Sivut

Kommentit (1254)

Vierailija

Minäkin tykkään hölskytyskurkuista .

Eilen tein ison vuoallisen hirvipaistia, siitä riittää useammalle aterialle.  Kaveriksi vihersalaattia, puolukkasurvosta, etikkaliemeen säilöttyjä kangasrouskuja,  jälkkäriksi banaani-tyrnipirtelöä.

Menossa pakastimen  sisällön ja säilykkeiden "vajutus" ennen uutta satokautta.

Vierailija

Tänään ei huvita tehdä itse ruokaa. Sen takia ostin kalapuikkoja, jotka vaan lämmitän uunissa ja mikroon laitan vähän pakasteperunoita, joihin lisään vain suolaa ja kermaa. Lisukkeena on kaupasta ostettua aurinkosalaattia. Kaikki tämän päiväinen on niin sanottua valmisruokaa. Suotta parjattua koska kaupasta ostetuista valmisruoista löytyy hyviäkin vaihtoehtoja....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Juu, mun mielestä maksalaatikko on yksi parhaita valmisruokia.Sitä saa rusinoilla tai ilman.

Tän päivän ruokana on omatekemä kanansuikale-sieni-ananaspiirakka.  Yritän käyttää viime vuonna kerätyt sienet ennen uutta satokautta....

Vierailija

Valmisruuissa on tosiaan nykyään vaihtoehtoja.

Itse haluan aina jonkun keiton,silloin harvoin kun on "valmisruoka päivä", mies taas valitsee jonkun lihaisemman  itselleen.

Nuo valmisruuat helpottaa paljon silloin kun on johonkin kiire, eikä niiden käytöstä tarvitse olla harmissaa.

Vapaaherratar

Olen opetellut käyttämään tähteitä. Tänään syötiin lounaaksi eilisistä itse tehdyistä (paitsi leipä oli kaupasta) hampurilaisista yli jääneistä tarvikkeista lämpimiä voileipiä, jotka kuorrutettiin jääkaappiin unohtuneella juustoraasteella, lisukkeena paistettuja kesäkurpitsanviipaleita. Jälkiruuaksi paistoin persikoita, jotka olivat liian kovia ja happamia raakana syötäväksi. Paistaessa ne pehmenivät, ja kun maustoin ne hunajalla, makeuttakin tuli sopivasti.

Teen mieluiten ruuan itse, mutta aina ei ehdi, jaksa tai viitsi, joten valmisruokiakin tulee ostetuksi. Suosikkejamme ovat pinaattikeitto, kaalikääryleet ja kalapuikot.

Vierailija

Ihan perinteistä kirjolohikeittoa. 

Eilen erehdyin ostamaan tarjouksesta broilerisuikaleita marinadikastikkeessa. Oli täydellinen pettymys. En koskaan enää.

Vierailija

Folion sisässä paistettuja ahvenleipäsiä.  Nam! 

Joskus voi herkutella rasvaisellakin ruoalla.  Näihin tulee pienten ahventen lisäksi amerikanpekonia.

Vierailija

Kiinnostuin näistä ahvenleipäsistä. Voitko ystävällisesti laittaa tähän ketjuun reseptin?  Yritän syödä vähintään kerran viikossa kalaa. Nämä leipäset voisivat tuoda vaihtelua normaaliin kalaruokaan.

Vierailija

Toki voin laittaa ohjeen, ahvenkukkosiksi näitä myös  kutsutaan.

Vaasan ruispaloja  tai Fazerin puikuloita

pieniä ahvenia

amerikanpekonia

suolaa, margariinia

- voitele leivät (sekä kansi että pohja)

- laita leivälle pekoniviipale (2)

-  ahvenia

- suolaa kalalle

- pekoniviipale (2)

- leipäviipale kanneksi

Kääri folioon (laitan folion päälle ensin palan leivinpaperia, ettei leivät kosketa folioon)

Paista 200 asteessa noin 1 tunti

sitten 150 asteessa noin 1 tunti

Eilen tein tosi pienistä ahvenista, yhdelle leivälle mahtui niitä 10 kpl.  Ruodot olivat kyllä pehminneet  2  tunnissa.  Jos on vähän isompia kaloja, niin voi paistaa vähän kauemmin.

Pienten ahventen perkaus on vähän aikaa vievää puuhaa, mutta minullahan on aikaa. Ainakin minun mielestä vaivannäkö palkitaan, on ne leivät niin hyviä.

Toivottavasti maistuvat teillekin!

Vierailija

Korjaus tuohon ahvenkukkojen ohjeeseen: laita leivälle pekoniviipale, eikä kaksi, kuten sulkuihin laitoin.  Puolitin sen  "pekoniviipalepötkön", siksi niitä tuli 2 kpl. Eihän niitä ole pakko puolittaa, vaan taittaa ne viipaleet puoliksi.

Tuli ajatuskatko kirjoittaessa.

Vierailija

Aika paljon eroavat nuo kaksi edellä olevaa ohjetta ahvenleipien tekoon. Aion kokeilla molempia.

Tänään ei ahventa eikä muutakaan kalaa. Otin eilen illalla likoamaan  viime vuonna poimittuja suolasieniä ja tein niistä sieni-jauhelihamureketta. Tein myös mikrossa Aura-juustoperunoita. Kun niitä tekee mikrossa uunin sijaan ajansäästö on huomattava. Kestää vain 20 minuuttia. Salaattia lisukkeeksi.  Näitä syömme tänään ja huomenna.

Vierailija

Voi tätä autuutta. Nyt saa pitkästä aikaa "uusia" perunoita. Tosin ovat ruotsalaisia mutta ei haittaa. Niitä ja päälle veitsenkärjellinen voita sulamaan. Lisäksi silliä ja keitettyjä munia ja salaattia. Tästä ei pidot parane!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat