Kannattaako mökki sijoituksena?

Kannattaako mökki sijoituksena?

Moni miettii mökin hankkimista ja ajattelee sitä myös tulevaisuuden sijoituksena. Mökki ostetaan kuitenkin ennen kaikkea omaan käyttöön.Lue koko juttu

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Nimenomaan siksi, että useat ihmiset eivät halua enää itse omistaa mökkiä, kannattaa harkita sellaisen ostamista vuokraustarkoitukseen (voihan siellä toki itsekin samalla lomailla).

Koska yhä useampi vuokraa eikä omista, voi oikealla sijainnilla sijaitsevalla ja hyvin varustellulla mökillä olla kovakin vuokratuotto. Arvonnousun varaan ei kannata liikaa laskea, vaan painottaa kassavirtaa.

Kokemukseni mukaan mökkiä pitää myös olla valmis vuokraamaan lyhyellä varoitusajalla ja jopa vain päiväksi tai pariksi. Ihmiset ovat kiireisiä ja haluavat pikalomia spontaanisti. 

Itselläni on kokemusta vain Kolin alueelta, jossa mökit menevät nykyään erinomaisesti vuokralle. Osaomistamani mökki (Tunnelmatupa) on listattu tällä hetkellä Koli24.fi matkailusivustolle. Voinkin kokemuksestani suositella tuota tai muita vastaavia välityssivustoja vuokraukseen - pääsee paljon helpommalla kun joku muu hoitaa markkinoinnin ja maksuliikenteen omasta puolestani. 

Vierailija

Oli mökki  aika mukava sijoitus, vaikkei sitä sellaiseksi ollut hankittukaan. Siinä vietettiin kesiä yli 30 vuotta ja myydessä siitä saatiin numeroina tuplamäärä euroina verrattuna ostohintaan markkoina. Ei edes ollut rantapaikka, mutta sijainti muuten oli hyvä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat