Sivut

Kommentit (31)

Oli minullakin anoppi, jota vieläkin kaipaan, vaikka hänen poismenostaan on jo neljännesvuosisata. Hän oli kylän kauhu suorasukaisuudessaan, kaikki vähän karttoivat hänen seuraansa ja ihmettelivät, miten voimme tulla toimeen. Syy oli kovin yksinkertainen, olin saanut kotikasvatuksessa perintönä ajatuksen, että vanhempia ihmisiä pitää arvostaa. ja toinen syy oli se, että hän oli aviomieheni äiti. Miehelleni tietenkin tärkeä huolimatta anopin kipakasta luonteesta. Vuosien vieriessä minäkin muutuin anopilleni hyvin tärkeäksi. Olin se kehen hän luotti, hoidin kaikki hänen asiansa ja sain palkakseni rajattoman kiitollisuuden. Kiinnyin häneen kuin omaan äitiin.
Olenhan kyllä itsekkin anoppi ja kaikki, niin omat lapset kuin heidän puolisonsa, ovat minulle läheisiä enkä ole minkäänlaista anoppikauhua huomannut kenenkään taholta. he kaikki ovat samanarvoisia. Ei tulisi mieleenikään "mollata" heitä, jotka lapseni ovat puolisoikseen valinneet. Eivät lapseni voi olla väärässä siinä, että olisivat vääränlaisen puolison valinneet. Ei, he kaikki ovat valinnoissaan erinomaisesti onnistuneet ja niin saan olla heidän valintoihinsa tyytväinen anoppi.

Ikävä kyllä minulla anoppi on täysalkoholisti, vuosikausiin en ole nähnyt selvinpäin lisäksi sekakäyttäjä, narkkari, onneksi muija on raitis niinkuin itsekkin olen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Anopit,ovat anoppeja pysykööt heinä.Ovat kateellisia "monet"aikuisten lapsiensa valinnoille ja haluiasivat määrätä miten pitää ,pitää tehdä.Onneksi ei ole anoppia ja tuskin tulee enään olemaankaan ,tai ei vannomatta paras.Itse olen anoppi ja kyllä joskus tulee ylilyöntejä,mut sitten ajattelen ,et onhan mulla oikeus sanoa vanhempana mielipiteeni.Tulee tässä mieleeni erään henkilön "sanonta"vaik'suku sutena juoksee,mut riittää,kun itse on IHMINEN'.

Anoppeja on erilaisia niin kuin yleensäkin ihmisiä.

Minulla oli ihana ihminen anoppina. Hän ohjasi monet käytännön asiat, kun kovin nuorena lähdin maailmalle = poikansa matkaan.
Asuimme lähekkäin ja omat sukulaiseni olivat kaukana.
- Olisiko sillä jotakin tekemistä sen kanssa, että olen nyt itse pidetty anoppina ?
Kun tuntee toisen menneisyyttä, niin osaa myös asettua hänen asemaansa.
( Arvostus pitää ansaita, eikä vaatimalla yrittää ottaa ! )

Toki olen kuullut monet karmeat tarinat vaikeista anoppi-suhteista.
Omilta siskoiltakin....

Hauskoja kuvia teillä taas, hehhe-he!
- Itse vasta valistaudun anopin rooliin, ja aikomukseni ovat mitä parhaat. Kunpa vaan pystyisin ne käytännössä sitten toteuttamaan.
Kun olen katsonut Dr. Phil -ohjelman anoppeja ja miniöitä, ja niitä miehiä jotka ovat joutuneet kahden tulen väliin, niin ihan hirvittää. Jos ei kemiat ollenkaan kohtaa, niin tuntuisi kyllä siltä että laiha sopu on parempi kuin lihava ilmiriita. Lastenkin takia on surku, jos ei aikuisten riitojen takia ole Mummulaa.

EI SAA YLEISTÄÄ ANOPPEJA EIKÄ MUITAKAAN RYHMIÄ YHTEEN JA SAMAAN MUOTTIIN !

Varmasti on monenlaisia anoppeja laidasta laitaan, kymmeniätuhansia eri tyyppejä. Mutta maaseudulla olen lapsuuden ja nuoruuden elänyt, enkä ikinä tule muuttamaan minkään maaseudun taloon, jossa tai jonka läheisyydessä anoppi asuu.
Niin kovia olen kokenut henkilökohtaisesti omalta raivopäiseltä anopilta. Vaikka olin täysin puhdas ja ahkera, hyvän kokin ammatin suorittanut tyttö, se oli juuri anoppi, joka särki minun aviolitton. Mieheni oli hiljainen ja alistunut eikä pystynyt puolustamaan minua. Minun oli pakko lähteä poisa ja ottaa miehestän avioero ja hakea kokin töitä muualta Suomesta. Oma ammattini on minua kantanut ja pitkälle. Vielä yli 15 vuoden jälkeen anoppi tulee uniin ja kiusaa minua sanomalla: " SINÄ ET MITÄÄN OSAAN ". Mutta minä näytin voimani ja kiskaisin itsen irti ja monet ovat minulle sanoneen, olet rohka ja upea nainen. Mieheni ei saa ottaa mitään naista, mutta kuulema hän on alkoholin juo ja törttöilee jatkuvasti. Eikä siitä anoppini mitään välitä, kunhan sai pitään poikansa.

Voi sentään, kuulostaa siltä että tuo äiti on ymmärtämättömyydessään pilannut poikansa elämän, kun ei ole päästänyt tätä esiliinannauhoista irti. Karhunpalveluksen tekee lapselleen. - Kun muistaisimmekin aina, että kasvattajan tehtävä on tehdä itsensä tarpeettomaksi, ja päästää irti sitten kun on aika.

Vierailija

Anopista ja appiukosta ei ole minulle mitään hyötyä. Henkilökemiamme eivät kohtaa lainkaan. En ole juurikaan tekemisissä appivanhempieni kanssa. Tapaan heitä vain pakosta emmekä pidä muuten yhteyttä toisiimme.

Vierailija

Anoppeja on niin monenlaisia. Jotkut miniät ja vävyt tulevat toimeen anoppinsa kanssa ja jotkut eivät. Ja sama pätee appiukkoihin.

Paha anoppi kohtelee miniää tai vävyä epäystävällisesti ja töykeästi. Anoppi puuttuu kaikkeen ja on utelias ja sekaantuva. Anoppi jyrää yllätyskylään ennalta ilmoittamatta. Anoppi harrastaa puhelinterroria, soittelee, viestittelee ja vahtii jatkuvasti.

Anoppi puuttuu parisuhteeseen, perhe-elämään, lastenhoitoon ja lastenkasvatukseen. Anoppi osaa kasvattaa lapset omasta mielestään paljon paremmin kuin lapsen oma äiti ja isä. Anoppi omii lastenlapsia ja lupailee lapsille asioita, jotka lapsen äiti ja isä ovat anopin kuullen kieltäneet. Anoppi yrittää tunkea lastenlasten äidiksi miniän paikalle.

Jos anoppi käyttäytyy ilkeästi, tungettelevasti ja määräilee, niin miniällä on täysi oikeus puolustaa kotirauhaansa, itseään ja omaa perhettään. Anopin oikkuihin ei tarvitse alistua! Kun miniä tai vävy sanoo anopille vastaan, niin välit voivat viilentyä tai joskus välit voivat mennä jopa poikki.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat