Sivut

Kommentit (1359)

Lohen ystävä

Otan aina pois lohelta sen tumman alueen kalan keskikohdalta, ei maistu minullekaan . Jostain olen saanut päähäni tiedon, että se olisi kalan munuainen. Ostin juuri tuoretta Korpisavulohta, mahdottoman hyvää muuten, mutta parin mm paksuisen tumman osan veistelen pois.

Vierailija

Tänään on ruokana kalapyörykkäpelti kermaviilikastikkeella. 

Perunaa, lanttua, porkkanaa, palsternakkaa ja sipulia lohkoina, ruokaöljyä, suolaa ja mustapippuria.

Juureksiia ensin kypsennetään pellillä uunissa ja paahtamisen puolivälissä lisätään juuresten päälle saaristolaiskalapyöryköitä (pakaste) ja jatketaan paahtamista .  Tarjotaan sitruunalla, persiljalla, suolalla ja sokerilla maustetun kermaviilin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Lohen ystävä kirjoitti:
Otan aina pois lohelta sen tumman alueen kalan keskikohdalta, ei maistu minullekaan . Jostain olen saanut päähäni tiedon, että se olisi kalan munuainen. Ostin juuri tuoretta Korpisavulohta, mahdottoman hyvää muuten, mutta parin mm paksuisen tumman osan veistelen pois.

:) Kalan sisäelinten kanssa tulet tekemisiin vain itse pyydettyä kalaa peratessasi. Kalatiskin kaloilta on poistettu suolisto ja sisäelimet.

Vierailija

Kyllä olen seurannut kalatiskin henkilökunnan toimia kun ovat poistaneet sisälmyksiä vaikka ahvenesta. On siinä asiantuntijat puhkoneet sapen sisälmyksiä poistaessaan. Olen huomauttanut aina asiasta ja saan tuiman katseen. Lapsuudesta olen oppinut miten kala avataan puhkomatta sappea.  Useimmiten kala on jo perattu sisälmyksistä kun se laitetaan jäiden päälle tiskiin.  Lohen sain terävällä veitsellä fileiksi ja keittoon ruodot ja niistä lihat mukaan. Kaannatti valmistaa iso lohi itse, vaikka ensin tuntui hankalalta.

Vierailija

Kala on terveellistä vaan kun sitä ei jaksa syödä joka päivä. Niinpä tein tänään sieni-jauhelihamureketta. Suolasta liotetut kangasrouskut ja muutaman  silputun punasipulin freesasin pannulla. Heitin jauhelihan sekaan. Mausteeksi sitruunapippuria, pikkariikkisen suolaa ja paljon silputtua persiljaa. Syömme kohta perunamuusin kanssa.

Tuoretta mustaa makkaraa

Serkku tuli Tampereelta ja pyyteli anteeksi, kun aamulla torilta ostettu  MUSTA MAKKARA ei ollut enää lämmintä. Päätettiim, että lämmitetään se hitaasti 90-asteisessa uunissa omassa foliossaan. Samalla sekoitetaan itse poimittujen puolukoiden survokseen Ikean ylimakeeta puolukkahilloa semmoinen pahimman happamuuden taittava määrä.. 

Tuoreeltaan se on täällä pääradan  varressa harvinaista herkkua.

Bataattipannua, eli broilerin jauhelihaa 400 krammaa.

Kuorin ison bataatin, sipulin, 4 valkosipulin kynttä.

Pannulle hiukan rypsiöljyä, paprikajauhetta, kurkumaa ja mustapippuria

ja siihen liha ja sipulit, ruskistan, kypsytän hetken ja lisään pilkotun bataatin,

kääntelen ja annan n. 10 min kypsyä kannen alla, lisään purkin kaurakermaa

ja  kanalientä kuutio, hiukka suolaa. ja hetki vielä kannen alla.

 En saanut niin hyvää kuin ajattelin, miedon makuista, jotakin maustetta

vielä pitää keksiä lisäksi antamaan vähän potkua, mutta mehevää tuli kuitenkin.

Taisi tulla ainakin neljä annosta.

Vierailija

Tein edesmenneen äitini rakastamaa ruokaa eli vanhan ajan tyyliin silakkapihvejä ja perunamuusia. Geeneissäkö tämä menee kun itsekin tykkään näistä yli kaiken.

Vierailija

Minäkin tein eilen edesmenneen äitini usein tekemää ruokaa, "lanttulohtua". Siis lanttu-punajuurilaatikkoa.   Lisukkeena syötiin kuumennettuja nakkeja.  Tämä laatikko on hyvää kaikessa yksinkertaisuudessaan, tulee vaan tehtyä aika harvoin.

Silakkapihvit ja perunamuusi on hyvää, teen itsekin niitä aina silloin tällöin.

Vierailija

Hernekeittoa sinapilla terästettynä + ruisleipää, jonka päälle munavoin sijaan muna+rasvaton raejuustoseosta.  Minulla on aina hernekeittopurkkeja kuivakaapissa varastossa jos en keksi muuta syötävää. Tällä viikolla on Tokmannilla tarjouksessa 5 purkkia Jalostajan hernekeittoa hintaan 5 euroa. Halpaa ja hyvää ruokaa. ( omatekemä hernekeitto on tietytsti paremman makuista vaan kun sen tekemiseen kuluu niin paljon aikaa verrattuna purkkiruokaan)

Kiva kun maistui:)

Tänään söin ja huomennakin bataattikeittoa ilman lihaa, eli vähän samat ainekset, kuin pannussa,  mutta lisäsin perunaa ja ajoin tehosekoittimessa pehmeäksi ja tulikin samettista keittoa ja lisäksi siemenleipää juustonsiivuilla.

Pennin venyttäjä.

Tänään tein herkullista perunamuusia. Koska usein jää niitä "soosinjämiä" joita ei voi heittää pois vaan pakastan ne. Otin sellaisen "jämän" sulamaan ja se sattui broilerikastiketta.  Se sopi ihan hyvin hyvällä mielikuvituksella höystettynä. Lisäksi tieysti tomattia ja porkkanaraastetta.

Huomenna syödään edelleen reilusti tehtyä muusia ja taidampa sulattaa taas jonkun toisen kastikkeenjämän.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat