Sivut

Kommentit (8423)

PKolli

Tervehdys Salpausselän maisemista, ensi lumen latu on jo  tehty.  Enpä aio vielä suksia ottaa esiin, riittää kun tottuu tähän kylmään ilmaan, aamullakin oli 8 pakkasta vielä klo 9.  Koirakaan ei ollut innostunut kovin pitkään lenkkiin,  kävin ulkoiluttamassa pojantyttären koiraa tuossa päivällä.

Marraskuu on jo hyvää vauhtia menossa, konsertteja ym  kulttuuririentoja on ollut ihan riittämiin.  Taloa pitää lämmittää ihan kunnolla ja toisaalta, sehän on sitä hyötyliikuntaa .  Lavis on edelleen mukana, nyt on vain ollut muutama kerta  vapaata, johtuu kait vetäjästä.  Kansalaisopiston kurssi se on , eli raha on pitänyt maksaa heti alussa.

'Jaahas, pipo päähän ja lämmin takki sekä kunnon  jalkineet, nautitaan raikkaasta pakkasilmasta!

Rinna

Tervehdys täältä minunkin suunnalta näin marraskuulle

Onnittelut Sarmuusalle, pääset taas nauttimaan pikkuvauvan tuoksusta ja sylittämisestä.

Kerron kuitenkin jotta minutkin on heitetty "syväänpäätyyn" . Pariviikkoa sitten poistettiin rinnasta kyhmy jossa syöpäsoluja.  Saan lopullisen lausunnon tässä loppukuussa.  Ei minulla mitään hätää ole ja aion selvitä tästä.

Meillä on ollut lumetonta ja aurinkoistakin muutamana päivänä joten ulkoilua olen harrastanut . nyt näyttää olevan -7 astetta.

Isänpäivä viikonloppuna. Varmaan tytär tulee käymään.

Lepposaa joulunodotusta kaikille ja älkää alkako "ressaan" niitten pikkujoulujen kans.

terv. Rinna

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rinna, lämpimiä ajatuksia sinulle. Itse olin samassa tilanteessa 2006. Pääsin pian hoitoon ja rankoista hoidoista huolimatta jaksoin ajatella positiivisesti. Asenne on hyvin tärkeä, sillä pääsee jo pitkälle. Tukea saat varmasti meiltä palstalaisilta.

Alan pilkkoa salaattia isänpäivän paistin kylkeen  Syömme vähän paremman illallisen.

Kaikkea hyvää teille kaikille.

Rinna, nykyisin rintasyöpää pystytään hyvin hoitamaan ja toivotaan, että paranet siitä täysin ja voit hyvin.

Ulkona satelee isoja räntärättejä, vaikka ensilumi sulikin heti pois.

Isänpäivä lähenee loppuaan. Tyttäret käväisivät ja toivat kakunkin tullessaan, joten pääsin sitä leipomasta tai edes ostamasta. Hoitokoiralle sain jatkoaikaa niin, että ainokainen lapsenlapsi sai sitä rapsutella.

Kuva parvekkeelta pari päivää sitten auringonlaskun jälkeen. Katselin tulevia säätietoja ja vielä voin säilyttää kasvit ainakin kymmenen päivän ajan. On niistä jotakin iloa tässä pimeässä vuodenajassa.

Vierailija

Kiitos ystävät tsemppiviesteistä teille kaikille ja tosiaan Sarmuusa , muistinkin sinun selviytymis tarinan  josta joskus oli puhetta. Hoidot ovat suomessa hyviä.

Laitan teille tosi,tosi,tosi hyvän kirjan nimen , koskee asenteesta kaikille syövän kanssa taisteleville. Loistava tietopaketti kaikille.

Kelly A. Turner

Syövästä voi selviytyä, yhdeksän polkua yllättävään paranemiseen.

Meillekkin on saatu lunta aika lailla ja sehän tarkoittaa jotta sauvat on oltava mukana kävelyreissulla, ihan vaan turvallisuus syistä.. Nyt on-3astetta tällä hetkellä.

Oli kivat isänpäivä kaffeet kun tytär kävi kakun ja ihanan ,hyvin erikoisenvärisen joulutähteä muistuttavan kukan kanssa isäänää ilahduttamassa.

Jatketaan elämää eteenpäin. terv. RInna

PKolli

Vesisateen ja  lumen sekaista torstain iltapäivää , !  Pikkujoulua  odotellessa ei voi kuin laittaa vettä pitävät jalkumet ja lähteä ulos, liukastakin on paikoin kun lumi pakkaantuu. Lämpöasteita on muutama vielä huomennakin, mutta sitten pitäisi viilentyä, ehkä tuo lumi kuitenkin säilyis  jonkun aikaa. Maisema on muuten niin sumuisen harmaa,  onneksi on noita led-kynttilöitä joita voi laittaa ulos lyhtyihin.

Naapurin lampaat seisovat surullisen näköisinä, yrittävät pysyä räystään alla, ettei ihan päälle sataisi  koko ajan. Mahtaa olla painava olo näillä villakasoilla! Muistavat aina määkiä, kun ohi kävelen. Eli koiria ja lampaita löytyy ihmisten lisäksi ,  ei siis valittamista!  Hyvää   pikkujoulua itse kullekin!

Vierailija

Hiljaista on.
Varmaan väki jo valmistelee joulua tai on uppoutunut harrastuksiinsa. Voihan olla että pimeyskin lamauttaa kirjoitushalut.

Näistä huolimatta toivottelen mukavaa joulunodotusta kaikille!

Hyvä ikä

Kiitos sitä samaa kaikille täällä kävijöille :)
Olen satunnainen kulkija, en vakituinen evakkolainen. Täältä on matkan varrelle pudonnut monta kirjoittajaa, kirjoitukset harventuneet, mutta ehkä lukemassa kuitenkin käytte.

Kerrostalokodin joulua valmistelen, miehen kanssa vietämme pyhät leppoisasti, liiat hössötykset saa jäädä.
Nuorempaa polvea tulee käymään mutta ei yökylään.

Iloitsen kun nivelkivuista huolimatta voi vielä touhuta kaikenlaista, tahti on tosin hidastunut.

Joulumielellä terveiset kaikille :)

Tervehdys pitkästä aikaa.

Olen ollut hyvin laiska kirjoittamaan , kuten edellä jo mainittiin yleisesti. Onnellinen kuitenkin, viime lauantaina kun kastettiin kolmas lapsenlapseni, pikkuinen tyttö. Hän on hyvin rauhallinen, nukkuu öisin viisikin tuntia putkeen.

Huomenna menemme kylätalolle hirvipeijaisiin ja juhlimaan seuran 60-vuotisjuhlia. Sen kunniaksi kaatoivat tänä aamuna vasan. Syömme varmaan jouluna  hirvipaistiakin.

Viettäkää oikein rauhaisa ja tunnelmallinen talven juhla. Ensi kuussa alkaa taas valo voittaa.

Vierailija

Tervehdys vielä kerran ennen suurta H-hetkeä,  tässä alkaakin viimeiset hommat , kalan graavaus ja kinkun paisto esim.

Meitä kokoontuu yhdeksän henkilöä joten auttavia käsiä riittää ennenkuin istutaan joulupöytään.

OIkeen hyvää joulua teille kaikille. Minun pitää kyllä kertoa yks juttu teille.

Tässä minua vastapäätä istuu todellinen komistus!! Hänellä on siniset silmät, kasvot ovat tummat, neljä viisisenttiä leveää pehmeää tummaa tassua, tummat korvat ja tumma pitkäkarvainen häntä.  Hänen nimensä on Alfred ja hän on rodultaan Ragdoll. Muuten turkki on vaaleampi. Hän viettää joulun täällä meillä ja hänen perheesen kuuluu toinenkin, mutta rodultaan vähäisempi , löytöeläintalosta pelastettu komea kolli.

Ei hassumpi kaveri hänkään. Näin ollen meillä on tassuterapiaa tiedossa useampana päivänä.

Itse olen voinut hyvin ja tammikuussa alkaa sädehoito jota saan lääkärinmääräyksestä 15 kertaa kolmenvikon aikana.

Rauhallista Joulua kaiklle tämän ketjun lukijoille t.  Rinna

PKolli

Lauantain hämärää iltaa kaikille!  Tassuterapiaa on ollut minullakin, hoidan pojantyttären koiraa aina välillä, tosin vain ulkoilutan sitä, tänne mun luo en vielä ole tuonut.  Senverran reipas pentu tällä hetkellä, mutta jahka se rauhottuu , siitä voi tulla hyvä koira.  

Oikein hyvää  Joulua itsekullekin , lumeton taitaa olla Joulu täällä Salpausselän harjujen keskellä!

Iltaa Pirkanmaalta, matkalaiset,

Lähellä on joulu taas. Ulkona satoi päivälläkin vettä ja vähä lumi on katoamassa. Näihin lumettomiin jouluihin ja varmaan vielä talviinkin on vain totuttava.

Voin hyvin kuvitella Alfredin palveluskuntaansa hurmaamassa. Meidän hoitokarvakorva lähti juuri kotiinsa, mutta tulee aattona ja on jouluaamuun asti ja taas seuraavana viikonloppuna. Melkein joka viikko se meitä ilahduttaa ainakin muutamana päivänä. Välillä on ollut melkein viikonkin. Yökylässä ollessaan se nukkuu peittoni alla hievahtamatta.

Joulua olen höösännyt vain vähän. Kuusi sentään pitää olla ja sen koristelijat poikkeavat aattona. Meillä on niin pieni suku, ettei mitään vilskettä tule. Siitäkin osa karkasi etelän lämpöön jouluksi. Itse en ole koskaan ollut joulua  ulkomailla, enkä tule olemaankaan.

On tämä hieman outoa, kun jouluun asti olen voinut pitää maljaköynnöksen parvekkeella. Kahta astetta enempää pakkasta ei ole ollut yölläkään, joten pieni lämpöpatteri on voinut pitää sen loitolla. Kukkii kasvi vieläkin, mutta nyt ei nuppuja enää ole monta. Sitten onkin enää talvettamisen pulma ratkaistavana.

Rauhallista joulutunnelmaa kaikille täällä kävijöille!

Vierailija

Hyvvee joulun aikkoo teille kaikille. Syökkee kohtuullisesti. Tämä on muistutus lähinnä itellein.

Tiällä on nyt märkkee ja pimmeetä, mut sytytellään kynttilöitä tai muita valoja. Onneks valo lissääntyy päivä päivältä.

Tervettä uutta vuotta!

Tolle

Hyyvvää tahvanaa kaikile!

Lapsuudessani meille tuli tapanina setien kööri hevosella aisakellot helisten. Monen turkin taskusta saimme karkkia ja jopa pieniä lahjoja. Lähes yhtä odotettu tahvana meillä oli kuin jouluaatto.

Nykyisin kökötämme joulun kahdestaan kotona ja syömme hyvin. Pidämme molemmat salaateista, joten sienisalaatti ja rosolli uppoavat vatsoihimme suurina määrinä.

Jokunen sukulainen sekä ystävä pistäytyy tuomaan joulukukkia tai muita tervehdyksiä. Lempikukkani amaryllis kukkii paraatipaikalla.

Meillä on valkoinen joulu, lunta noin kymmenen senttiä. Kyllä reki luistaisi hyvin nytkin.

Uuden vuoden ajattelin viettää liikoja tavaroita karsiessa, vähän joka päivä jotain pakkaan kierrätykseen vietäväksi. Toivottavasti päätös ei jää toteuttamatta.

Hyvän uuden vuoden toivotus teille jokaiselle.

Rinna

Toivottelen Hyvää Uuttavuotta teille kaikille täältä merenkurkun tienoolta.

Joulu on juhlittu ja niin vieraat kuin eläimetkin ovat palanneet koteihinsa. On se vaan mukava nähdä noita tyttären lapsiakin. Ovat jo "pesästä lentäneitä", mutta "jouluksi kotiin" tyylillä on tavattu mennä.

Pastoin sen kinkun, mutta eihän nämä nykyihmiset juuri lihaa syö joten me isännän kanssa syötiin kolme päivää ihan kyllä kokovuoden edestä sitä kinkkua.

Huomenna aattelin tehdä ihan uudenvuoden kunniaksi juhla-aterian ja keittää kunnon vanhanaikaisesti hernekeiton ja heittää siihen ne loput kinkunjämät. Hyvällä mielikuvituksella siitä saa tosi juhlavan!!!

Aatto täällä oli "musta", sitten satoi reilusti lunta ja sitten vielä reilummin vettä joten maa on taas musta. Minulle tämä keli kyllä passaa, ompahan helpompi liikkua. Eilen aamulla oli +10 astetta ja satoi vettä, nyt on nollassa.

Aletaan ootteleen kevättä ja laitellaan pieniä kuulumisia tähän ketjuun edelleen.

Voikaa hyvin t. Rinna

Hyvää ja menestysekästä uutta vuotta kaikille!

Kiva kun tämä  reki kulkee,vaikkakin majataloissa tulee viiveitä matkan varrella.

Talvi on tullut tänne  jo marraskuussa lumisine päivineen.Elämme nyt kaamos aikaa ,mutta lumi  valaisee mukavasti tienoot.Lunta on jotain 40-50 sentin välillä ja pakkasta -15 astetta.

Päivät menevät aivan liian joutuin.Sukkasia olen kutonut joutessani lähisukulaisille ja nyt aloitan uuden kierroksen ja kudon keväisillä väreillä muutamat sukat.

Ulkoiltua on tullut melkeinpä joka päivä,nyt on ollut ihanteellisen lauhaa,jopa alle-10 astetta vain pakkasta.

Eipä täällä ihmeempää ole tapahtunut.

Nuoriso on tahoillaan viettänyt juhlapyhät,osa nuorista on ollut töissä juhlapäivät.Yksi nuorimies ehkä tulee pikakäynnille loppiaisen tienoolla,muuten on aika hiljaista perhepiirissä.

Pienonen kinkku paistettiin ja syötiin tuossa joulunaikaan niin tarkasti,ettei jäänyt hernekeitton lisukkeeksi yhtään siivua kinkusta.

Jouluvaloja vielä polttelen ulkosalla,joulukuusi on vehreänä ja valaistuna myös ulkona.Ei tarvitse kuusen neulasia imuroida sisältä pois ja jostain syystä en enää voi nauttia sisäkuusen tuoksusta.

Kirjoittamisiin.

Viimekuussa sain tällaisen vierailijan pihapiiriini.

PKolli

Hyvää keskiviikon iltaa ja mukava nähdä lunta niinkuin suomarjan kuvassa on.  Lunta on tännekin  vähän sadellut, sitten taas vettä  eikä lunta näy kuin metsäväleillä, vähän ojissa !  Lunta tulee luultavasti jossain vaiheessa, joka talvi on näin käynyt ja itsekin  muistan melko monta talvea. Auringonnousu  on asia, jota vahtaan, sillä monta minuuttia on tullut päivään jo lisää. 

Kuntoilun aloitin sentäs tänään, tuntui tosi mukavalta kuntosalilla, tuli sopiva hiki ja saunassa sai venytellä  ettei mikään lihas ole kipeä

Hyvää jatkoa alkaneelle vuodelle, kirjoitellaan, sopiiko?

Tervehdys.

Minäkin vahtaan auringonnousuja, päivä on jatkunut jo ilahduttavan paljon, 45 minuuttia. Illasta sen huomaa jo selvästi, kauppamatkan näkee hyvin ajaa lähivaloilla neljän maissakin.

Lumet lähtivät ja onneksi myös jää ajoteiltä. Pääkallokelit vainosivat meitä pitkään, henkemme kaupalla ajoimme monena päivänä.

Voikaa oiken hyvin. Iloitaan lähestyvästä keväästä.

Rinna

Tervehdys tammikuullekin.

Rotanvuosi on alkanut itämaisenkalenterin mukaan. Mitähän tämä saa aikaan ....en usko mitään suurempaa katastrooffia ainakaan. Vaikka mistäpä tuon tietää.

Täällä rannalla on sää vaihdellut , on ollut sadetta , siis vesisadetta lähinnä.  Lumi on näyttäytynyt silloin tällöin  hetken aikaan, mutta ei ole saanut juuri kinoksia aikaan. Lämpöasteta päivittäin.

Jotenkin harmittaa kun lapset jäävät ilman lumileikkejä tänä talvena .

Oma terveyteni on ollut hyvä, käyn kyllä edelleen sädehoidossa , mutta muuten ei mitään negatiivistä . Aika naäyttää miten tästä selviää, mutta tarkoitus olisi jotta selviää.

Kaikille toivon kivaa kevään odotusta ja yritetään laitella näitä olemassaolon viestejä jatkossakin.

terv. Rinna

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat