Asiantuntija tylynä ilman lähetettä tehtäville verikokeille: "En suosittele mittauksia omin päin kenellekään"

Monet yksityiset lääkäriasemat tarjoavat verikokeita ilman lääkärin määräystä. Voi tuntua kutkuttavalta selvittää omia arvoja, mutta niiden tulkinta onkin sitten toinen juttu.Lue koko juttu

Asiantuntija tylynä ilman lähetettä tehtäville verikokeille: "En suosittele mittauksia omin päin kenellekään"

Kommentit (4)

Vierailija

Lääkäri maksaa, siis miksi maksaisin vielä lisäksi lääkärin palkkion? Saan labrakokeiden tulokset selkeiden tietojen kanssa.

Hyvä että ilman lähetettäkin p...

Kävin labrassa ottamassa hurjan määrän kokeita, maksoi 135 euroa. Tulokset tulivat netissä hienosti ja selvästi luettavissa ja ymmärrettävissä. Lisäksi labra tarjosi mahdollisuutta, että lääkäri tutkii arvot ja ilmoittaa havainnot, olisi ollut 85 euroa. Syön punaista lihaa, punaista maitoa, voita, kermaa, oliiviöljyä, juustoja, viinejä. Trigly/HDL suhde 0,36, kun suositeltu arvo on alle 1. Herkkä serppi 0,12, eli ei ainakaan näytteenottohetkellä hiljaista tulehdusta, D oli 150 eli ihannearvo (syön d-pillereitä riittävästi). 

Jos olisin menetellyt perinteisesti, niin ensin lääkärille (noin 130 eur) ja sitten lääkärin määräämät kokeet yksityisessä labrassa (noin 400 eur, eli samat kuin otin). 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Mielestäni tuloksia kyllä kykenee tulkitemaan.

Mutta ja se mutta ja tärkeä on, että labran tai yksityisen aseman on annettava tutkimusmenetelmän

nimi. On tiedossa, että eri maissa on erilaisia metodeja käytössä. On tärkeää saada tieto myös siitä, mikä tutkimusmetodi on kulloinkin kyseessä. Muuten se kyllä pätee myös omalääkärin teettämiin tutkimuksiin.

Toiseksi, kyllä omalääkärit teettävät tutkimuksia niukasti.

Vierailija

Terveyskeskuslääkäri ilmoiti ettei hänen mielestään ole aihetta tehdä laboratoriokokeita. Olen kuitenkin TIA:n läpikäynyt. Kyllä mielelläni menin tuon lausunnon jälkeen yksityiselle laboratorioon.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat