Eläkeläispariskunta muutti Viroon: "Meillä on täällä kaikki paremmin kuin Suomessa"

Eläkeläispariskunta muutti Viroon: "Meillä on täällä kaikki paremmin kuin Suomessa"

Ilkka Porkka ja Raija Merilä saivat Virosta kodin, jossa he voivat elää ja harrastaa juuri niin kuin itse haluavat.Lue koko juttu

Kommentit (8)

Reformer

Toki kun on Suomen eläkkeet a Viron hinnat..... Ei semmoinen yhdistelmä ole mikään uutinen. Mutta tavalliselle virolaiselle Viron palkoilla ansaituilla eläkkeillä ei tuollaiseen asumiseen ole mitään mahdollisuuksia.
Se olisi sama kun terve pikajuoksija (joka ei pärjää kaltaisilleen) siirtyisi kisaamaan paraurheilukisoihin.... sarjaan toinen jalka amputoitu..... johan tulisi voittoja.

Faktaa

Itseasiassa Rion paralympialaisissa juostiin 1500 metriä nopeammin kuin olympialaisissa ;) Lisäksi kun verrataan Helsinkiläisten duunarin palkkoja niin ei se osta Helsingistä yhtään mitään asuntoa mutta Tallinnassa duunari ostaa Tallinnasta asunnon ja vaikka uudenkin. Itse ostin 100000 eur uuden asunnon Tallinnasta ja työskentelen Tallinnassa duunarina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tallinnassa asunut vuodesta 2015

Otsikoksi olisi sopinut ”Meillä on täällä yksi asia paremmin kuin Suomessa, hintataso” En löytänyt jutusta muuta paremmuutta.

1967

Kyllä jokainen työuransa Suomessa tehnyt on maksanut osuutensa lääkäripalveluista ja arvokkaasta kohtelusta vanhuuden koittaessa. Jos elämä on helpompaa Virossa niin sen he ovat ansainneet.

Vierailija

Rajat on pääsääntöisesti auki. Jokainen voi etsiä onneaan kuten parhaaksi näkee. Suosittelen lämpimästi tutustumaan Eestin historiaan esim. Seppo Zetterbergin julkaisuja lukemalla. Minulla oli aikoinaan Saaremaalta syntyisin oleva (nyttemmin edesmennyt) tuttava, joka tarvitsi passin käydäkseen kotiseudullaan. Hänen perheensä ei passia saanut. Ulkomaalaiselle Eesti on elinkustannuksiltaan halpa rahassa arvioiden, muitakin näkökohtia on. Rahvas, johon aikoinaan tutustuin, oli ystävällistä ja hyvätapaista, hyvin vieraanvaraista. Paljon uhrannutta ja paljon kärsinyttä; sitkeää. Kuitenkin tuntuu täällä Suomessa koivu ja sen oksien lomasta loistava tähti kaikkein rakkaimmalta.

Vierailija

Olen erittäin tyytyväinen eläkeläinen täällä Suomessa.
Minulla on asunto, ruokaa ja sopivat vaatteet.
Pystyn harrastamaan, jopa hieman matkustelemaan. Tämä riittää.
On lapsia ja lapsenlapsia, joita voin tavata. Meillä on lämpimät välit.
Tuttuja ja muitakin sukulaisia riittävästi.
Tämä vain riittää minulle, joka olen paljon tässä elämässä joutunut selviytymään suurista vastoinkäymisistä aina kolme-vuotiaasta lähtien.
Kiitos elämälle-täällä ihanassa kotimaassani!

Vierailija

 Eläkeläispariskunta muutti Viroon: "Meillä on täällä kaikki paremmin kuin Suomessa"( lainaus)

Onkohan tuo ihan totta? Miksi joidenkin ihmisten pitää ilmaista oloaan noin yliampuvilla sanoilla. Ainahan voi kertoa vieraanmaan oloista ja niiden hyvistä puolista vertailun vuoksi, mutta harva meistä uskoo että "kaikki" on paremmin. Hyvää kesää kuitenkin tuolle pariskunnalle!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat