Marevanin korvaavat lääkkeet

Marevanin korvaavat lääkkeet

Marevanin rinnalle on tullut viime vuosina uudella tavalla vaikuttavia lääkkeitä. Mutta kenelle ne sopivat?Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (25)

Miksi puhutaan/kirjoitetaan Marevanista, että hyytymislääke! Minusta tuo tarkoittaa ...että edesauttaa veren hyytymistä. 

Eikö puheeseen kuuluisi laittaa sana esto, verentyytymistä estävä lääke, veren hyytymisen esto?

Tulee turhia väärinymmärryksiä!

Ferro

Veren ohentamiseen kahden veritulpan  jälkeen määrättiin aluksi Xareltoa, mutta tuntui siltä, että se aiheutti kutinaa selässä. Vaihdettiin Marevaniin INR-mittauksineen. Muutoin on mennyt hyvin, mutta viime näytteenottokerralla neula osui hermoon. Siitä on seurannut jatkuvaa kipua käsivarteen ja erityisesti peukaloon. Kipu joko ehkä menee ohi joskus tai sitten ei. Lääkärinlausunnon mukaan hermoa ei voi korjata. Pyrin siirtymään takaisin Xareltoon kutinoineen  tai muuhun lääkkeeseen, jossa verinäytteitä ei tarvita. Tai sitten on ehkä mahdollisuus sormenpäänäytteeseen laboratoriossa tai kotona. Olen selvittämässä asiaa.

Lääkäreiden toivoisi ottavan huomioon lääkettä määrätessään yhtenä tekijänä myös hermon vaurioitumisriskin. Hermovauriosta on karseita kertomuksia nettipalstoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Pradaxan hinta on täyden KELA-korvauksen jälkeen (nyt vuonna 2019) 30 euroa kuussa . On odotettavissa, että vuonna 2022 tulee korvaavia lääkkeitä, kun patentti menee umpeen.

Marevanin kyllästynyt

Pitääkö paikkansa väite, että uudet Marevanin korvaavat lääkkeet olisivat Kela-korvattavia aina sen jälkeemn, kun potilas täyttää 65? Tällöin ne menisivät kai ainakin lääkekorvauskattoon, eikö niin? Eli selvittäisiin tuolla alle 600 EUR:lla/vuosi kokonaiskululla?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat