Sivut

Kommentit (5210)

Vierailija

pyhäiltoo

iha esteks mie sanosi vakkoiliilen notta. pystysitkö pistämää vaikka muovipussi eristeeks sihi ainotossu sisäle. piällypuolee ois parree muute vainko se tossu tahtoo talavela lipsuu muutennii suatika sittä josko siinoisi liukas muovi ympärilä.

vai pottaativelli ohjeita kyselittä. eipä sihi kummosempoo ohjetta mulla ou ko iha tää yksinkertane perus jutu. keitällettää kuoritut pottaatit (lajiketta en tiijjä vain neol miu elämänj naine ukkoinee kasvattanna eikä takuula olt mitn tehoviljely tuotoksii niinko nää kaupasta ostetut). mussattaa iha survimela eikä millää teho/sauvva sekottimela. lisätää ( miu tappauksesa laktoositonta)maitoo sev verta notta tulloo löysä muussi tahi sakkeemp velli ja sittä suoloo maum mukkaa iha arvijolta mie sitä ripotteli. parree tulis josko sem maijjo hualistas esteks vaim mie laitoi sen kylymänä ja lämmiti sittä levyj jäläk lämmölä hetke aikoo. lautaselem mie laitoi suolakurkku siivuja ja voisilimä. sipulkuutijot ajas sama asja tahikko mieluumi suolasienet. vain niitei miula olt ni seol sittä suolakurkut. ja paras mauste ol näläkä ja se notta. siitol kait jo muutama vuos ko viimeeks oli syönnä moista ruokoo. ni olpaha harviikseltaa iha hyvvee. tännää mie paistoim viimiset pihvit pakkasesta. mie oti net öyle jiäkuappii sulamaa. sihi mie paistoim pannula aiemi yl jiäneitä keitettyjä pottaattija ja tehin lisukkeeks sallaati. ja ko sallaattii tul reilusti ni söin sittä sel lopum muutama tunnim piästä. toivottavasti ei esyönä tarvi valavoo liika syönni tähe.

mie tuas net peittiit nakkoon teilen tällee liijjanni hyvisä ajoi vain ouvatpaha valamiina ko millo jouvvatta yöpuule

tuasso viä mussiikkii illa ratoks. o vähä erlaiset soittimet ja soittotavat

https://www.youtube.com/watch?v=KGkL4TAIND4

T.suapisti

Vierailija

Huomenia kamut!  :)

Minä täälä vieläki mietin, miksi ne Juulin koipirepsun haavat vain vuotavat? Onko sulta mitattu verestä, että puuttuuko sulla jotain vitamiineja tai hivenaineita, jonka takia koipirepsu ei parane?

Ootko kokkeillu Basibact-voidetta? Se on sellainen pöpöjä tuhoava ihmevoide, joka parantaa pikkuhaavat nopiasti, mutta ehkä siitä vois olla apua isompiinkin haavoihin. https://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/BACIBACT-voide-20-g-tai-100-g

Joillekin on tehty leikkaus ja laitettu tikit, ku ei oo avohaava alakanu paranee, mutta se ei oo sopiva ratkasu kaikille. Selevästi hittaammin keho paranee näin vanahempana.

Viime yönä taas valavoin yhtäsoittua yli viiteen, kun keho oireili jos mistä kohasta. Aika pökkyrä olo on, mutta jospa tästä vielä voimaantus.

Kiitos Suapistille hauskasta videosta ja pottuvellireseptistä,  ja kiitos kaikille viesteistä. Niitä on mukava lukia.

Voikaa hyvin kaikki! :) Hannasohvi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kuule Haannasohvi pyyvvä siekii une saantii edistävvää taplettii, ei se oo ollenkaa pahaks väliaikasest ja sit rytmi selkiää ja on reippaamp olo. Mie toisinaa sitä  resettilääkettä tsopikloonii 7,5mg otan jos asjat vaivaavat, sit on toinekii mieto   alprazolami 0,5 mg (enemmä rauhottaa) ja nää on niintä vaikuttavvii aineita. Niihe kans ei oo hättää ko vaik ottaa piene  palan niistä. Uni on maalima tärkein asja, et saap koko keho levättyy.  kyls se tohtor määrää näitä, voit kokkeilla.

Mie oon paistamas perunoita pannul, ne ei oo keitettyi, ja sit miu mies tahto kalapuikkoi siihe lisäks, on nii helpot ruuvat tänäpäin.

Juulist ollaa huolissa, jos vaik laitat kuvan siit, ko mie nii tuota siu ainotossukuvvaa nii säikähi.  No se keltane voie, ei nyt oo mistää kotosii, vaik sie vähä leikkii laskitkii. Mie paan joka paikkaa sitä hepariini, j otakii trombocutanii, minnuu se auttaa mones asjas. Vaa onha näitä lääkkeitä resetin mukkaa ja ilma.

Pääsettäks työ toiset  jollakii viisii kävelemmää, vai onks liikunna kans vaikeuksii?

Saattaaha jalka vippasta oikei tehokkaast viel.

Mie täs Hannasohvi kans oon huolissain.

T. Veera

Vierailija

Satunnainen lueskelija ehdottaa Juulille jos haavahunaja auttaisi haavojen parantumiseen. Haavahunaja on lääketieteellinen voide jota myydään  esim. Yliopiston apteekeissa ja arvostelujen mukaan on tuonut apua monelle.

Vierailija

lupsakkoo illa köllykkee vuaj jokahiselen

miulol tännää puojila käyntii ohjelmasa. sittä iltamasa mie kävi ostamasa yhe lipasto ko minoon simmosta haikailu jo pitemä aikoo vain nyt mie simmose löysi. tahikko ei se iha olt niinko pit vain kyllä kait se asjasa ajjaa. se vuam pitäsi suaha tuolta pirssi kyijjistä poikkee. noo kaitpa mie huomena suan jonku nostamaa sen tuone kammarim puolele. huome iltana mie sittä käyn ostamasa yhem mappihylly lissee.

tännää miulol vuorosa nakkisoppa sapuskaks. ihe mie sen tekasin. ja siitä tul pikkise liika suolasta ko em muistana vähentee suoloo ko laitoin lihaliemikuutijo mausteeks. noo eihä tua kuitenkaa "uimaa pyyvvä". sitäi tul tehtyy sev verta notta. siton toiseksii kertoo.

tää päivä onnii olt nii täys ohjelmoo notten ou ennättänä kahtoo ainuttaka elävee kuvoo. luveskelu oun ja pikkise täytely ristikoita. siinäpä sitä yhem päivä osale jo olhi

peittiit mie teilen nakkooj ja lähen tästä pikkuhilijoo uamuu uottelemaa

kahelkee kauniita unii

T.suapisti

Moi. Mie syömmestäin kiitä neuvoist jotka mie välitä kaiketietäjil ja jos ei käyttöö ota nii   mie laita omipäi.  Mie ko e oo notteerant miksikää hoiturii vakineuvoo jonka mukkaa ei sitoksii saa ottaa pois vaa pittää rauhas parantuu. Mie ko e oo löytänt Rauhaa joka huolis ne itellee nii mie e usko jot tekkee hyvvää liotella haavoi liemissää ko särkeekii iha anhittomast . Jote mie vaihan ne , särky lakkaa ja turpoomine pienenee. Täst hyväst mie saan lukkuisii nyrreit syrjäkari katsantoi.

Täs o miu uuvet ruunujalkivet. Ne tek miul korutesinkeei, tyttö 11 v.  Hoituri tytär jonka hoituri mie näin kaulas nää ja pyysi jot tekisköhä miulkii. Tek ja makso iha 15 €. Täs nähhää jot kaunist saataa halvalkii. Nii näis tul helmet ja rannekoru ynnä ponihäntärenksu.

KIITOS tei kaikil,,,

juuli

Vierailija

se oisi jo täähiip päivä illasa

no vot. jopa onnii korreet tiamankit ja rutniipit vakkoilii suanna ostettuu. ja halavala.

nytoisi sittä se lipasto jo paikollaa jä käytössäi. mappihyllyhi o haittu ja putsattu vain siten viä suana paikollee ko pitäsi esteks paikka sillen järiestee. se paikka mihkä mie sitä esteks meinasi ei "toimina". ois jiänä pistorasijat taakse piiloo. noo. onneks löytyy vaihtoehtoja. vain tietättää pikkise töitä kunneaka niitä pystyy hyövyntämää. vain oha miula aikoo. nous vuo kalenter o iha alottamati ja tää vuotinenni o jokseenni vaiheesa.

tännää mie lämmääti sitä öylestä nakkisoppoo. eikä se olt yhtää liika suolasta. oiskoo öyle kokki olt laiska ja hämmentänä soppasa huonosti. vaikee sannoo. eikä ou keltä kysys.

vain nyte hutvata tää enempee omijan

peittiit mie teilen nakkooj ja lähen tästä jo uamuu uottelemaa

levollissii unii

T.suapisti

alma

Nakkisoppa onkin tosi hyvää ruokaa.Vae on suapistillä uusi kuappi.Minullaki hakusessa uusi lipasto ,vaen kun en vielä tiijä itekään minkälaesta haen,se kun kohalle sattuu niin se on ostettava,

Ei oo kuulkaa oekeen haoskaa outtaa yöllä sitä nukkumattia,kun ei tuu niin ei tuu.Kyllä on pitkä yö sillon.

Meillä nyt pakkasta 23astetta,Taetaapi tulla tälle mummulle puunkannon ennätys.Ei oo tarvinnu tänä talavena monesti lähtiä lenkille,on tuota hyötyliikuntaa ollu aevan riittävästi.Ja minulla kun on sitä aekaa.

Käsityö kurssin aloitus siirretty hamaan tulevaesuuteen ,koronan pelossa.On yhtä tollotusta tämä kotona oleminen.

Minulla on tulet nyt puuhellassa ja pirtin leivinuunissa.Ja sähkölläkin lämpiää osa huushollia.

Pysykäähän sulana tekin.Minä taijan alakaa kahtelemaan pälleni päevävaatteita.Minullä semmonen halpa rentoutumis keino,kuleksin aamupäevästä yövaatteet pällä.Nyt kun ei tarvii outtaa kettää vierasta kaan ,niin  tahtoo tuo vaatteiden vaehto siirtyä.No-isäntä kyllä lähti jo ajeleen tuonne Tkoohon taas näötille.Tämmöstä elämää tässäkohtaa suomenmaata tänä aamuna.

Vierailija

Iltapäivää! :)

Meillon luvattu illaksi -24 pakkasta ja huomisillaksi -32. Voi hyvä sylyvi ku se tuntuu kylymältä. Almaki joutuu hurjasti puita hakemaan. Onko teillä kuitenki joku muuki lämmitys, esim. sähkölämmitys? Meki ollaan takasa pijetty tulta ja illalla saunasaki ja huomena taas takasa. 

On se harmi, ettei Almakaan saa nukuttua. Se on nii ylleistä tuo unettomuus. Sitte me ollaan pää pökkyrällä päivällä. Mun mies ossaa nukkua päiväunet, mutta minen nukaha päivällälläkkää. Ens yöksi otan taas sitä meikäläisen "nukahtamislääkettä". Toimii aina, mutta nukuttaa seuraavanaki päivänä. :)

Juuli oli hankkinu nätin kaulakorun. On ollu helmien tekijällä kauneuentajua. :)

Suapistin nakkisopasta innostuneena ostin grillimakkaroita. Huomenna laitetaan ne hiillosten päälle ruskettuun ja syyään salaatin kans. :)

Huomena aattelin pakastimenki sulattaa, ku ei sitä tiiä, tulleeko ennää näin kovia pakkasia tälle vuojelle.
Pysykää ystävät lämpimänä! :) Hannasohvia

Moi. Iha o tarpeeks päästelt taivaalt tät valkosta töhnää. Taksikii aamul ko olin taas mänös arvauskeskukseen totes puhelimes jot saa nähä pääseeks hää ove ettee.  Mie siihe jot siin tappaukses mie e pääse siu autoo. Pääs ove  ettee vaa ol taas semmone korkii auto jote miul ol kuitekii vaikeuksii päästä ovest sisää. Mie oon joka kerta sanont tilauskeskuksee jot tavalline matala auto. Ei sitä oo kuunneltu ollekaa . Tullee vaa kaikemaalima tila-autoi. Kerra tul nosturi laval. Ol tavallise hurja kyyti seisoo  ko tukkee ei saant ko rollakahvoist.  Tosi taksis sisäl.  Hoitoo nää kyytit ei mittää tietekää vaikuta paitsi jos sattuu istumaa taksii liia aikasi eikä penkil osu vaa pihhaa puttoo taksi vieree nii tullee muutakii hoitettavvaa ko jalka.

Mie katteli haikeen valokuvvii ja sattu silmii tämmöne mis ent. poikamies, kuvas ukkomies 56 v hallaa äitiää häissää. Halusvatte miut pyörätuolii jot pikkumiehet sai työntää. Heh.

näinäi,,,

juuli

Vierailija

alma, oliks siu mies terveyskeskuksee mänös? Näi myö ollaa ain johokii mänös ei kerkiä aika pitkäks käymää, nii ol Juuli käynt ajelul myös, pääs kuitekii hyvi takasii ommaa kottii.  Koha sielt  arvauskeskukset sais ain appuu vaivoihe.

Nii se on miulkii, niiko Hannasohvil ja almal ja pyryharakal ja rinnal, ja samettiruusul, millo mitekii sitä nukkuu. Mie eile nappasin puol kahelta sitä miu taplettii puolikkaan ja sit olin kuitekii pöpperös aamul ja pit juuvva kahvii, oikei ryystää, et sain itsein käyntii.  Mie läksin pyöräl kauppaa, mut ei se oikei onnistunt, koha työnsin ja puhkuin, kaik sain kuitekii kuletettuu - no ainakii heräsin kunnolla.

Hannasohvil onkii itea kyl ois sopiva aika tarkastaa samal jos pakastime pohjal on vanhoi poisheitettävvii ruokii.

Oot sie suapisti ulkoon käynt, vai onks siul sauna läimäätetty tänä päin?

Meil taitaa usseemall olla takkapäivä, niitä on miul usempii peräkkäi nyt tälläsel kelil. 

Pitäkää hyvvää huolta itstänne a vähä toisistkii.

T. Veera

Vierailija

saunapuhasta iltoo

iha esteks mie vastoon veerale notta. kävim mie tännää ulukona. ihampaa mual kylilä asti ajelin. ja sittä myöhemi mie kävi tuasa likela olovala pajala varroomasa pirssile huoltoaja.

mie jo het uamusta aloi puljaatumaa nuie hyllyi tiimolta. ja sittä iltapäivälä pit yks nuista entisistä tyhjentee uusiks ja pikkise viksata ko ol joteni hutera olone. vain oha niistä osa olt jo parjkymmentä vuotta miula käytösä ja taitaapa nua pienimilä ja vanahimmila olla ikkee neljättäi kymmentä vuotta. ja hyvi net asjasa ajjaat. nyt yks pikkine hylly siirtyy varastohyllyksi ja sen tilale mie öyle hommasi isoma. käytetty seol se öylene hylly niinko ol sehhii lipasto. mie ko en vähäsä kummasa tuamosii uutena osta. käytettynä sua usseinnii iha kunnollissii ja oha se nykyaikasta ko kierrätettää kaik maholiset.

mie justi vilasi tuata tiki härpäkettä ja se näytti 20.2 pykälee pakkasta. ja huomis illaks ja yl huomenele arvuuttelloot peräti 29 pykälee pakkasta. yäk. en tarvi moisii pakkasii.

vain nyt nie sittä tuas net peittiit teilen nakkooj ja toivottelen

hyvvee yötä

T.suapisti

Aa muu. Talviist. Tulkii oikee totelline talvi eikä puoltalvi. Kaunist löytyyp talvelkii vaik o nenä ja varpaatkii jääs. Ol ainakii mukulan ko kouluukii mäntii hiihtämäl eikä taiettu pakkasrajjoi tuntee. Äit laitto talvisi  männyoksii sissää maljakkoo ja kevvääl oksii silmiu aukasemmaa.

semmost

muuli

Vierailija

Pakkaspäivee:)
Mittarissa näyttää olevan -24, tässä sais olla tään talaven huippulukema, enempee ei tarvihteis tulla.
Juulin nimi hassusti lipsahtanu muuliks mutta eikös muuli kuvasta sitkeetä luonnetta ja sitä varmaan Juulilta löytyy kun on kaiken elämässää jaksanu pärjätä:)
Alma se nyt joutuu kantamaa uuniin puita ihan putkella, jottei kylymä piäse tulemaan. Minusta puilla lämpiivät uunit on ihanat:) Tulen rätistessä uunissa on ihan oma tunnelmasa.
Ei tiällä kerrostalossa lämpöpatterit anna mittään tunnelmoo mutta lämmintä onneks on.

Oon ollu vähän kallella kypärin eli alavirreinen, kun yks ikäihmine, ystäväin, joutu sairaalaan parj viikkoo sitte. Hälle tulj ykskas semmonen aivoverisuonen reppeemä. On leikattu kahteen kertaan, toipumine on hyvin hijasta ja vaihtelevvoo sekä fyysisesti että aivopuolella. Ei tunnista tytärtään, suati että muistas nimmeesä tai kovin muutakaa.
Eipä tässä muuta voi toivoo parrain päin kaiken vielä kiäntyvän.
Tämmösissä aatoksissa tännää.

Pitäkee olonne lämpimänä, pysykee terveinä :)
T. Pyryharakka

Vierailija

Ps. Terkkuja ihan kaikille, en oo unontanu kettää, ajatukset vuan takkuil nii en muistanu laittoo sammaan viestiin:)
Pyryharakka

Iltapäivää.Mie hajeskele itellein muuta aateltavaa ko tää koipirepsu ja täänkii löysi palomieste kujast poja häist. Ei olt pojal aavistustakaa ja vahtimestar ohjas täl ovel pariskunna ko vihkimine ol ohi ja hyö ynnä vieraat tuppasvatte varsinaisest ovest ulos. Poja ilme ol näkemise arvone ko työkaverit tämmöse yllätykse järjesti.  Mie kysyi pojalt jot eiks mittää merkkii etukättee työmaal olt ja hää vastas jot yks kysel mihi aikaa se vihkimine maistraatis o. Ei hää mittää osant aavistaa koha  kaver kysel lämipimiksee.

E oo mie tient jot tuommosii työvarusteit o näil palomiehil. Pois lähtiisiinssää varovast soittiit torvii  jot ei ihmiset luule toitellise palo oleva. Kyl siihe kerräänty ohilukijoilt tuijottelemaa ko ol iha katuvarres tää ulostulo.

Ei kai ois tarvint naamoi peittää ko hyö olliit iha julkisest siin mut olkoo nyt näi.

semmosii näkymii sillo

juuli

Vierailija

Ehtoota, kirpakasta - 27 asteen pakkasesta. 

Täällä onki monenlaisia kivoja kirjotuksia, mutta se ei ollu tietenkään kivaa, kun Pyryharakan ystävällä oli tapahtunu aivoverisuonen reppeymä. Ymmärrettävästi sitä on Pyryharakalla tullu ystävästään huoli. Kai sitä iän myötä kaikille tullee jottain terveysharmia, mutta on ne ikäviä nuo kohtaukset ja kaikki muistin menettämiset, kuten on tietty kivutki ym.

Nyt on sitten pakastimesta ylimääräset jäät pois. Ens kerralla taijan ostaa semmosen itsestään sulattavan pakastimen. Onko teillä kellään semmosta? 

Jouluki tuli tännää riisuttua talosta, ja vajjaan 11 kuukauven päästä taas koristellaan joulukoti. :)

Aika kiitää. Mitähä sitä elämällään tekis? Onko sitä ees vaihtoehtoja loppujen lopuksi, eli tulleeko meijän kaikkien kohalle just ne tapahtumat, mitkä kuuluuki, vai onko meillä isoki mahollisuus vaikuttaa kohtaloomme? Tämmönen mietteliäs filosohvi minusta tuli hetkeksi. Onko teillä vielä unelmia tai suunnitelmia loppuelämäksenne?

Me ollaan mietitty monenlaisia loppuelämän kuvioita, mutta silti sitä vaan ajjautuu päivä päivältä lähemmäs taivasmaalimaa. Me ku ollaan isännän kans molemmat liian harkittevaisia luonteeltamme,  niin ei saaha aikaseksi mittään isoja päätöksiä tai suunnanmuutoksia elämäsä, vaan mennään vaan päivä kerrallaan etteenpäin. Kaipa sitä sitte ku ei ennää pysty asumaan omakotitalosa, nii alakaa miettiin, että misähän ja mitenhän seuraavaksi elämä jatkuu.

Lämpöistä ja hyvvää mieltä kaikille! :) Hannasohvi

Vierailija

iltoo

miulo tännää tuas se mutristelu päivä. josko sitä tuas jonni aikoo oisi helepomp olla. nytoon illasta kahelu parj elävee kuvoo mitä lainastosta oun suana. este kahteli linnaste vihree kammar ja nyt tuano lopeti muuvva suluhas mies kuva. esmäine ol paremp vaikka iha kahottava seol tää toinenni.

tiälom pakkasta 26.1 ja huomeneks o luvasa viä kylymempee vain sittä pyhänä jo kuulema lauhtusi viitee asteesee. sehä tuntuu jo meleko kevväiselen simmone. ja saishaa tua kevät jo tullahi. joha tätä talavee o kestännäi iha liijja kansa.

vain nyte hutvata tää enempee

peittiit mie teilen nakkooj ja lähen tästä viäntäätymää jo lappeellee

nukkuite hyvi

T.suapisti

Vierailija

lupsakkoo illa köllykkee vuaj jokahiselen

pakkane o taina purra tiälä kävijöihe ko ei ketn ou kiriotelu miu öylese käyni jäläkee.

tännää ol jo pikkise leuvvomp kel. uamusta tosi ol 28 pykälee pakkasta vain nytei ou ennee ko 19.4 elikkä lauhtunna on huomattavasti.

kävihhäm mie tännää lainastossai. vein entisii elävii kuvii poikkee ja sain yhe tilale. vain sehhii tul jo kahottuu. seol simmone ko 4 naista vuolta -42. iha kahottava kuva.

no nii. kaver pistääty tarinoimasa ja nyt män uatokset sekasi. em muista ennee mitteekä mie meinasi tänne kiriotela vain liekö tua nii tähelistä oltkaa

Noo. jopa täsä kait yhelen kerto tulhi

peittiit mie teilen nakkooj ja lähen tästä uamuu uottelemaa

kahelkee kauniita unii

T.suapisti

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat