Sivut

Kommentit (59)

onon

Vierailija kirjoitti:
Olkapääni on vaivannut syksystä asti. Ensin oli liikerajoitusta. En saanut kättäni taakse, haittasi pukeutumista, esim. rintsikat. Kipu oli valtava liikkeissä, muuten ei särkyä. Vähitellen kipu lisääntyi, tuli leposärkyä ja siihen ne levolliset yöunet loppuivat. On laitettu kortisonia kolme kertaa, kuvattu ja ultrattu. Nyt odottelen ortopedin aikaa.
Onko kohtalotovereita? Miten olette selvinneet? Tuntuu toivottomalta.

Olga

On sama vaiva mutta en vielä anna leikata. Odottelen jos se palautus hiljalleen... kulunu mikä kulunut ja tulehtuu välillä ja silloin auttaa kuuma lämpö hoito että pääsee uneen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pete

Asiassa kannattaa edetä yksinkertaisesta monimutkaisempaan. 

Suosittelen ensiksi kokeilemaan eri tyyppisiä jumppia, osalle ne auttaa.

Jos apua ei tule sillä niin sitten kannattaa käydä kokeilemassa eri hoitoja.

Täällä on jo kerrottu fysioterapiasta ja naprapatiasta. Niillä on osa saanut avun, eli se riippuu siitä, mikä on vaivan takana oleva syy auttaako jokin hoito. Samantyyppisiä hoitoja ovat osteopatia ja joskus ihan perushierontakin voi auttaa. Hoidoissa kannattaa käydä ainakin se 3 kertaa ennen kuin kokeilee jotain muuta, yksi kerta kun ei aina saa riittävästi vaikutusta aikaan jos tilanne on päässyt pahaksi.

Jos nuokaan ei auta, niin sitten annan vielä yhden suosituksen jota täällä ei ole vielä ehkä annettu. Tämä voi kuulostaa joistakin huuhaalta, mutta ei sitä ole. 

Eli jos mikään ei auta niin kokeilkaa energiahoitoa.

Olen itse saanut oman olkapääni kuntoon tekemällä itselleni energiahoitotekniikoita sekä olen auttanut monia olkapäävaivaisia joten tiedän että nämä tekniikat auttavat monesti niihin. Laitoin tämän viimeiseksi koska suurin osa varmasti on vähintäänkin skeptinen niiden suhteen ja haluaa varmasti kokeilla kaikkea muuta ensin. Mutta jos mikään muu ei auta niin ei siinä paljon häviä jos käy kokeilemassa. Moni "toivoton" tapaus on saanut minulta apua ja syy on vain se, että energiahoidon vaikutus poikkeaa oikeastaan kaikista muista hoidosta. Eli kannattaa kokeilla, jos ei muuta niin viimeisenä oljenkortena. Puhun nyt 16 vuoden kokemuksella energiahoidoista, olen opiskellut/hoitanut ihmisiä tuon ajan, joten tiedän asiasta jonkin verran. 

Energiahoitotekniikoita on sitten vaikka kuinka ja hoitajia vielä enemmän, eli kannattaa kysellä suosituksia jos joku tuttava tai kaveri on saanut apua joltain hoitajalta, niin eikun sinne. 

Kivutonta jatkoa kaikille. :)

vieras

Hiirikädeksi en oikein hyväksi selitykseksi olkäpään vaivaa kun meillä kissakin. Sain tänään lääkintä voimistelijalta ohjeet hoitamiseen, kevyet liikkeet mutta todellakin helpottaa. Sellaista joustavaa ja leveää silikooni  nauhaa veleten 3-4 kertaa päivässä max 5 kertaa ja alussa nauratti mutta nyt tiedän että se toimii kun liikkeet tekee oikeassa asennossa, siis olkapäät taakse vedettynä kun nauhaa vetelen...

thefinn

koittakaa tätä, eli kipeän olkapään alle tyyny yöksi, että ei pääse kääntymään sen päälle yöllä.
Tarkastakaa että ei ole kilpirauhasen alitoiminta, oireet netissä . Ainoa lääkäri joka osaa lääkitä kilpirauhasta M.Välimäki Aava Kamppi

vieras kirjoitti:
Hiirikädeksi en oikein hyväksi selitykseksi olkäpään vaivaa kun meillä kissakin. Sain tänään lääkintä voimistelijalta ohjeet hoitamiseen, kevyet liikkeet mutta todellakin helpottaa. Sellaista joustavaa ja leveää silikooni  nauhaa veleten 3-4 kertaa päivässä max 5 kertaa ja alussa nauratti mutta nyt tiedän että se toimii kun liikkeet tekee oikeassa asennossa, siis olkapäät taakse vedettynä kun nauhaa vetelen...

Tuo on hyvä konsti, sitä ikäihmisten salitreeneissä teemme aina ja siinä allitkin pienenee.

Siis tarkoitan sitä liiketta missä käsi suorana vetää nauhaa lonkan kohdalta taaksepäin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Paraneeko hermopinne tulehduskipulääkkeeillä vai fysikaalisella hoidolla? Onko silloin kysymys siitä että hermo on puristukissa. Täytyykö aina hakea apua vai voiko menne ohi omahoidolla.
Kyselee yks oirehtija

Hermojutut paranee riippuvaisuutta aiheuttavilla lääkkeillä, en suosittele, "aika" parantaa luonnollisesti hoidettuna parhaiten jos ei ole tulehdusta. (esim. kuume oikereita)

Vierailija

Kipua lievitän lämmittämällä vehnänjyvä pussin kuumaksi microssa ja asettamalla sen olkapäälle, mieluummin vielä peiton alla.

Kokemusta

kivun kokenut kirjoitti:
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00698

Onko kyseessä jäätynyt olkapää? Itselläni oli järkyttävä kipu  ja diaknoosi oli jäätynyt olkapää. Hoitona oli fysioterapia ja kehoitus "koita kestää, kyllä se paranee". Pukeutuminen piti opetella uudelleen, mutta kyllä tuostakin ajan kanssa selvisi. Aika pitkäaikainen hoito siinä on.


Sairastin n.1,5v jäätynyttä olkapäätä vasemmalla. Ei mitään käyttöä kädellä kun oli niin kipeä olka. Yöllä nukkuminen toivotonta. Maailmalla, esim Virossa hoidetaan tätä vaivaa. Myös muita olkapään tulehdus-, kipu- ja vauriotiloja esiintyy samantyyppisin oirein. Itse etsin tiedon netistä. Lääkäri määräsi vahvaa särkylääkettä, jota en kuitenkaan käyttänyt sivuvaikutusten takia. Puolentoista kahden vuoden jälkeen vaiva ohi ja olkapää toimii normaalisti. Luonnollisesti lihakset surkastuivat käyttämättömyyttä. Nyt entisellään viiden vuoden jälkeen.

salattu tieto lisää tuskaa

"Olkapääkipu vie yöunet"

Lapsellisuuttani joskus aikaisemmin kommentoin, tehdäkseni hyvää kanssaihmisilleni, mitkä luonnosta saatavat aineet (en tarkoita luontaistuotteita) auttavat, ilman haitallisia sivuvaikutuksia, ei nopeasti, vaan sitten kun niitä on kehossa riittävästi ja ovat korjanneet kehon vaurioita.

Niin tein sen virheen että paljastin, millaisista luonnon (ei kaupallisista) antimista on kyse. Ette arvaakaan, miten nopeasti kommenttini poistettiin.

Vierailija

Usein olkapään lihaksien särkyyn voi liittyä toinen, jopa yllättävä ongelma, sappikivet jotka aiheuttaa/heijastaa särkyä mm jos syö rasvasta paistettua ruokaa. Sinun kohdalla ei ilmeisesti kyseessä ole sellainen säryn tausta mutta saattaisi olla taustalla lisä särkynä....

Sama juttu. Menin ortopedille joka myös leikkaa . Sain passituksen magneetti kuvaukseen jossa tuli kiertäjä kalvo syylliseksi. Olen saanut jo kolme kortisoni piikkiä ja vahvaa lääkettä joka ilmeisesti vaikuttaa keskushermostoon. Ortopedi sanoi että ei enää leikata helposti nykyään. Kortisoni auttaa noin kuukauden, ainakin minun tapauksessani. Lääkkeitä jouduin kerran vaihtamaan kun tuli olo kuin olisin ulkopuolinen enkä oma itseni! Nyt käyn kuntosalilla jonka on laatinut fysiologi , ja teen ohjeiden mukaan parikertaa viikossa ilman kivun tunnetta, siis ei saa tuntea kipua ja painoja voi nostaa jos kestää  niin tehdä. Helvetilliset yöt on nyt ainakin loppuneet mutta kuinka kauaksi aikaa ?

Vierailija

Kävin sisätauti-urheilulääkärin asiantuntija vastaanotolla.
sain hirveisiin kipuihin ensin kortisonipiikin, vielä kaksi kertaa tällä viikolla, mitkään lääkkeet ei auta. Lääkäri selitti, kolmen hermon kulkusuunnat ja mistä hermokivut tulee.
Samalla oli viime vuoden röntgentutkimukset esillä ja niissä vahva kuluma 5-6 nikaman välissä, siitä tuli myös tähän samaan syssyyn niskan kivut, niin että piti eilen tukea leuasta niskaa.

Keskiviikkona otan tarkemmin selville mitä milulla oikein on kun niin särkee. Epikriisissä on kirjoitettuna.
Voi tätä 70-ikäistä, mitä kaikkea alkaa tulla.

Lisäksi lihasjännitystä helpottamaan voiteita, niitä yleisiä voltareenia, mobilaattia tai diklofenakkia.
Mutta minä en kestäisi tällaisten kipujen kanssa. Toinen puoli hartiaa ja kättä ei toimi kuin vaivoin.
Miten te toiset jaksatte pitkää hermokivun kanssa ja kulumakivun kanssa?

Vierailija

Minulle laitettiin kortisoni piikki ja sen seurauksena puhkesi ekaa kertaa ruusuherpes. Se on myös kivulias.  Kortisoni laittaa nähtävästi jo pienenä annoksena immuunisysteemin alas.

Vierailija

Nyt on joku ryöväri liikkeellä, ei nyt mennä aktivoimaan, pitäisi kai pyytää poistamaan se. Vai onko joku uskaltanut mennä tuohon osoitteeseen?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Nyt on joku ryöväri liikkeellä, ei nyt mennä aktivoimaan, pitäisi kai pyytää poistamaan se. Vai onko joku uskaltanut mennä tuohon osoitteeseen?

 Ei todellakaan kannata napsutella mitä tahansa linkkejä edes uteliaisuuttaan. Olen melko varovainen linkkien suhteen, erityisesti vieraskielisten.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat