Sivut

Kommentit (8411)

Hyvää vapua näiltäkin kulmilta.

Paistoin muutaman munkin ja simaa ostin vain yhden pullollisen kaupasta.Olemme käyneet kerran viikossa aamutunteina ostoksilla.Vähän on ollut ihmisiä liikkeellä kaupoissa.

Käsihuuhdetta on asetettu kahden kaupan sisääntulon oven eteen.Yhdessä kaupassa on käsienpesuallas ja pesu-ja käsihuuhde pullot.

Mutta tosi harva asioiva laittaa käsihuuhdetta kauppaan mennessä ja vielä harvempi pesee käsiä ,kun lähtee pois kaupasta.

Aivan muutamalla olen nähnyt suojamaskin.En ole itsekkään rohjennut vielä ottaa maskia käyttöön kauppareissulla.

Suurta varovaisuutta olemme noudattaneet,turvaetäisyys on tiukasti pidetty.Asiointi apua saamme  myös tyttäremme kautta.

Vielä kaikki on hyvin.

Ulkoiltua on tullut lähes päivittäin.Pyörä -ja ajotiet ovat sulat,mutta...lunta on vielä paksut kinokset aivan pihapiirissäkin.

Hyvää kesän alkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rinna

Hyvää  huomista Äitienpäivää kaikille äideille ja mummuille.

Meillä taitaa olla aika hiljainen juhla kun  saan tänne vaan tyttären ja hänen miehensä, ainakin näillä näkymin.

Mutta tälläkertaa näin. Heidän lapsensakkaan eivät tule kotiinsa.

Täällä oli aamupäivällä tosi surkee ilma, satoi jopa luntakin.

Voikaa hyvin t. Rinna

Vierailija

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille!  Sain tyttäreni koiransa kanssa yhdeksi yöksi, oli hyvä puhua ja  syödä ja juoda.  Kotini on niin iso, että kummallakin on oma huone eikä huoneet ole vierekkäin. Nyt he taas lähtivät kohti kotiaan.  Sääennuste lupaa tänne huomenna sadetta, jopa lunta voi jossain vaiheessa sataa.  Ei olisi ensimmäinen kerta, on näin tapahtunut joskus  muulloinkin,  90 luvulla taisi olla parikin äitienpäivää lumisia, joka lumi tosin suli nopeasti pois.

Vihreys valtaa jo alaa, nurmikko vihertää  ja auton katto, ilmeisesti  koivu kukkii  ! Hyvää päivän jatkoa ja mukavaa viikkoa ! tv. P-Kolli

Hyvää äitienpäivää täältä Pirkanmaaltakin.

Sain ison hortensian ja makeaa mahan täydeltä. Toisen tyttären netistä tilaama lahja oli jäänyt ruuhkaan. En tiedä, mitä on tulossa, mutta kaipa se selviää lähiaikoina. Minusta siinä olisi lahjaa kylliksi, kun nuoriso huolehtii ruoka- ja muista kauppatavaroista. Toki itse valmistetaan syötävät.

Aivan mukavana lahjana pidän sitäkin, että hoitokoira saatiin eilen ja tuossa se on iltamyöhään asti. Metsässä eivät linnut juuri äsken paljon laulelleet, mutta tuuli piti huolen luonnon musiikista.

Kuva on otettu äitienpäivänä 90-luvulla, mutta vuotta en muista. Silloiset koirat tykkäsivät lumesta.

Vierailija

Hyvvee Äittiinpäivvee minultakkii. On ähky olo, kun lapset yllättivät tilloomalla mulle ruuvat ravintelista: monta rasioo täynnä monen sortin ruokkoo ja kahvimakkeeta piälle. Ruusupuskakkii tul ja sehän ois riittännä yksistään.

Päivä on ollu aurinkoinen, mut kovasti tuulloo. Koivujennii lehet ovat selevästi vihreet, vaikka eihän ne lehet vielä kovin isot oo. Vappuna huomasin niihen eka kerran vihertävän.

Miekkii muistan 90-luvulla yhen äitienpäivän, jolloin ol tuolla pohjosempana reilusti lunta. Se ol mielenkiintonen reissu, kun kulettiin Suomen poikki. Keski-Suomessa ol niin lämmintä, jotta istuttiin teepaijoissa ulukona. Kun mäntiin pitemmälle ittään, järvet ol jiässä ja lunta muassa, vaikka ei siirrytty juurkaan pohjosemmaks.

Voikkee hyvin ja nauttikkee kesästä. Suomarja, kyllä se kesä sinnekkii tulloo.

Tolle

Vierailija

Hyvvee Helatorstaita!

Mitäs tämä nyt on, kun kukkaa ei oo tohtinna tulla viime käyntini jäläkkeen? Enhän mie uskalla ennee kirjotella, jos pelottelen entisetkii pois.

Toivottavasti Elli on suanna äitienpäivälahjasa.

Onko teistä kukkaa muu seuranna Lotan ja papan koronalauluja vasepookista tai juutuupista? Niistä ol joku juttu ja miehän jäin niihin koukkuun. Niin  tunttuu jiänneen mon muukkii. Kiva nähä niin lähheiset välit papan ja lapsenlapsen välillä. Oikkein vuotan joka päivä, minkä laulun hyö ovat nyt opetelleet.

Enpä nyt pelottele enemppee.

Voikkee hyvin ja nauttikkee kesästä.

Tolle

Keväistä iltaa valoisasta maan kolkasta.

Tänään oli kevään lämpimin päivä.Tuossa kävin pyöräilemässä päivemmällä ja kylläpä taas tuli hikinen olo.

Vaatetta olis pitänyt ehki laittaa hivenen vähemmän,mutta minähän pukeudun aina varman päälle ja lämpimästi.

Kovasti on ilmaantunut pyöräilijöitä liikenteeseen.

Jalkakäytävien reunustoille on saatu istuin  penkkejä,niinpä voi vähän huilia korkeimmilla mäen nyppylöiden päällä.

Aikamoista karanteenissa oloa on tämä aika.Kaupoilla on käyty kuten aiemminkin,mutta vierailuja ei ole edelleenkään tehty.

Katsoin tuon Lotan ja papan lauluesityksen  Rinnan laittaman linkin kautta.En ole aiemmin seurannut heidän yhteislaulu esitystä. Mukavaa kuunneltavaa ja hyvä olo tuli kun katseli  papan ja hänen lapsen lapsensa esitystä.

Äitienpäivä ja helatorstai menivät jo menojaan.Onneksi on puhelin keksitty,niin voi edes jutella läheisten kanssa,kun ei voi tavata heitä livenä.

Ikkunat pesasin kertaalleen,vaikka on täällä vielä lumikeot ikkunain alla.Saattaa vielä tulla räiskeitä ulkolaseihin lumien sulaessa,mutta,en kyllä rupea tälle vuodelle enää  pesuhommiin.

Kaappien uumenia pitää taas tarkistella ja ylimääräisiä kamppeita on laitettava kierrätykseen.Voi yhen kerran,kun varastoon ilmestyy  aina jotain uutta härveliä.

Muutama krookus ja tulppaani nousee lumen läpi vihreänä.Suurin osa perennapenkistä on vielä lumen peitossa.

Mutta kesää kohti ollaan menossa ja nopeastihan luonto kirmaisee eloon,kunhan vain saadaan lämpimiä päiviä.

Pihapöntöissä on lintuasukkeja,kova sirkurtus alkaa jo aamuvarhaisella pihapiirissä.

Jäät ovat eilen lähteneet liikkeelle tuostä järvestä ja suuria tulvia odotellaan  alaville rantamaille.

Valoa ja lämpimiä päiviä.

Kuva on tiistaipäivän otos.

PKolli

Maanantaita ja toukokuun  viimeinen viikko lähti käyntiin.  Tuomet puskevat kukkia, voikukat valtaavat alaa joka paikassa,  nurmikko kasvaa melkein kohisten. Onneksi viljat myös puskevat ylös, on ollut kosteutta, kun tuli sitä luntakin välillä.

Onneksi saan kahvitella terassillani  muutaman ystävän kanssa, tilaa riittää ja sateelta suojaa katto. Surettaa kun varusmiesorkesterin konserttia ei taideta vielä kuulla,  toivoisin että edes elokuussa ja vaikka urheilukeskuksen isolla nurmella, katsomot kiertävät sitä ja paikkoja on paljon ei tule tungosta.

Nyt ylös ulos ja lenkille! 

Hämärtyvän yön tervehdys!

Voi kun aika kuluu nopeasti, vaikka on koronakaranteeni. Puuhaa tuntuu riittävän. Pakastin kuusi kiloa tomaatteja ja taidan laittaa vielä toisen satsin. Niin olen tehnyt jo yli kymmenen vuoden ajan. Lienee laiskuutta, kun on helppo heittää mingripillinen eri ruokiin. Kalakeittoonkin tomaatti sopii erinomaisesti.

Suomarjan kuvasta tuli heti mieleen iskelmä: "Sininen on taivas, siniset on silmänsä sen, siniset on järvet, sinisyyttä heijastaen..."

Tolle, äitienpäivälahja tuli melkein viikon myöhässä, mutta "eisevväliä." Varis kun on lempilintuni, kassi  osui naulan kantaan. Tytär sanoi kuvan nähdessään tienneensä heti, että tuo mutsille. Ei varmasti kovin monta samanlaista tule vastaan.

Olen tehnyt kirppiskauppaa netissä. Tuntuu, että vähät kasvit menevät kuin kuumille kiville. Nyt ihmisillä on paremmin aikaa paneutua viherasioihin, kun vuodenaikakin on sopiva. Yllättävän paljon on ollut nuoria ihmisiä asialla. Aloittelijoita olen neuvonut parhaani mukaan. Siinä aika lipsahtaa huomaamatta noita juttuja värkätessä. Ensin kuvaan kohteen, teen huolellisesti ilmoituksen jne. Yritän myydä pois myös tarpeettomia tavaroita ja niitä riittää.  Nyt tämä harrastus on kestänyt jo viitisen vuotta.

Nyt kai kesä sitten on oikeasti tulollaan. Hyvää sen alkua kaikille!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat