Sivut

Kommentit (1893)

Vierailija

Kerroin aikaisemmin Syklaamista. Se oli iso, valkokukkainen ja kukat kesti hirveän kauan. Kuivatin mukulaa  ja sitten laitoin hyvää kompostia sille. Nyt ulkona se puskee lehteä ja on mukulan ääreltä täynnä nuppuja. Olisihan se voinut olla värikkäämpi, mutta käyhän se näinkin.

Minä olen pienenstä iloinen ja varsinkin sisäkukat ja ulkokasvit antavat minulle tavattomasti hyvää oloa.

Tämän Syklaamin oli joku heittänyt roskikseen. Minä pelastin sen sieltä, ehkä se oli minulle kiitollinen ja palkitsi minut valtavalla kukinnalla.

Kyllä minun Posliinikukan kukat olivat voimakkaan tuoksuisia  ja se kukinto niin tavattoman kaunis, vahva mutta kuitenkin hauras.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vanha elli kirjoitti:
Tämä kehittyvä siemenkota on nyt vähän pientä kananmunaa pienempi ja odotukset korkealla.

Onko siinä puuvilla vaiheessa? 🙂

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
No on ja useampia pienempiä tulossa myös. :)

Vanha elli

Sinulla onkin oma puuvillaplantaasi😉!
Laitahan sitten kuvia, jos kehitys jatkuu suotuisasti. Tunnen olevani melkein kasvin kummitäti. Ilo seurata "lapsen" kasvua.
Olen se nimetön arvailija. Moni arvaus on osunutkin oikeaan.

Vierailija

Tämän sivun alussa on tarinaa syklaamista.

Sain viime syksynä kauniin punaisen minisyklaamin.  Kukki aikansa, sain sen selviämään talven yli hengissä.  Vaihdoin sille mullat maaliskuun alussa ja siirsin  altakasteluruukkuun.   Alkoi työntää uusia lehtiä ja kukkanuppuja.  Nyt siinä on paljon kukkia ja lisää nuppuja pukkaa.

Vanha elli varmaan osaa kertoa, että kastelenko kukkaa liikaa, kun alimmaiset lehdet alkavat kellettyä ja kuivuvat.  Vai onkohan se ihan "normaalia".  Kastelen aluslautaselle parin päivän välein, välillä annan kukkaravinnetta.

 Emmastiina

Kukat kestävät tosi kauan kauniina.

Vierailija

Siis onko syklaamisi altakasteluruukussa vai vadiltakastelussa? Minä olen taitavasti tappanut muutaman kasvin altakasteluruukulla, kun en ole sellaiseen tottunut. Nykyisin en niitä käytä.  Tuo parin päivän välein kastelu  kuulostaa aika runsaalta, kun ei nyt ole kovia helteitäkään ollut. Ei kai vesi ainakaan seiso vadilla muutamaa tuntia pidempään kastelun jälkeen? 

Jos kasvi on tuuhea, valonpuutekin voi kellastuttaa alimpia lehtiä.  Poishan tietenkin nypit ne kuolleet lehdet juuresta asti?

V e

Vierailija

Kirjoitin tuolla yläpuolella Syklaamista. Tuli hoitoa koskeva kysymys.

Jos olisin tiennyt, että Syklaami tarvitsee muuta kuin sormituntumalla kastelua, olisin varmaan hoitanut sen muuten uuvuksiin.

Nyt se on ulkona ruukussa, joskus vilkaisen miten se jakselee. Haluan syksy-syklaamin kun aika tulee, ison, vaalen punaisen, klassisen värin, katsotaan miten sille sitten käy. Syklaami viihtyy viileässä ja itäänpäin ikkunalla, ainakin minun valkoiseni. 

Sitten minua kiinnostaa  Orkideat, täytynee opetella niiden hoitoa,ja hankkia  läpinäkyvä ruukku.  Nyt on pihan puoli ja lukuisat astiatuijat ym. ainavihreät ja kuukkivat vielä ajankohtaisia.  Minulla on 20 vuotta vanha Buksipensas pihalla penkissä kasvaa kaikki talvet ulkona.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Siis onko syklaamisi altakasteluruukussa vai vadiltakastelussa? Minä olen taitavasti tappanut muutaman kasvin altakasteluruukulla, kun en ole sellaiseen tottunut. Nykyisin en niitä käytä.  Tuo parin päivän välein kastelu  kuulostaa aika runsaalta, kun ei nyt ole kovia helteitäkään ollut. Ei kai vesi ainakaan seiso vadilla muutamaa tuntia pidempään kastelun jälkeen? 

Jos kasvi on tuuhea, valonpuutekin voi kellastuttaa alimpia lehtiä.  Poishan tietenkin nypit ne kuolleet lehdet juuresta asti?

V e

Kiitos Vanha Elli vastauksestasi!

Syklaamini on siis altakasteluruukussa.  Vesi ei seiso pitkään vadilla.  Pitänee kastella vähän harvemmin.  Kukka on pohjoisikkunalla, tai oikeastaan keittiön pöydällä ikkunan edessä. Nypin kyllä kuolleet lehdet pois.

Minulla on saintpauliat altakasteluruukuissa itäikkunalla, ne kyllä viihtyvät  ja kukkivat kovasti.  Tosin kastelen niitä vain kerran viikossa.

T. Emmastiina

Vierailija

Nyt taidan miv

nä tarvita selvyyden, mikä on altakasteluruukku. Olen kuvitellut, että se on umpinainen, johon vesi laitetaan jotakin putkea pitkin ja saman putken kautta koetellaan, minkä verran vettä pohjalla on, jos alaosa ei ole läpinäkyvä. Tavallisessa reiällisessä ruukussa taas alta kastellessa vesi kaadetaan vadille ja jos ei ole jokin puuvilla kyseessä, liika vesi kaadetaan pois muutaman tunnin kuluttua. Onko näin vai ei?

Minusta altakasteluruukusta oli hankala tietää mullan kosteustilanne ja kokeilinkin tikulla, jos oli niin iso ruukku, jota ei voinut nostamalla painosta päätellä. Tässä asiassa olen vanhanaikainen ihan reilusti ja käytän tavallisia ruukkuja.

Nyt pääsen viinimarjanpoimintaretkelle ja sääkin on sopiva.

V e

Vierailija

Hei Vanha Elli!

Minä olen pitänyt altakasteluruukkuina noita mitä minulla on,  ovat ilmeisesti kuitenkin jotain muuta!!  Siis tavallisia, joissa lautasosan saa irti.  Suonet anteeksi, minussa ei ole "hortonomin vikaa" nimeksikään, joten en tunne edes ruukkujen nimityksiäkään.

Joka tapauksessa, kokeilen kastella syklaamiani vähän harvemmin.

T. Emmastiina

P.s. "Marjastajan vikaa" minussa kyllä on; aamulla käytiin vadelmia poimimassa, eilen myös.

Selviittinhän tuostakin ihan mukavasti, vaikkei ammattilaisia olla.

Minäkin sain juuri toisen maijallisen viinimarjamehua (punaista) pullotetuksi ja vielä ennen yötä osan pakkaseen. Oltiin naapurikunnassa maalaismaisessa maisemassa, vaikka asutuksen keskellä. Oli kodikasta, kun talon kukko kiekui, kissa naukui ja kehräsi kintuissa. Kerättiin joitakin pieniä kotiloita ja annettiin kanoille. Kukko vain katseli vierestä. 

Otin siellä kuvan yhdestä kasvista, jota kasvoi nurmikoilla runsaasti. Mikä?

Vierailija

Taitaa olla sieltä vaikeammasta päästä tunnistettavia. Googlaamallakaan ei kyllä apua tule. Tämä on australiankiipijäorvokki. Kotimantereellaan se on maanpeitekasvi, joksi se on helppo kuvitella.

Vanha elli

Vierailija

Olisiko kenelläkään hyvää neuvoa miten saisin kirvat hävitettyä miljoonkellosta . Lähes päivittäin  olen sumutellut mäntysaippu- ja valkosipulisumutteella,  mutta tuloksetta, ei mitään vaikutusta kirvoihin. Myrkkyjä en haluaisi käyttää koska parveke on oleskelutila kesällä. Koskaan aikaisemmin en ole tavannyt kirvoja hortensiassa eikä miljoonakellossa,, lieneekö joku superkirvakesä?

Vierailija

En ole suihkuttelemalla onnistunut kirvoja hävittämään. Jos joskus parvekkeella niitä on yksittäiseen kasviin tullut, olen heivannut sen roskiin, etteivät vain leviäisi kaikkiin muihin, kun parveke on yleensä täynnä.

Googletin tuossa ja haulla: Kirvat torjunta, löytyy ohjetta jos jonkinlaista. 

Myrkyistä tehokas ja mielestäni paras on Provado multaan tökittynä, jos paikassa ei käy pörriäisiä.

Nyt ongelmanani ovat punkit, jotka ovat minusta vielä pahempia kuin kirvat. Aikaisemmin esillä olleisiin puuvilloihin ne iskivät. Ensimmäisen kerran ikinä mihinkään parvekkeella. Nuo "eksoottiset" kasvit pärjäävät huonosti meidän kuivassa ilmastossa, jota taas punkit rakastavat. 

 Heivasin kaksi suurinta taloyhtiön pihalle. Toiset kaksi pienempää ovat parvekkeella. Siinä ei käy pörriäisiä, kun asutaan ylhäällä. Tökin Provadopuikot multaan (ei ulkona) ja joka päivä suihkutan vedellä lehdet yltä ja alta moneen kertaan (vähintäin kolmesti päivässä). En tiedä, tuleeko yhtään pumpulipalloa, mutta epäilen, ettei tule. Vasta en kokeile tätä lajia.

V e

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat