Lukijat: "Nämä kauheat asiat siivosin kuolinpesästä"

Lukijat: "Nämä kauheat asiat siivosin kuolinpesästä"

ET-lehden lukijat kertovat, kuinka julmia perintöjä he ovat saaneet raivattavakseen. Osaako kukaan edes kuvitella, mitä kaikkea suomalaiset säilyttävät kodeissaan?Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (24)

Pidä kotisi puhtaana ja siistinä!

Jokainen meistä voi karsia turhia tavaroita, kierrättää ja pitää kotinsa puhtaana ja siistinä. Omia tavararöykkiöitään ja sotkujaan ei pidä jättää lasten ja sukulaisten siivottavaksi. Televisiosta on tullut amerikkalainen Himohamstraajat-ohjelma. On järkyttävää katsoa koteja, jotka on pilattu turhaa tavaraa keräämällä. Asunto, varastot ja piha on täynnä tavaraa, roskaa ja jätteitä: Sanomalehtipinkkoja, vaate- ja kenkäkasoja, roskia, jätteitä, pilaantunutta ruokaa ja epämääräisiä tavarakasoja, joitten välissä kulkee kapeita polkuja. Ohjelmassa himohamstraajien kodeista löytyy jopa kuolleita lemmikkejä (kissanraatoja jne.) ja kodeissa on runsaasti tuhoeläimiä kuten hiiriä, rottia ja tuhohyönteisiä.

Vuosia ja vuosikymmeniä kestäneen hamstrauksen jäljiltä tavarat, huonekalut ja koko rakennus on pilalla. Ihminen, joka säilyttää kotonaan kasoittain tyhjiä viilipurkkeja, pahvilaatikoita, sanomalehtikasoja, rikkinäisiä vaatteita ja kenkiä, rikkinäisiä laitteita, roskia ja pilaantunutta ruokaa, on henkisesti sairas. Hänellä on pakko-oireinen häiriö, johon hoitona on psykiatrin apu ja pitkäkestoinen terapia.

Himohamstraaja on usein iäkäs ihminen, jolla on joko muistisairaus tai jokin hoitamaton mielenterveysongelma. Täynnä tavaraa oleva asunto on asukkaille paloturvallisuusriski. Kenelle tahansa meistä voi tulla hätätilanne, jolloin apuun tarvitaan nopeasti ambulanssi ensihoitajineen, palokunta tai poliisi. Epäsiistissä, likaisessa ja tavarakaaoksessa olevassa kodissa sattuu usein myös kotitapaturmia.

Jos ihminen kärsii himohamstrauksesta, hänen lähiomainen, tuttava tai naapuri voi tehdä huoli-ilmoituksen sosiaaliviranomaisille. Huoli-ilmoituksen kuntaan voi tehdä myös vaikkapa kotihoitaja tai postinjakaja. Kunnasta voi pyytää palotarkastajan tarkastamaan asunnon paloturvallisuuden. Palotarkastaja tekee tarkastuksen ja antaa korjausmääräykset. Paloturvallisuus on vaarassa, jos tavaraa on lattiasta kattoon, ovista ei pääse ulos ja sähköhellan päällä ja vieressä säilötään sanomalehtiä. Terveystarkastaja voi määrätä asunnon asumiskieltoon, jos asunnossa on likaista ja siivotonta, roskia ei viedä roskiin ja asunnossa on tuhoeläimiä.

Vierailija

kirsikankukka55 kirjoitti:
"Nämä kauheat asiat siivosin kuolinpesästä"
Ei sanat riitä kuvaamaan, miten kurja on lukea tälläisiä otsikoita. Vielä haudan takaa omainen aiheuttaa pelkkää kurjuutta ja kauheutta, niinkö?

Nykyään valitetaan kaikesta. Kaikista ihmisistä jää jotain jäljelle sille ei vain mahda mitään. Perintö kyllä kelpaa siis raha, sen eteen ei vain haluta tehdä mitään,ihme että saadaan vainaja haudattua. Maailma muuttuu aina vain pinnallisemmaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Mä hain molempiem.vanhempieni kodeista auton takaloosterin verran tavaraa. Toisesta lähti mukaan sukukirjat, pari laatikollista paperia ja åari taulua. Toisesta viisi laatikkoa paperia, viisi laatikkoa valokuvia ja korut. Nyt noista papereista ja valokuvista on yksi lastikko jäljellä, loput on silppurissa. Kprut, taulut ja sukukirjat on myös tallessa.

Molemmat asunnot tyhjensi ja siivosi sama firma. Toisesta tuli 10 000 rahaa, toisesta vain tonnin lasku. Aikaa minulta meni yksi päivä per asunto. Sen oli riitettävä, koska kotona odotti 5 lasta, mies, omakotitalo ja uusi työ ilman kertyneitä lomia. En kadu yhtään.

Kannattaa muidenkin muistaa tämä vaihtoehto, itseään voi myös säästää, ei tarvitse kuluttaa viikkoja tai kuukausia asuntojen tyhjäykseen. Muistot muodostuvat ennen sitä ja tärkeimmät palvelukset tehdään jo ennen kuolemaa.

Vierailija

kirsikankukka55 kirjoitti:
Voimme oppia myös sen, että kunnioitamme omaisiamme ja annamme heidän elää tavallaan ja heidän lähdettyään, siivoamme viimeisenä palveluna heidän asuntonsa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat