Keuhkokuume on aina vakava sairaus – näistä oireista tiedät, pitääkö lähteä lääkäriin

Bakteeri iskee heikkoon.

Keuhkokuume on vakava sairaus, joka voi viedä hengen. Pneumokokki- ja influenssarokotteet suojaavat varsinkin iäkkäitä.Lue koko juttu

Keuhkokuume on aina vakava sairaus – näistä oireista tiedät, pitääkö lähteä lääkäriin

Kommentit (4)

Vierailija

Joskus flunssakin voi olla yllättävän raju ja influenssa taas melko lievä. Siksi flunssan ja influenssan erottamiseen varmuudella toisistaan tarvitaan aina laboratoriotutkimuksia. Ne ovat kuitenkin kalliita, kymmenistä euroista satoihin, joten niitä tehdään terveydenhuollossa yleensä vain, jos sairastunut alkaa olla sairaalahoidon tarpeessa. Eli sairastuneiden määrä on täysin hatusta vedetty joka talvi, jotta rokotekauppa käy.

Altistumme viruksille ja bakteereille jatkuvasti, eikä se läheskään aina johda sairastumiseen.

Miksi kukaan ei kerro, miten sitä vastustuskykyä vahvistetaan?

Moni suomalainen (vauvasta senioriin ja ruokavaliosta riippumatta) kärsii tietämättään erilaisista ravinnepuutoksista. Yleisimmät ravinnepuutokset ovat kalan Omega-3 rasvahapot (EPA ja DHA), rauta, folaatti, B12-vitamiini, A-vitamiini, B1-vitamiini, D-vitamiini (ruuasta on mahdotonta saada riittävästi D-vitamiinia, oli se millainen tahansa), C-vitamiini, jodi, seleeni, magnesium, sinkki ja K2-vitamiini, joka on äärimmäisen tärkeä verisuonten ja luuston hyvinvoinnille.

Näiden puute altistaa kaikenlaisille ikäville puutossairauksille ja oireille.

90 prosenttia ihmisen vastustuskyvystä ­sijaitsee suolistossa. Kunnon ruokaa ja riittävästi D-vitamiinia. D-vitamiini on hämmästyttävän tehokas virusten vastainen aine. Se tuottaa kehossa 200-300 erilaista virusten vastaista peptidiä, jotka tappavat bakteereja, viruksia ja sieniä. D-vitamiini vähentää riskiä sairastua flunssaan, influenssaan ja muihin virustauteihin ja nopeuttaa toipumista edellyttäen, että ihmisen seerumin D-vitamiinin pitoisuus (S-D-25) on vähintään 95 nmol/l. Tämän tason saavuttamiseen tarvitaan iästä ja koosta riippuen 30-100 µg D-vitamiinia päivässä. D-vitamiini on avaintekijä immuunijärjestelmän toiminnassa.

Keuhkokuume on yleisin influenssan mahdollinen jälkitauti. Keuhkokuumeen saa myös ilman influenssaa. Se voi olla kohtalokas, jos tupakoi tai on muuten heikko vastustuskyky. Tupakoitsijan keuhkot ovat vaarallisen myrkyttyneet tupakassa olevista myrkyistä, että mahdolliset antibiootit eivät keuhkokuumeen bakteereihin välttämättä tehoa. Siten ihminen kuolee keuhkokuumeeseen, vaikka itse syyllinen on tupakointi ja huono vastustuskyky.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kumpa olisikin lääkäri

Itse sairastanut keuhkokuumeen kahdesti; ekalla kerralla vasta kolmen viikon jälkeen pystyttiin tekemään diagnoosi. Silloin kova kuume ja kaamea yskä (2009) nyt 10v myöhemmin viiden viikon sairastamisenkin jälkeen, ei sairaslomaa koska keuhkokuvat puhtaat ja crp normaali. Keuhkokuume voi olla kuumeetonkin ja jos oireet ei tue diagnoosia, niin lääkäritkin ihmeissään. Vai onko meillä ollutkin coronan esiastetta aikaisemminkin ? Ekalla kerralla sairaalassa 2viikkoa nyt selvisin kortisonilla ja reilun viikon sairaslomalla. On vaikea tehdä diagnoosia jos oireet ei vastaa taudin kuvaa.

Vierailija

Mutta kun virustaudissa ei kuume nouse vaan menee alilämmön puolelle ei uskota että on sairas.
Muuten oireet kuin keuhkokuumeessa. 823

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat