Reilusti plussalla – Raili piti kirjaa, miten eläke riittää menoihin

Kokkolalaisen Raili Lukkarisen käteen jäävä eläke on noin tuhat euroa kuussa. Säästämään kasvanut nainen saa nipistettyä summasta vielä pari sataa euroa talteen ja elää silti mukavasti.Lue koko juttu

Reilusti plussalla – Raili piti kirjaa, miten eläke riittää menoihin

Kommentit (11)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ymmärsin että hän asuu kerrostalossa. Onhan omistusasunnossa yhtiövastike.

Aivan, paljonko omistusasunnosta on kuluja ja miten suuri se asunto on, siitähän se riippuu?

Vierailija

Kaikissa kerrostaloissa ei välttämättä ole yhtiövastiketta. Asuin nuorena sellaisessa talossa. Taloyhtiö oli "rikas" koska sillä oli katutasossa monta liiketilaa vuokralla, kivijalkakauppoja ja yksi ravintola, toisessa kerroksessa vuokralla kampaamo ja pari toimistoa. Näiden vuokratulot kattoivat omistusauntojen yhtiövastikkeet.   Osakkaat joutuivat maksamaan ylimääräistä vain jos taloyhtiöön tuli suuria remontteja kuten julkisivuremontti.

Säästäjällä on ylimääräistä

Yksinäinen käyttää jopa 50 euroa / viikko ruokiin. Ja reilut 20 pesuaineisiin. Olen työtön akateeminen. Lapsi lukion toisella ja kasvu nyt185 cm sekä kova ruokahalu. Koululounastakaan ei ole tarjolla/ ei uskalla syödä riskiryhmään kuuluvana coronan vuoksi.Minulla ei ole varaa 50 enempää laittaa / ruokaan. Siinä on ne pesuaineetkin. Ostan / etsin pakotettuna kaiken punalapuilla. Yksinhuoltajan asema heikko. Lakia ei noudateta elatusmaksujen määräytymisessä. Ei jää omaan elatukseen / kuluihin mitään.

Taskulaskin esiin

Sana pesuaineet sisältää yleisesti shampoot saippuat pyykinpesu lattianpesu fairyt ja vessapaperit ettei tule vääriä käsityksiä.Peruna pussi 1€ kala 6-10€ monta ruokaa siitä.Leipä1€.Näin se menee oli työtön tai työssä.Eläkkeellä jää vähemmän kk käteen.Yhtiövastikkeet voi olla suuretkin jos velkaa yhtiöllä.Myös sähkö ja vesi.1-2 viipaletta leipää vrk lasketaan viikoksi.Se on 1-2 pakettia leipää1€ paketti.Porkkana pussit 1€ sipuli1€.

Vierailija

Kyllä tuhannella eurolla pärjää yksinäinen ihminen todella hyvin. Minä olen sillä summalla maksellut asuntolainaa, vastiketta ja muita juoksevia kuluja koko ajan, siis jo yli 10 vuotta. Säästöönkin olen saanut isohkoja summia. 70€/vk ruokaan ja pesuaineisiin on ruhtinaallinen summa. Itselläni meni esimerkiksi tammikuun aikana noin 150€ ruokaan ja pesuaineisiin. Siinäkin jo paljon turhaa herkkua ja lottolappua ym. Hurjan määrän saa ruokaa. 

Vierailija

Lisää ohjeita vaan! Kohta huomataan, että eläkeläiset osaavat tulla toimren vähemmälläkin, kun nyt näin hyvin selviävät! Veroja voi korottaa, asuntotukea voi alentaa.
Kyllä he osaavat vielä vähän pihistää - ! Nämä sankarit.

Vierailija

Totta kai rahat riittää kun velaton asunto kaikilla ei oo itse jään eläkkeelle muutaman vuoden päästä ja asun vuokralla että silleen. Tuleva eläkkeeni n. tuhat euroa.

köyhyys rajan alapuolella elävä

Varmasti riittää yksin asuvalle,kun velat on maksettu ja lääkkeisiin eikä  lääkäreihin  mene rahaa. Tässä eräs eläkeläinen jonka eläke on tuhat euroa kuussa , mutta kun velat ja kaikki asumiseen kuuluvat menot on maksettu,niin eläkkeestä jää n.5-10 euroa käteen. Kiitos LIPPOSEN hallitus joka jäädytti indeksi korotukset pienistäkin eläkkeistä!!!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat