Näin liikkuu nivelrikkoinen

Nivelrikkoinen voi saada kipuihin apua liikunnasta. Sopivia lajeja ovat muun muassa kävely, sauvakävely, uinti, vesijumppa, tanssi, kuntosali ja pyöräily.Lue koko juttu

Näin liikkuu nivelrikkoinen

Kommentit (2)

Hei ! Ja kaunista päivää !

Minulla on nivelrikko lähes kaikissa nivelissä. Onneksi oireet ei ole yhtäaikaa kerrallaan. Työ on ollut raskas ja niveliä kuormittva. 50 luvulla, maalla lapset osalistu vanhempien kanssa monelaisiin hommiin. Tästä kyllä riittäis tarinaa. Mutta tänään, liikunta, nivelien venyttelyt ym on tärkeää, että voisi näin yksin asuva vanhus selviytyä , ilman apua pitempään. Ulkona liikuessa , mieli virkistyy, ja pitää vaan joskus kivut heittää taka-alalle ( Ei tietenkää aina voi !)

Fyssari

Nivelrikon tai esimerkiksi selkärankareuman osalta liikunta kipua vastaan ja järkeä käyttäen on todella tärkeää. Varsinkin alaraajojen lihaskadon minimointi on todella oleellista. Kun pääsee liikkeelle pysyy myös mieli virkeänä. 

Tilanteessa kuin tilanteessa on mahdollista tehdä lihasvoimaharjoittelua. Jos kyykkääminen ei enään onnistu niin voit tehdä kuminauhan avulla liikkeet vaikka istuen tai maakuulla. Pienikin aktivointi lihaksille minimoi lihaskadon. Lihakset tukevat niveliä ja siten pienentävät kuomitusta kuluneelle "luualueelle".

Ohessa selkärankareumaisen fyssarin vinkkejä treeniin, kun kipu rajoittaa liikettä.

https://innostapersonaltrainer.fi/fysioterapeutin-treeniblogi/nivelrikon...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat