Kannattaako mökki sijoituksena?

Kannattaako mökki sijoituksena?

Moni miettii mökin hankkimista ja ajattelee sitä myös tulevaisuuden sijoituksena. Mökki ostetaan kuitenkin ennen kaikkea omaan käyttöön.Lue koko juttu

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Oli mökki  aika mukava sijoitus, vaikkei sitä sellaiseksi ollut hankittukaan. Siinä vietettiin kesiä yli 30 vuotta ja myydessä siitä saatiin numeroina tuplamäärä euroina verrattuna ostohintaan markkoina. Ei edes ollut rantapaikka, mutta sijainti muuten oli hyvä.

Vapaaherratar

Kannattaa, jos se on joko Etelä-Suomessa ison järven tai meren rannalla tai pohjoisessa lähellä hiihtokeskusta. Mökin ja pihan pitää tietysti olla hyvässä kunnossa ja mökissä mielellään kaikki mukavuudet.

Meillä on se tilanne, että mökki on aika vähäisellä käytöllä ja haluaisimme luopua siitä. Se ei kuitenkaan onnistu, koska mökki ei ole rannalla eikä siinä ole muita mukavuuksia kuin sähköt. Tontti on kyllä iso, eikä matkaa pääkaupunkiseudulle ole kuin sata kilometriä, mutta emme saisi mökistä kuin murto-osan niistä rahoista, jotka siihen on sijoitettu.

Vierailija

Mielestäni mökki ei nykyaikana kannata sijoituksena. Mökin ja terassin sekä saunan kunnossapitoon menee melkein yhtä paljon rahaa kuin omakotitalon kunnossapitoon. Lisäksi aikaa menee piha-alueen hoitoon.  

Edellä joku panostaa mökin kassavirtaan vuokraamalla mökkiä. Onhan siinäkin vaivansa ja vie aikaa kun jokaisen vuokralaisen jälkeen käy tarkistamassa mökin kunnon. Lisämiinus on se, että vuokralaisista ei koskaan tiedä etukäteen, millaisia ovat. Pahimmassa tapauksessa mökki on remontin tarpeensa heidän jälkeensä...

Vierailija

Tontin valinta ratkaisee, se missä se on ja rauhallisuus ja järven/meren läheisyys pitää yleensä arvon nousussa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat