Surullinen stadilainen

Mutta sitä eivät Helsingin herrat rahanhimossaan halua tehdä. Museovirasto on moneen otteeseen jyrähtänyt, ja myös Europa Nostra on nimennyt lentokentän suojeltavien uhanalaisten listalle. Helsingin kiihkeä rakennustahti jyrää monet kauniit ainutlaatuiset paikat alleen. Keskuspuistoa nakerretaan pikkuhiljaa ja rannat pilataan. Östersundomkin kaapattiin Sipoolta rakennusmaaksi, vaan 10 vuoteen ei ole mitään tehty. Malmin lentokentän systemaattinen tuhoaminen jatkuu....

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/jan-vapaavuori-julkaisi-avoimen-kirjeen...

Kommentit (5)

Emiliana

Jostain syystä meillä ei pääkaupungissa osata arvostaa kulttuuria ja historiaa, vaan kaikki pitää rahassa mitata. Jokainen tontti kaavoitetaan kerrostaloille ja lähiluonto häviää vähitellen. Olen samaa mieltä aloittajan kanssa Malmin kentästä, uskomattoman arvokas ja historiallinen alue jonka kehittäminen olisi järkevää ja HILLITTY rakentaminen. Nyt eritotean kun tiedetään miten kallista ja epäekologista on rakentaminen vanhalle merenpohjalle eli suolle.

Ent. Vihreitä äänestänyt hesal...

Helsingin vihreä apulaiskaupunginjohtaja on päättänyt tuhota kentän. Viis luontoarvoista, viis uhanalaisista linnuista ja eliöistä jotka lentokentän ansiosta ovat saaneet olla rauhassa alueella jo 80 vuotta. Viis kulttuuriarvoista, viis historiasta, viis museoviraston älähdyksestä, viis Europa Nostran kannanotoista, viis kaupunkilaistrn mielipiteistä.....

Valta on tehnyt Helsingissä valtuuston "valtioksi valtion sisällä". Hyvin huolestuttava suuntaus!

Jopa Vantaan Vihreät ovat asian myötä riitaantuneet Helsingin Vihreiden kanssa.

ttps://vaulanorrena.com/stoppi-tuhovimmalle-helsingissa/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Miksi tällainen älämälöö? Malmin lentoasemarakennus, lentokonehalli ja autohalli ovat suojeltuja. Nyt kyseessä ovat enää lentokentän kiitoradat. Nähdäkseni niiden suojelemiseen ei löydy perusteita.

Vierailija

Vantaalaisena olen samaa mieltä. Asun niin kaupunkien rajalla ja ulkoilu suuntautuu usein Malmille kentälle päin. Myös lapsuuteeni kuului se, että menimme isää vastaan Malmille hänen saapuessaan työmatkoilta. Mikrohistoriaa, jonka soisin säilyvän meille jotka pk-seutua olemme jonkun sukupolven asuttaneet. Sillä siinä, missä Hgin keskustaa suojellaan toivoisi samaa asennetta myös kaupungin reuna-alueille. 

Alueella ei ole ns keuhkoja, tilaa, jossa olisi katsoa kauemmaksi. Maisemaa, joka pysyisi samana sukupolvesta toiseen. Pk-seutu ei ole maaseutua, joten sellaista en kaipaa. Minulle kun merkitsevät jopa tietyt teollisuusalueet sellaisenaan maisemiksi, joissa on useamman sukupolven patinaa.

Usein meidän kotiseutuja muuttavat ne, jotka tulevat muualta. Ne, jotka pääsevät takaisin muuttumattomille kotiseuduilleen lomailemaan. 

Vierailija

Hyvää päivää sentään klo 10.25. Asuin Malmin lentokentän kupeessa Tapanilassa viitisen vuotta ja tein usein ulkoilulenkkejä sen ympäri.  Siellä on asfaltoituja kiitoratoja, jotka mielestäni joutavat pois. Parhaalla tahdollakaan en näe niille suojelutarvetta, eivät ne ole mitään keuhkoja tai historiallisesti suojelun tarpeessa tai maisemallisesti parempia kuin tilalle rakennettava asutus. Kuten kirjoitin klo 15.03/19.5.20 historiallisesti arvokkaat rakennukset Malmin kentällä ovat suojeltuja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat