Sauvakävely nostaa kuntoa ja laskee painoa!

Sauvakävely on tuttu laji jo 1,5 miljoonalle suomalaiselle. Laji sopii niin kestävyysharjoitteluksi kuin tueksi painonhallintaan.Lue koko juttu

Sauvakävely nostaa kuntoa ja laskee painoa!

Sivut

Kommentit (51)

kova sauvakävelijä.

Miksi sauvoihin ei  kehitellä kumi lenkkiä,olisi talvella helpompi käyttää kinttaiden kanssa.

Liikkuja

Olen 62-vuotias ja harrastan säännöllisesti vauhdikasta sauvakävelyä n. 1 h 15 min/4 kertaa viikossa. Lenkin jälkeen olo on taivaallinen. Oikean tekniikan löytämisessä kannattaa tutustua ohjeisiin ja kuunnella omaa kehoa. En ehdottomasti luovu tuosta helpostitoteutettavasta ja hyvältä tuntuvasta liikunnasta. En kärsi selkä enkä nivelkivuista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
vieras

Ostin selkäleikkausen jälkeen sauvat kun lääkäri kehoitti harrastamaan liikuntaa. Jälkitarkistuksessa sama lääkäri kysyin miten liikunta on maistunut keholle. Kerroin, että ostin sauvat ja 3-10 km päivässä kävelen selän salliman rasituksen myötä. Silloin lääkäri ilmoitti, että jos et jätä pois sauvoja, niin saat etsiä toisen lääkärin jatkoa ajatellen mm kuntoutuksen suhteen. Kysyin miksi! Vastaus oli selvä ja paikkansa pitävä, hän sanoin, alta puolen vuoden minulla ei ole keholle kuuluvaa tasapainoa pystyäkseni kävelemään jos käytät sauvoja.

Nyt, vuosia jälkeen päin tiedän, että lääkäri oli 100% oikeassa.

Tasapainon saa pysymään hyvänä ja treenattua ellei sitä pidä sauvoilla.

Ja, jos pitää sauvoilla niin tulee olla terve ja ei saisi käyttää jatkuvasti sauvoja vaan harrastaa liikuntaa ilman niitä.

Vierailija

Käytin viimetalvena sauvoja oikeastaan koko ajan.Keväällä kun lakkasin niitä käyttämästä ja kävelin niitä ilman kävely tuntui aluksi kummalliselta.Eli kyllä tuo edellinen kirjoitus on aivan oikein. Kyllä vanhemman ihmisen pitäisi välillä ainakin kävellä ilman sauvoja että tasapaino säilyy.

vieras

Kaikki, kävely liikunnan muodot ovat hyväksi keholle etenkin vanhuksille mutta apuvälineiden käyttö vaatii kävelijän henkilökohtaisuudet huomioon ottamista ja harkintaa.

Sauvakävelyttä on paljon etujakin mutta niiden ei kannate antaa aiheuttaa esimerkiksi tasapainon kunnossa pitämistä jota tosin voi treenata muutenkin kuin kävelemällä. Tunnen sauvoja käyttäviä jotka kävelevät suurimman osan sauvat vapaasta käsissä ilman käyttöä mutta ottavat ne käyttöön kun tuntuu hyvältä kiihdyttää vauhtia ja antaa liikuntaa hartian ja olkapään lihaksille.

Joten älkää heittäkö sauvoja nurkkaan vaikka ette käyttäisi niin joka reissulla, syysliukkailla ne on piikin kera hyväksi avuksi!

Vierailija

Minut lääkäri kielsi käyttämästä sauvoja jos ei sukset ole jalassa. Otin ensin huumoriksi  mutta nauruni hyytyi kun hän kertoi miksi. Lievän työvamman sain onnettomuudessa ja oikea jalka on hiukan tunnoton ja aiheuttaa joskus paljon, noin 10-14 km kävelyn jälkeen tasapaino ongelmia ja kun lääkärin käskytystä jätin sauvat pois niin muutaman kuukauden jälkeen tasapaino korjaatui. Kysyin lääkäriltä jos ottaisin sauvat uudelleen käyttöön niin hän vastasi että jos haluat alkaa ontumaan ja mahdollisesti kaatu ja lyödä pääsi niin se voi onnistua mutta suositteli että saan olla hänen potilaana jos jätän sauvojen käytön ajatuksistani kokonaan pois.

Kaikki on yksilöllistä, jollekkin sopii ja toisille ei sauvat kääyttöön....

Rantse

Olen nähnyt monenkin sauvakävelevän aivan väärällä tekniikalla ,varsinkin sellaiset jotka eivät ole

harrastaneet murtomaahiihtoa ,kannattelevat vaan sauvoja .

Vierailija

Selkävammaisille sauvakävely ei ole hyvä!

Syy;

lantio ja selkärangan kierto vastakkaisiin suuntiin on selälle arvaamattoman suuri rasite jo vammaatuneelle selälle.

Siis kun lanne kiertää vastapäivää, niin selkä kiertää myötäpäivää ja sairaanhoidon ammattilaiset usein kieltävät sauvojen käytön.

Sitä vastoin, ihme kyllä, hiihtämistä eivät ole puhuneet mitään mutta siinä se kiertoliike ei ilmeisesti ole niin suuri tai ei jopa ollenkaan.

Olen ainakin 20 vuotta käyttänyt sauvoja kävellessä en aina mutta jotenkin ilman niitä ei vain osaa    lähteä. Kuitenkin olen sitä mieltä että niiden kanssa on osattava kävellä oikein, niska-hartia seutu rentona, kuka sen osaa ja vielä rento sauvan heilautus tarpeeksi pitkänä, niin varmasati toimii. Itse en ole varma saanko jopa lisää niskanjännitystä  ja kipuja noilla kävellessäni. Purupohjaisessa  lenkkimaastossa maastossa parhaat.

Jos niska on kulunut, niin tulee kipuja ja jopa huimaukseen asti. Niin tehokasta kun se olisi, mutta, ne kivut ei hirveesti innosta, olen aiemmin käyttänyt useinkin sauvoja ja sain asiantuntijan opastuksen, että tekniikkakin toimisi, katsotaan kun kevät saa:)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat