Sivut

Kommentit (27)

Vierailija

Miten omaishoitajuus toimii tässä koronan keskellä?

Miten omaishoitaja jaksaa tehdä kaiken kun apua on yhä vähemmän?

Omaishoitaja itsekin

Vierailija kirjoitti:
Ymmärtääkseni kukaan ns. omaishoitaja ei hoida kaikkea itse, vaan heillä on apuna sosiaalitoimen avustamana  hoitoapu ainakin 2- 3 kertaa päivässä!

Jaa, olen ollut omaishoitaja kymmenisen vuotta eikä meillä ole kotihoito tai muu taho käynyt kyllä kertaakaan minua auttamassa näiden vuosien aikana. Ehkä sitten olemme liian nuoria moiseen palveluun, kun sekä minä että hoidettava olemme kolmekymppisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sairaanhoitaja

Omaishoitajalle kuuluu lakisääteisesti 2 vapaapäivää/kk, mutta kaikki eivät sitä tiedä, toiset eivät halua sitä käyttää. Ei ole todellakaan harvinaista ettei esim. Julkinen taikka yksityinen Kotihoito ole mukana hoidossa, kun siihenkin tarvitaan päätös ja toimitaan yleensä niin miten omaishoitaja kokee tarvitsevansa apua. Ei ole "pakko" hakea tai ottaa apua vastaan niin kauan kuin kokee omaishoidon mielekkääksi. Omasta jaksamisesta olisi hyvä pitää huolta, kuten tarinan pariskunta on hienosti tehnytkin! Omien voimavarojen rajallisuus tulee myös jossain vaiheessa vastaan, jolloin olisi hyvä että hoidettavalle olisi mietitty sopiva hoitomuoto millään ennakoiden. Sairaalamaailmassa törmää joskus sellaisiin surullisiin tapauksiin että kun omaishoitaja esim. sairastuu vakavasti, eikä pysty aina edes komminkoimaan, on hoidettava myös toisen puolison asiat. Aina ne tilanteet eivät järjesty optimaalisesti, pariskunta saattaa joutua loppuelämäkseen erilleen asumaan kun hoidon tarpeet ovat erilaisia.

rakkaus on ikuista

olen ollut omaishoitaja puolisolleni yli kymmenen vuotta. hän sai 2 aivoveren vuotoa perättäisinä päivinä, ja halvaantui vasemmalta puolelta. nyt vuosien jälkeen kuntoutunut todella hyvin, kävelee,tosin hitaasti ja on suht omatoiminen. mutta tarvitsee kummin avustusta monessa asiassa. niin ja 24/7 on jäänyt hermokivut vasemmalle puolelle, joten vahvat kipulääkkeet käytössä. en ole läheskään joka kuukausi pitänyt vapaitani, mutta nyt kun meillä sijaishoitaja, niin voimme sopia, että hän meillä esim. viikon, jos lähden vaikka toiselle paikkakunnalle tapaamaan ystäviäni. ei ole näiden vuosien aikana kertaakaan mieleen että laittaisin puolisoani laitoshoitoon. me myös suht nuoria, 50 kummankin puolen. voimia kaikille omaishoitajille

Vierailija

Hyvä kun otitte omaishoitajuuden esille. Olen myös ollut vuosien ajan omaishoitajana ja liikuntakyvyttömälle läheiselleni antanut mahdollisuuden elämään, mikä on elämisen arvoista.

Haittana on muut lähiomaiset, jotka ovat minun toimintani aliarvioineet ja aiheuttaneet toiminnallaan suurta haittaa ja mielipahaa minulle ja läheiselleni.

Omaishoitajan tehtävä on suuri, mutta kun jo lähipiiri aliarvioi ja vähättelee ja vielä kontrolloi ja ivaa ja  aiheuttaa kaikessa virallisissakin asioissa hankaluutta.

On jaksaminen tosi tiukalla.

Teen hoitajuutta vielä omalla kustannuksellani ja omalla ajallani, kun hoivakoti ottaa kaiken, eikä siksikään ole mahdollistamihinkään korvaukseen .

Vierailija

11.10 En ihan ymmärtänyt kun hoidat omalla kustannuksellasi läheistäsi kun hoivakoti ottaa kaiken? Siis onko läheisesi hoivakodissa ja käyt siellä häntä hoitamassa?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
11.10 En ihan ymmärtänyt kun hoidat omalla kustannuksellasi läheistäsi kun hoivakoti ottaa kaiken? Siis onko läheisesi hoivakodissa ja käyt siellä häntä hoitamassa?

Haen hänet hänen omaan kotiinsa ja hän viihtyy erinomaisesti  kotonaan. Lisäksi ajamme invakyydillä hänen mieltymystensä mukaan kaupoissa, Hän yöpyy sitten meillä  useita öitö peräkkäin ja haluaa olla mahdollisimman kauan. Hoivapaikassa pitkäaikaishoidossa hän ei saa  meidän mielestä  arvostusta , jota hän tarvitsee. Pitkästyttävää olemista olman virikkeitä. Vaikka istuu pyörätuolissa niin se ei ole elämän loppu, että silloin saa jättää ihmisen mahdollisimman vähälle, niin ettei useinkaan edes nosteta pedistä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat