Sivut

Kommentit (191)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Niin, riimukirjoitukset oli aikansa mutta milloin sienee alkanut ja Sumerin ja Egyptin kulttuureillahan oli omat kirjoittamisiin tarkoitetut menetelmänsä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sumerilaisten_alkuper%C3%A4

Jotku aikanaan väittivät, suomalaisilla olisi heimona yhteys sumerilaisiin, mene ja tiedä...

Runo laulanta on/oli karjalalaisten osalta tavallaan kirjoituksen korvaava tapana siirtää tietoa sukupolvesta seuraaviin.

Mie

Luen Raamattua jatkuvasti, lapsesta saakka, enkä ole kyllästynyt.  Siitä ihana kirja, että aina riittää tutkimista ja pohtimista.  Joka päivälle jotain uutta, kun vain haluaa... hyvät kirjat, joissa avautuu edelleen Raamatun sanoma, ovat oiva lisä Raamatun lukemiseen. 

Itse löysin BlueLetterBible.org-sivun, jossa kerrotaan alkukielen sanojen merkitystä, siellä voi viettää tuntikausia ihmettelemässä Raamattua.

Vanha Testamentti on pohja Uudelle Testamentille, olen löytänyt niin paljon ymmärtämystä ihmisestä ja maailman tilasta vain ensimmäisen Mooseksen kirjaa lukiessa.  Ihminen ei todellakaan ole muuttunut, niin kuin Raamatussa sanotaankin "Ei ole mitään uutta auringon alla". 

Hyvää uutta vuotta Raamatun äärellä!

Mie

Ei osaa vieläkään maailmassa kaikki lukea tai kirjoittaa, ja näissä maissa ihmiset opiskelevat Raamattua käymällä sitä läpi suullisesti.  Tietty aina yksi, joka osaa lukea, pitää huoli, että pysyvät asiassa, tai kuuntelevat Raamattua.  Kannattaa tutustua asiaan vaikkapa eri lähetysjärjestöjen kautta :) 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Uskovainen, usjovainen,

näytä sarves.

Tuleeko huomenna

pouta vai lunta?

Me tullaan taivaallisten joukkojen saattamina

laakerilaakeri

Jos ette ole huomannut niin Raamattu on hyvin kaksinaismoralistinen kirja, joten onko siis Jumalakin kaksinaismoralisti? Vanha testamentti antaa heteromiehille täydellisen seksuaalisen rietastelun oikeuden käydä sekä prostituoitujen luona  ilottelemassa että oikeuden lukumääräneutraaliin avioliittoon. Omassa talossaan isäntä sai luonnollisesti raiskata piikansakin, joista sitten tuli miehen jalkavaimoja, eikä virallisella vaimolla ollut mitään sananvaltaa siihen.  Myös ''Jumalan mielen mukaisella kuninkaalla'' eli  Daavidilla oli satoja naisia  haaremissaan, mutta Jumalaa se ei jostain syystä haitannut. Vain nainen jolla oli ennen tai avioitumisen jälkeen seksuaalisuhde sai kiinni jäädessään kuolemantuomion kivittämällä, samoin kävi homoseksuaaleille. Hienoa tuo Jumalan sana, vai mitä? 

Ihan naurattaa kun ''aito avioliitto''-kampanja väittää perustuvansa Raamattuun.....tosin konservatiivisilla kristityilläkään ei ole mitään sitä vastaan että kristinuskoon kääntyneet moniavioiset miehet saavat rauhassa jatkaa moniavioista elämäänsä, mutta esimerkiksi avioeronneiden heteronaisten ja homojen seksuaalisuus on ehdottomasti kielletty. Kysykää vaikka viidesläisiltä fundamentalisteilta ja yllättykää ikävästi kaksinaismoralismista, jota Jumalan tahtona pidetään.

Vierailija

Avioliitto on Jumalan asettama.
Jeesuksen läsnäolo häävieraana todisti avioliiton oikeudellisuutta ja pyhyyttä, eliniäksi asetettua.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat