20 vuotta takana samassa Työväenopiston ryhmässä. On taas mielenkiintoista nähdä, ovatko vanhat kamut paikalla ja onko saatu uusia osallistujia.

Kesä on mennyt hyvin nopeasti. Valeruskaa on kuivuuden takia, mutta nyt on muutamana päivänä saatu edes vähän sadetta.

Hoitokoira odottaa vieressä, että eikö tuo varaemäntä jo älyä lähteä nukkumaan. Hän nääs tulee heti kaveriksi ja valtaa paikkansa polvien välistä. Siinä asennossa nukahdetaan, mutta kun herään, karvakorva on kiepauttanut itsensä huomaamatta jalkopäähän. Varmaan on tullut kuuma peiton alla, vaikka luolakoira onkin.

Koetettaisiinko piristyä välillä vaikka piipahtamaan täällä ja kertomaan kuulumisia. Tervetulleita olette myös uudet kirjoittelijat!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat