Sivut

Kommentit (8437)

Kyllä vain, tällaiset juhlat ovat mukavia. Keväisin, huhtikuussa vietetään sitten nuorimmaisen pojan syntymäpäiviä, nyt 10v.

Paikkakunnalla asuu myös tyttären perhe. Sama homma, sielläkin kokoonnutaan kaksi kertaa vuodessa. Pojan perhe on myös mukana. Tietenkin kummit ja taas kaverit erikseen. Niitä kertyy helposti kymmenkunta. Tytär joutuu laittamaan kaksi kattausta.

Tulikin mieleeni. Silloin kun edesmennyt mieheni vielä eli, valmistin aina aterian perillisille isänpäivänä. Kaksi kattausta piti minunkin tehdä. Hieman porrastin aikataulua.

Jouluisin kokoonnumme miten milloinkin...miten iskullekin sopii...

Kuvassa on kukkakimppu, jonka vein miniälleni. Asetelma on hänen pöydällään.

Lisäksi vei hänelle hopeisen kakkulapion.

Ei ole juurikaan minulla käyttöä...yksi tavallinen jäi itsellekin..

:)

Vierailija

Kävin tänään iäkkään ystäväni luona pitkästä aikaa.  Ensi viikolla hän täyttää 95 vuotta. Olimme aikoinaan samassa työpaikassa.  Kyllä meillä juttua riittikin. Muisti hänellä pelaa hyvin,mutta liikkuminen on vähän haparoivaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eikös ole mukavaa kun arkipäivästäkin löytyy kultajyväsen?  Mietin aamulla että miten mukavaa kun saa sateisena aamuna istua kahvikupposen kanssa sisällä ja miettiä päivän ohjelmaa. Kalenterini ei ole täynnä menoja eikä puhelin pirise yhtenään kutsuja sinne ja tänne. Muutama hyvä ystävä, tutuksi tulleet naapurit ja jokunen lähisukulainen, siinä o jo elämän sisältöä tarpeeksi. Kauppareissulla voi pähkäillä muiden asiakkaiden kanssa hintoja, hedelmien laatua, ym. ja taas jatketaan matkaa. Olen tullut hyvänpäiväntutuksi myös erään eläkeläismiehen kanssa  joka kävelee vastaan ja on menossa lounaalle palvelutaloon.  Nyt vasta tajuan etten tiedä edes hänen nimeään. Kuulumiset kylläkin on vaihdettu ja ollaan ikään kuin tuttuja. Nyt kun näen hänet seuraavan kerran, niin kysyn nimeä. Olisihan se mukava tietää kun on jo selvitetty kaikki iän tuomat rempat ja asuinpaikat. Tänne on mukava kirjoitella ja vielä mukavampi on lukea teidän kuulumisia ja katsella kauniita kuvia. Innostetaan toisiamme tähän puuhaan joka on mukavan leppoisaa ajanvietettä. Kuvassa vielä vähän kesän muistoja.

Vierailija

Kesäinen kuva, ihana katsella kesää edes kuvissa, syksy tulee rivakasti, enää ei tarkene ilman takkia.
Minua ilahduttaa juuri nyt eilen fysioterapeutilla saamani kinesioteippaus olkapäähän. On ollut kipuja, virheasento on tullut kun olen varonut käden käyttöä.
Uusi kokemus tämä teippaus mutta oikein hyvältä tuntuu.
Jumppaohjeita sain ja hoidot jatkuvat.
Eipä minullakaan ole ylivilkas sosiaalinen elämä mutta toisaalta olen koti-ihminen, en kaipaa kokoaikaista hulinaa.

Syyskuuta mennään kovaa vauhtia. Sadekuuroja tulee ja menee, siinä välissä yritän tehdä kävelylenkkejä ettei ihan paikalleen kangistu. Eilisellä kävelyretkellä huomasin polun  varrella kärpässienen. Värit olivat kauniit lakissa, muuten taitaa olla aika petollinen.

Vierailija

Vietin mukavan viikonlopun ystäväni luona Helsingissä.  Juhlimme hänen tyttärensä, kummityttöni valmistumista ammattiin  ja samalla hänen saamaansa vakituista työpaikkaa.  Olikin juhlan paikka!

Vierailija

On todella hienoa kun nuoret pääsevät eteenpäin elämässä ja saavat opiskella, saavat työtä ja sitä kautta toimeentulon. Minusta tuntuu että nuoruudessani oli paljon helpompi saada työpaikka ja kaikki oli ikään kuin varmemmalla pohjalla. Työpaikat olivat pysyvämpiä.

mummo

Mummo edellä. Minustakin tuntuu siltä kuin kirjoitit edellä.

Nykyään ihmiset joutuvat opiskelemaan monta ammattia, saadakseen työpaikan.

Itse sain olla samalla työnantajalla lähes 40 vuotta.

Tilasin itselleni tuollaisen ´härpäkkeen´  :)

Maaruskaa...

:)

Samettiruusu, onnea lannevanteen pyörittämiseen! Ostin aikoinani itselleni sellaisen, mutta oli vähän lelupeli joka oli liian kevyt ja siitähän ei tullut koko hommasta mitään. Nyt luin että tuo sinun hankkimasi vanne näyttää hyvältä. Raportoithan sitten tuloksia!

Vierailija

Hyvät huomenet kaikille!

Vanhasta vuodenajat kirjasta on seuraava loru.

"Mikosta päre pihtiin, kaali kuppiin, akat pirttiin ja nauriit kuoppaan."

En erityisemmin pidä syksystä koska tästä alkaa pitkä pimeä kausi.

mummi

Mummi edellä totesit syksyn pimeyden olevan sinulle aika ikävää aikaa.

Itse olen syksyihminenkin...pidän ihanista ruskan väreistä... Saan urakalla poltella kynttilöitä niin sisällä kuin ulkonakin. Yöllä tosin pidän valot pikkueteisessä.

Marraskuun jättäisin väliin...Joulukuu on taas ihanaa aikaa ja saan viritellä lisää valoja ulos...ja koristella sisätiloja ja suunnitella joululahjoja.

Tammi- ja helmikuu menettelee, toivoisi vain ettei kamalasti sataisi lunta.-No saanpahan ulkoliikunta kolatessani omakotitaloni piha-alueet.

Sitten onkin ihana kevät ja kesä...

Ps, edesmennyt mieheni oli nimeltään Mikko. Olimme aviossa melkein 50 vuotta.

:)

Vierailija

Minä myös nautin syksyn väriloistosta ja iltaisin kynttilät sytytän lyhtyihin parvekkeelle.
Tsemppaan itseäni joka syksy että ihan pimeintä aikaa ei kauan kestä, uutena vuotena jo ripaus valoisampaa.
Joulun valoihin taittuu pimeän huippu.
Jaksellaan syksyä eteenpäin. :)

Kiva kun olette positiivisia  ja meitähän riittää jokaisesta vuodenajasta tykkääviä. Minä olen enemmän kesäihminen, vaikka pimeästä ajasta tykkäänkin mutta en kylmästä enkä lumesta.   Eilen harmittelin kun olimme mieheni kanssa ostaneet liput Kansallisteatterin "Kolme sisarta" näytökseen ja sitten tuli tekstiviesti että näytös on peruttu sairastapauksen vuoksi. Minäkin yritin ajatella positiivisesti että tälläkin on joku tarkoitus ja sillä hyvä. Tulee käytyä teatterissa aika harvoin, nyt kuitenkin vähän useammin kun nuori sukulaistyttö ja vanha naapuriystävä patistavat mukaan. Jotenkin on tullut laiskaksi lähtemään etenkään iltamenoihin.  Onko teillä mukavia teatteri kokemuksia? Kuvassa syksyn kauneutta  ihanissa luonnon väreissä.

...On kesä mennyt, tunne lämpöä en nyt...

Niin, viime yön aikaan oli satanut ensi lumen. On valoisampaa. Lintujen ulkoruokinnan aloitin viime viikolla. Näkyy siinä käyvän oraviakin ja harakat. Nuo harakat osaavat roikkua lintulaudan reunalla.

Hyvämielellä on kaunis kuva. Nyt onkin ruska ollut värikäs ja hieno.

Noista teattereista...

Nyt en ole käynyt vuosiin kuin en konserteissakaan. Omaan sellaisen ongelman kuin astma ja hajuherkkyys. Noissa molemmissa paikoissa käytetään paljon hajusteita. Vaikka menisin kesäteatteriin, sekään ei oikein suju.

Mutta paras kesäteatterissa käyntini on v.2010. Askanmäen  Kaunis- Kaija. Netissä on tästä paljon tietoutta.

Toiseksi paras oli Pietarsaaressa. Nyt en kyllä muista esityksen nimeä. Aikaa  tuosta on jotain 17v.

Mies pääosassa oli tunnettu näyttelijä. Hänenkin nimi on mennyt unholaan. Yleensäkin olen huono muistamaan nimiä. Näkömuistini on hyvä.

Olen myös käynyt Helsingissä ja Oulussakin teatterissa nuorempana.

Kuvani on mökiltäni. Vieraiden koiria siinä...syyskuussa.

Poikani oli siellä mm. työjelemässä äijäporukan kanssa.

Mukavaa päivää!

:)

Vierailija

Ilostuin kovasti kun huomasin lehdessä mieskuoro Aikamiesten konsertti ilmoituksen. Heillä on 55-vuotis juhlakonsertti jossa mukana on myös Danny. Mikä parasta, konserrtti on läheisessä kirkossa, kävelymatkan päässä. Odotan innolla mukavaa tapahtumaa.

mummo

Vierailija

Asetin tälle vuodelle tavoitteeksi, että saan ajantasalle nuorille ystävilleni, kolmelle, päiväkirjanomaiset tarina-valokuva-albumit.  Albumit alkoivat vuodesta 2005. Nyt ne on tehty tähän päivään asti.  Tarkoitukseni on antaa ne ensi kesänä rippilahjaksi kahdelle nuoremmalle ja samalla kertaa vuotta vanhemmalle. Tämä siksi, että salaisuus ei paljastu ennen aikojaan.  Tämä on yllätys heille, myös heidän vanhemmilleen.

Tavoite saavutettu! Olen tosi iloinen. 

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat