Sivut

Kommentit (1292)

Vierailija

Tein tänään kanakeittoa valmiiksi suikaloiduista ja marinoiduista kanafileistä. Jälkkäriksi tein piimäkakkua kun kuivakaapista löytyi sinne unohtuneita rusinoita ja siirappikin näkyi lähestyvän parasta ennen päivää. Vain piimän kävin ostamassa kaupasta, kaikki muut aineet löytyivät kotoa. Tulipa halpa ja nopeasti tehty jälkiruoka, josta toki riittää syötävää pariksi päiväksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Eilen kylmäsavulohen siivuja ja salaattia, jossa oli nippu jäävuorisalaattia, paprikaa, kurkkua, tomattia, viinirypäleitä, öljyä, sitruunan mehu, mustaa pippuria ja kurkumaa.

Tänään riitti samasta salaatista ja kalkkunanakkeja lisäksi ja siivu siemenleipää.

Huomaa, että on kuuma kun ei lämmin ruoka maistu.

Vierailija

Lounaaksi söin justtiinsa omatekoisen pannun, eli vanhalle rautapnnulle hieman rypsiöljyä, mustapippuria, patrikajauhetta, kurkumaa silputtu iso tomatti, siivutettut kaksi kalkkunanakkia,

hetken siinä lilluivat ja joukkoon vispattu kananmuna, hetken kääntelin japerään  herbamaresuolaa. Vähällä vaivalla tosi hyvä lounas, lisänä suuri lasi vettä ja kalaöljykapseli.

Vierailija

Syömme tänään kevytversiota tonnikalasalaatista eli jätän siitä keitetyn riisin pois. Sen sijaan kuutioin salaattiin mozarellaa. Salaatin päälle lautaselle laitamme Thousand Island saalaattikastiketta, kevyt 180 kcal/100 gr. Kastiketta kullekin lautaselle noin 20 gr eli 36 kcal. Olen huomannut, että mitä vanhemmaksi tulee niin sitä enemmän joutuu kiinnittämään huomiota ruoan kaloreihin ettei liho.

Vierailija

Caesar-broilerivuokaa, uusia perunoita ja vihersalaattia.

Maustamattomat broilerin minuuttipihvit tai leikkeet  paistetaan uunissa caesar-salaatinkastikkeessa.  Lopuksi lisätään pinnalle raastettua parmesaania , pidetään uunissa sen aikaa, että juusto sulaa.

Vierailija

Ostin tänään naudan maksaa. Halpaa, terveellistä  ja hyvää.Maksoi 2 euroa 10 senttiä 318 gramman kimpale. Tein maksapihvien lisäksi sienimuhennoksen viime vuonna poimituista kangasrouskuista (viimeiset) ja viime vuonna poimimistani puolukoista survosta. Lisäksi tein perunamuusia. Tämän päivän ruokien hinnaksi tuli alle 5 viisi euroa kahdelle hengelle. Ostamani maksan lisäksi hintaan sisältyvät 2 punasipulia, 1 tölkki kermaa ja perunat.

Vierailija

Ajattelin ensin tehdä perinteistä kesäkeittoa mutta sitten nappasin mukaan marketista pakkauksen siskonmakkaroita. Muuten samat tuoreet vihannekset kuin kesäkeitossa tänään syömässäni siskonmakkarakeitossa. Hyvää. Puolet keitosta laitan pakastusrasioihin ja loput syön huomenna.

Pennin venyttäjä.

Meilläkin tykätään siskonmakkarakeitosta ja laitankin sitä ainakin parikertaa kuukaudessa.

Tänään meillä kuitenkin  syötiin kunnon "vanhanaikaista" makkarakastiketta, perunoita ja vihersalattia. Huomenna paistan loput perunat, runsaasti sipulia ja pieniä lihapullia ja loput vihersalaatista

Seuraavana päivänä teen parinpäivän "satsin" perunamuusia ja lämmitän sen makkarakastikkeen.

Sitä muusia taitaa olla vielä maanantaiksikin joten paistan lisukkeeksi meille molemmille kuhapalat.

Jälkiruokia emme juuri harrasta, mutta kahvi tai jäätelö maistuu toisinaan.

Voiko enään halvemmalla syödä????

Vierailija

Meillä oli taas "otetaan mitä on" - menu. Eilisestä savulohesta jäi palanen. Tein siitä sipulin ja ruokakermalurauksen kanssa eräänlaista kastiketta. Paistoin suolaisia nokkosvohveleita ja täytin vohvelinpuolikkaat savulohisoossilla. Nokkoset olivat sentään kuivattuja, jos joku ihmettelee...
Vihersalaattia raejuustolla höystettynä sekä porkkanaraastetta oli lisukkeena.

Jätin desilitran verran vohvelitaikinaa ilman nokkosia ja suolaa. Jälkiruokana kahvia ja makea vohveli mansikkahillon kanssa.
Terveisiä vohvelibaarista!

Vierailija

Kesäkeittoa, karjalanpiirakoita sekä jälkkäriksi raparperikiisseliä maidon tai vaniljakastikkeen kera.
Raparperi on ihanaa piiraissa ja kiisseleissä. Kesän makua :)

Vierailija

Raparperistä sen verran, että laitan sitä joka vuosi paloiteltuna pakkaseen pusseihin. Kätevä tehdä kiisseliä tai piirakkaa talvella kun tekee mieli. Joskus laitan kiisselin sekaan paloiteltuja mansikoita, antavat kiisseliin kivan värin.

Tänään syön edelleenkin eilen tekemääni siskiskeittoa. Mikä siinä on, että tuntuu maku paranevan kun keitto on päivän "vanhaa"!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat