Sivut

Kommentit (27)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Eikö toisen posken kääntäminen ole enää hyvän käytöksen mukaista?

Takapuolen  kääntäminen  voisi tuoda paremman tuloksen.

Vierailija

Minun on naapuri kiusannut jo 9kk.
Paikuttelee jalkojaan, vetää vessaa, paukuttaa ulko ovea, paukuttaa parvekkeen ovea ja viheltelee.
Tänään en reagoinut sen tekemisiin.
Iltapäivällä tuli seinän taakse ja hakkasi lautaan kuusi kertaa.
Viimeinen naula arkkuun- periaatteella.
Ihan pimee.Reagoin ja alkoi huolustuneesti kävelemään.
Nauraa, kun reagoin.Kopauttaa heti jalalla maahan, kun teen jotain.
Olin ainutlaatuinen, kun tulin tänne.Haluaameistä samanarvoisi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Eräässä puolalaisessa kylässä katolinen pappi oletti olevansa paikkakunnan yksinvaltias. Eräs ikääntynyt pariskunta alkoi tutkia Raamattua ja sen seurauksena erosi papin laumasta.

Raivostunut pappi provosoi kyläläiset riehumaan pariskuntaa vastaan. Eräänä sunnuntaiaamuna miesjoukko miehitti tontin ja aikoi purkaa rakennukset. Pariskunta katseli ikkunastaan, kun miehet purkivat piharakennusta.

He esittivät hartaan rukouksen Jumalalle pyytäen ylhäältä tulevaa viisautta toimia vaarallisessa tilanteessa oikein. Heidän mieleensä tuli raamatunkohta, että "jos vihamiehelläsi on nälkä, ruoki häntä, näin tekemällä kokoat tulisia hiiliä hänen päänsä päälle."

Mies sanoi vaimolleen, että keitähän suuri annos keittoa. Kun keitto oli valmis, he kattoivat ulos pöydän. Sitten mies meni purkajien luokse ja sanoi, että "te olette jo aamun uurastaneet, teillä on varmasti jo nälkä. Tulkaahan syömään."

Seurasi pitkä äänettömyys. Sitten papin provosoima johtaja alkoi itkeä ja pyysi anteeksi, kertoen että teistä on kerrottu perättömyyksiä. Aterian jälkeen miehet korjasivat aiheuttamansa vahingon ja uskonnollinen vaino päättyi siihen. "Tuliset hiilet" sulattivat pois kuonan ja toivat pintaan ihmisessä olevan hyvän.

Rantanen

Tein pahan virheen.Vuokrasin asunnon omakotitalosta.
Sanoin, että hyvä, että ei kuulu askeleet.
Heti kun muutin, yläkerrassa alkoi mieletön juokseminen.
Äsken olin suihkussa ja suihkun yläpuolella paukutettiin jalkoja koko ajan.
Meteli on niin kovaa, että ikkunat helisee.
Ovat talon omistajia.
Olen asunut vasta viikon ja nyt on jo tämmöstä.
Yritän olla hiljaa mutta suihkussa käynnistäni kuului ääntä.
Eivät yhtään ota minua huomioon.
Älkää ikinä menkö vuokralle omakotitaloon!

Vierailija

Asuin 19 vuotta kuuden perheen rivariyhtiössä. Yhtiötä  myrkytti pariskunta kääntämällä asiat aina jonkun syyksi sekä usuttamalla meitä muita naapureita toisiamme vastaan. Heidän aikamiespoikansa jatkaa vanhempiensa peräkammarista käsin sitä samaa käytöstä taloyhtiön hallituksessa, jolloin katsoin viisaammaksi muuttaa taloyhtiöstä pois.

Heille ei auttanut sovittelu, lahjat, kiitokset pienestäkin heidän tekemästään työstä saati olisi voinut puhua ongelmat auki. He vain olivat yksinkertaisia, negatiivisen ajattelumallin myrkyttämiä reppanoita ja joilla ei taatusti itsellään ollut yhtään sen parempi olla käytöksensä johdosta kuin muillakaan naapureilla. He olivat aina tyytymättömiä ja näkivät joka asiassa virheitä kuin olisivat osanneet kiittää pienestäkin hyvästä. 

Voin hyvin samaistua jutun mummoon, joka teki parhaansa ja sai kuitenkin hankalan leiman otsaansa. Minun ns sekopäisyyteni (naapureiden mielestä) sai hieman järkeä pyytäessäni juristin kaverikseni yhtiökokoukseen. En ole koskaan nähnyt kyseistä pariskuntaa niin mielinkielin kunnioituksesta ketään kohtaan kuin he olivat juristikaveriani kohtaan. Myös käytös minua kohtaan muuttui varovaisemmaksi, sillä juristi perusteli minun mielipiteeni ja myös neuvoi naapureita miten jossakin taloyhtiön asiassa lain mukaisesti toimitaan.

Kuten viisaammat psykologit sanovat rivarit ovat pahimmillaan sairain ja haastavin asumismuoto. Se kerää asukkaita sellaisistakin, jotka pyrkivät päsmäröimään ja manipuloimaan muiden elämää. Siis diktatuurin minimaalisempi muoto. 

Kun muutin pois minulla vei noin vuosi tokeentua rivarielämästä. Löysin toiveasuntoni kerrostalosta pienellä patiolla, jossa voi yhä harrastaa pientä puutarhanhoitoa. Toki olen hyvin varautunut naapureiden suhteen ja yhä pelkään , että joku sieltä on kohta kimpussa jonkun mitättömän syyn vuoksi. Otan kuitenkin rivarielämän oppina ihmisistä ja asettelen sanani (vilkas ja avoin kun olen) hyvin hyvin hyvin harkitusti sekä mieluummin kirjallisena kuin sovin mitään rappukäytävässä suullisesti.

Vierailija

Muutin omakotitaloon, missä myös asuu muita.
Eka iltana seinä naapuri nosti sellasen metelin, että ei varmaan ole missään kuultu.
Lamaannuin täysin.
Kolme kuukautta on mennyt.
Pahin metelöinti on muuttanut muotoaan.
Jos käyn suihkussa, yläpuolellani hypitään lattiaan.Maksan vesimaksua.
Jos nauran, aloitetaan metelöinti.
Paukutetaan ovea.
Joka päivä.
Omakotitaloaluetta.Villiä länttä.
Olisi kannattanut jatkaa muuttokuorman kanssa vain matkaa.
Vastapäisen talon "emäntä" tuijottaa vihaisesti.
Jos istun ulkona, tuijotetaan.
Nyt korona aikaan, kun katsoin ikkunasta, ohitse ajoi auto hitaasti ja nainen tuijotti ikkunaani.
Itse käytän hengityssuojainta.
Nuoret vetävät selkää suoraan kohdallani.Paheksutaan ja puhutaan kovaan ääneen.
Seinä naapuri oli päässyt edellisestä vuokralaisesta eroon.
Olen hänen uusi ongelmansa.
Luulin, että sain oman rauhan mutta ihan perseestä

m.v

minua häiritsee joka ainut ilta , yö ja aamu naapurien tupakointi !!! herään yöllä savuun klo 1-3 välillä . väsy menee ohitte . saa/pitää  olla hereillä  , kun meidän asunnossa lemuaa savu .  tupakoitsijat eivät asu seinän takana ei edes samassa rivitalossa viereisessä talossa . mutta heitä on 2 saman katon alla niin se lemuaa kauas . isännöitsijä ei piittaa eikä ymmärrä . onko muilla samoja ongelmia ?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat