Sivut

Kommentit (5376)

Vierailija

Ehtoota :)

Täällähän onki mukavasti kirjotuksia. :)

Jahas, Veera ja Rinna ovat vähän vanhemmantyylisten puhelinten ystäviä. Niin oon minäki, mutta nykyään mulla on  älypuhelin. Ennen, vielä pari vuotta sitten, oli käytösä Nokian simpukkapuhelin. Se oli mulla monta vuotta ja tykkäsin. Siitä alako akunkesto kans vähenee, niinku Veerallaki, että piti aina vähä väliä olla sitä lattaamassa. Sitte uusin siihen akun. Muutama vuosi sen jäläkeen se meni muuten vaan rikki.

Kiva, ku Rinna ja Juuliki on saanu on magnesiumista apua. Jospa se auttas Veeraa ja muitaki. Meillä kans käytetään ruuanlaitosa kurkumaa. Se on aika erikoisen makusta, niin ei tule kovin vahavasti sillä maustettua ja pittää varua, ettei tipu pöyälle, ku soon niin värjäävää laatua, mutta terveellistä.

On se aika erikoista, että jotku kulukee vielä iliman maskia. Toivottavasti he viisastuvat.

Toivotaan ja uskotaan, että Pyryharakan rokotusvaikutukset pian helepottaa, eli heti hus pois vaivat ja hyvä olo tilalle! Onko sun miehellä tullu mittää oireita rokotuksesta?

Mitä sinä Alma neulot? 

Mukavat illanjatkot kaikille ja hyvät yöt kauniitten unien kera! :) Hannasohvi

Hei vaa. Miu äitil ol tuommone juurakko köökis o mänin käymää. Mie e ikkää olt näht ja kysäsi mikä kukkase juurakko tuo o. Siihe äit jotta inkiväär juur se o ja oikee hyvä maknesiuumi lähte. 

Kerra mie söin häne hyasinti sipulit ko hää tul käymää ja pan kööki pöyl jottai sipulii ja totes jot siin nyt o ne sipuli, Hää läks kaupoil ja mie aloin sipulivoileipää tekemää ja pääl niit häne sipulii.  Hää ko tul nii äimistel mitä häne sipulil o tapahtunt. Mie siihe jot söin. Äit valla kauhistu   miu syömisii. Mie ko luuli jot ol punasipulii ko ol iha näkösii.

e alkant kukkimaa

juuli

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

pyhäiltoo

mullei mitn kummosempoo asjoo ou. lumtöitä teim parriinni otteesee tännää tualta erupihalta ja pirssim piältä. kävhä se sittä talakkar konneela tekemäsä ni nyto silee piha jonsei ou lissee satanna. pakkasto 14.6 pykälee. elikkä talavi jatkuu. yäk.

peittiit mie teilen nakkooj ja lähen tästä jo viäntäätymää lappeellee

öitä

T.suapisti

Vierailija

Iltapäivää! :)

Pakkasta on meillä -13 ja lunta on tullu taas reippaasti. Muistanko oikein, että ennen vanahaan ei satanu näin palijo  lunta pakkassäällä, vaan lumisatteet oli ylleisempiä lauhojen kelien tultua?

Meillon aika iso tuo kolattava alue. Saman kokonen oli suunnilleen entisessä rivarisa se 8 asunnon autokatosalue ja käytävät päälle.  Jos alakaa olla näin lumisia talavet, niin kai sitä pittää joku moottorivehe hommata avuksi. Onneksi  tuo pakkaslumi on kuitenki aika kevyttä. 

Tein vispipuurua, jota jotku kuttuu lappapuuroksi. Koska meillon niin vähän puolukoita, niin tein puuron siten, että laitoin puolet punasta viinimarjaa ja puolet aroniaa. Tuli kyllä yllättävän puolukkaisen makuista. Mies ei ees hoksannu, ettei oo puolukkapuurua - sannoin sitte tietenki. :) Joskus puuron vispaan, joskus en.

Nyt on vessan remppaki valamis. Seuraavaksi ois vuorosa yhen huoneen tapettien poisto ja tilalle luultavasti vaan maalipinta. Jos en jaksa alakaa, niin siirrän homman tulevaisuuteen.

Juulilla oli hieno kuva inkivääristä. Niitä on ussein meilläki, ku mies laittaa inkivääriä teehensä. Minoon allerginen inkiväärille, mikä vähä harmittaa. Se on aika hauskan makunen mauste ihan joissain ruuissakin - muistelen. Eikö sulle tullu Juuli mittään haittavaikutuksia siitä Hyasintin sipulin syönnistä?

Tuttavapariskunta oli käyny ottaan koronarokotteet. Eivät muistaneet rokotteen nimmee. Heille ei tullu mittään oireita, paitsi pistospaikka vähä hellänä. Heijän tutulla oli tullu kova kuume ja kova selekä- ja pääkipu. Ois ollu hyvä tietää, saivatko he eri rokotteet?

Mitenhän Pyryharakka jakselee. Onkohan rokotehaitat jo menneet ohi? Toivotaan niin.

Ilua ja hyvvää olua kaikkien päivään! :) Hannasohvi

Vierailija

Hei vielä, unohtu kysyä, ootteko käyttäneet taharojen poistoon sappisaippuaa, ja ootte, niin mikä sappisaippua ois hyvä? Hannasohvi kiittää. :)

Vierailija

lupsakkoo illa köllykkee vua tiältä susjrajalta

sitol tuas lumtöitä tällen uamuu. niim pihamualta ko pirssim piältäi. sittä myöhemi uamula käv talakkar konneela auroomasa. pakkasto 17.6 pykälee tuan tiki härpäkkeem mukaa. sais alakoo kevättä tekemää.

kävihä mie lainastossai. vein viimo viikola lainatut poikkee enkä tällä kertoo uutta suanaka. noo. jospa sitä seuraavala kertoo saisi lukemista kahtomista tahikko kuuneltavoo.

vain nyten höpötä tää enempee

peittiit mie teilen nakkooj ja lähen tästä jo uamuu uottelemaa

illaj jatkoja

T.suapisti

Hei . Mie kävi tännää kuuntelemas ko arvailtii siel arvauskeskukses..Ja semmosii arvailtii tai melkei varmaks totettii jot parantumaa alkaap tää kopirepsu. Vaa hirviä säry ja polttelu kans tapahtuu.

Ei tult oirehii, Ei nii minkäälaisii hyasinti syömisest. Ei tult ees nuppui saati kukkii.

juuli

Vierailija

Hui, onpa sielä Suapistin kylilläkin kylymä, ja sitä luntaki. Mua huvittaa, ku sinä kirjotat lumesta ja pakkasista sen "yäk". Oon miettiny mikä se yäk ois murteella, mutta ei kai sille taija olla vaihtoehtua. 

Onpa ihana, että Juulin koipirepsu on alakanu paraneen. Mehän ollaanki sovittu, että porukalla katellaan ja uskotaan, että koipirepsus on ihan terve. :)

Sullahan on Juuli kukkia tuosa hatusa, nyt vasta huomasin, ku kukka-aiheesta kirjotit.

Missä on meijän muut kaverit?

Toivottavasti voitte kaikki oikein hyvin. Kauniita unia, hyviä ja syviä. :)  Hannasohvi

Vierailija

GordonnotRamsay kirjoitti:
Pelkään, etten voi lukea mitään ... ollenkaan. Ei, en todellakaan osaa lukea, olen pahoillani.

Mistä sinä olet kotoisin? (Mistä soot kotosi?)  Mikä on sinun äidinkielesi? (Mikä o sun äidinkieli?)

Tämä meidän murrekeskustelu voi olla sinulle liian haasteellista, mutta onneksi on paljon muitakin keskusteluketjuja, joissa voit lukea ja  kirjoittaa. :)

Vaikka minä olen suomalainen, niin minunkin on joskus vaikea ymmärtää maamme eri murteita.

(Vaikka moon suomalainen, niin munki on joskus vaikia ymmärtää maamme eri  murteita).

Lumitöihin täston taas  lähettävä. Muistatteko, millon viimeksi on ollu näin lumine talavi. Onneksi Almalla on se lumityökone, jos nyt oikein muistan. Mukavaa päivää kaikille ja palijo terveyttä! :) Hannasohvi

Vierailija

Paremp sattumoisel kävijäl, et ei tajjuukkaa mei juttuloita, hää ko tuntuup käyttävä kiännöksii vieraihe kielii muotos.

Mie täs Pyryharakkaa vartun, mut ei oo kuulunt mittää välaikasta tietoo.

Mie sit myöhemmi kirjotan lissää, käin vaa vilkasemas.

Mei pittää vettää ommii aatoksii nyt yhes, vähä täs hämmentyynneen. 

Kaikkee hyvvää täl päiväl.

T. Veera

Vierailija

Hei kaikki kivat kirjotuskaverit :)

Tiällähän minä hengissä ja nyt jo hyvävointisena :)
Rokotuspäevänä ei siis välttämätä tule kaikki oireet, seuraavat päevät näyttää oireihen koko kirjon.
Lauvantai olj mulla se sairain ja vaikein päevä ja se yö sunnuntaita vasten olj uneton kun olj särkyä ja kippeet lihakset, huono olo ja syväntykytystä.
Sunnuntaena vasta illalla rämähti se sairas olo, yö män kuitennii jo paremmin.
Eilen olin vielä väsynyt mutta kaikkijaan tästä selevis kyllä.
Miehellä olj lievemmät oireet, käsvarren kipu tais olla isoin vaiva. Koko käsvars ettei pelekkä pistoskohta.

Uskallettaa myö sitte aikanaa toinennii piikki ottoo:)

Kauppaan ois lähettävä, onneks voijaan autolla liikkuva, tiällä on melekone lumtuisku ja viima käyp kylymästi, -16 mittarissa.

Oikein kivvoo päivän jatkoo ja hyvvee vointija :)

T. Pyryharakka

Vierailija

Hei!

Hannasohvi kyseli tuolla aiemmin, että onko kukaan käyttänyt sappisaippuaa.

Olen käyttänyt Sonett-nimistä nestemäistä sappisaippuaa, tilasin Ruskovillalta, kun tilasin muutakin.  On sitä varmaan muuallakin saatavilla.

Puhdisti ainakin hyvin lian kevättakin kauluksesta ja kädensuun käänteistä.  Hyvin lähti myös suklaajäätelötahra untuvatakista.  Muuhun en ole sitä tarvinnut.

Terveisin Emmastiina

Vierailija

Voi ko ol hyvä ko kerroit siu voinnistais. Miult putos iso kiv syvämmelt ja tiiän mitä luonto meil siit rokotuksest antaa kannettavaks. Mie täs satuin käymää vilkasemas. Hannasohvikii miu kans ol nii huolissaa. Pitäsköhä hankkii joku lumkone, mut se ei sais heittää lummii naapuri puolel, mite työ meinaatta jos vaik joku pienemp.

Mie ainakii het ko mahollista mään rokotuttammaa itsein ja tietys miu mies on tärkiä.  Juulikiii on parempaa päi menos.

Oikei hyvvää päivää teil kaikil ja Pyryharakal erityisest  ko on jo hyväs kunnos.

T. Veera

Vierailija

saunapuhasta iltoo

aiko mukava ko emmastiinai käv meile kiriottlemasa. toivottavasti käyt usseminnii. mitä enemä tiälo kiriottelioita sitä enemä meilo mukavoo lukemista.

veeralem mie sanosi notta. nuisa lumkoneissa sitä torvee pystyy kiäntelemää suuntaa jos toiseenni. elikkä ostakee vua kunnolline kone ja mieluumi sähölä (akula) käynnistyvä ni paremi sua lumtyöt tehtyy vaikkois enemänni satana kerrala. tuata sähölä käynnistämistä mie sen tähe ko systerilon simmone vetonarula käynnisteltävä eikä hiä sitä jaksa kiskoo käyntii ko käsisto mänt voimat ijäm myötä. mie kokeili yhtenä talavena sitä käynnistelä vain vaikka miula kait oisi vielä käs voimii moisee ni miu selekä ei sijjä sitä nyhtämistä.

miulol tännää puojila käyntii ohjelmasa. nytoisi sittä toivottavasti loppu kuule sapuskoo sum muuta ni josei tarviisi ko mualiskuula käyvvä puojila seuraava kerra. ja olha miula tuas rehvit se nuore kottaraise kansa. noo. justihi sen sama joka vähentää hivuksii sopivasti ni nyt tuas tuntoo omam peilkuvasahi.

vain nyte hutvata tää enempee tällen iltoo

peittiit mie jo teilen nakkoon tällee hyvisä ajoi notteivät piäsis unehtumaa

illaj jatoja

T.suapisti

Vierailija

Kiitos paljon Emmastiinalle, ku kerroit sappisaippuasta kokemuksia. :)

Ja ihana ku Pyryharakka on taas terveenä, ja kiva, että sun mies selevis iliman pahempia haittoja.

Kertoko rokotteen pistäny hoitaja, mihin pittää ilimottaa, jos tullee sivuvaikutuksia rokotteesta? Eräs tuttu kerto lukeneesa, että Suomesa yli 600 ihimistä ois ilimottanu sivuvaikutuksista. Ois hyvä, jos kaikki ilimottas, jos niitä oireita tullee.

Mukava, että Suapistillaki on hiukset kuosissaan. Se aina piristää, ku saa uuven hiuskuontalon tai entisen mallin näkyviin. 

Veeran mieshän on niin kätevä, että hää ossais varmaan jonku tuon tyyppisen taikua auton etteen tai perrään jotenki, vaikka tuo ny onki mönkijään tarkotettu. Munki mies harkittee sammaa.

https://www.puuilo.fi/tamforce-monkijan-atv-puskulevy-lumiaura-400mmx150...
Lumilingot on aika kalliita. Minkälainen lienee tuo Bilteman halavin lumilinko, joka maksaa 599 e.

https://www.biltema.fi/vapaa-aika/puutarha/puutarhakoneet/lumilingot/lum...

Tein gluteenittomia joulutorttuja ajankuluksi ja lähenpä nyt niitä maistelemmaan.  Mukavaa illanjatkua ja hyviä öitä kaikille! :) Hannasohvi

Vierailija

Mie täs aattelin kyyneleet silmis, et miul alkaa mitta olla täynnää,  jot jouvutaaks myö luopumaa omast kovist iha vaa raskaihe lumtöihe takia. Mie oon nii väsynt näihe ylimääräsii lummii ja kollaamissii ja lumaura työntää hirmuset määrät lummii portil. Mie oonkii kiinnostunt Hanasohvin miehe suunnitelmist mite hää ratkasoo lumtyöt ja mite työ ootta koko talven pärjänneet näihe lummii kans. Sie löysit esmerkkei lumkonneist, mie katson niitä tarkemmi.

Suapisti anto toivoo ja valloo tulevaisuutee sähköpelil ja jatkojohol, en miekää jaksa nykkii konneita käyntii. Näi se ikä on tult esteeks ja voimat vähenööt. Ko pitkän kirvesvarstien lumet pittää saaha aijan vieree osumaa. En  mie lissää liikuntaa oo tarvint. Muistattaks työ tälläsii lumtalvii?

Nyt viel vähä pehmosempaa kysymystä. Mitä kaikkee työ neulotta villalangoist?

Mie oon sitä mieltä et siihe immuniteettii kuuluu sivuvakutuksii, myö ollaa erilaisii. Mie ehottomast otan koronarokotuksen. Vaik en  oo millokaa ottant lunssa rokotuksii, niitä vahvempii tautiloita vastaa.  Nelirokotus kulkutauteihe pitäs myöskii ottaa.

Hyvvää alkuu täl päiväl.

T. Veera

Mie väriti partsi kukkase  ko muute ois pelkkä  harmaa  läiskä.

Ei kukkaa  lume takkiii joutu luopumaaa kotistaa ko o monnii lumesiirto virmoi ja paikkoi. 

Tyyriisthä se varmaa o. Mitähä kunta tekkee, siirtääks se.

voiha nenä

juuli

Vierailija

Heipsistä!

Minä niin ymmärrän sinua Veera. Nytki sattaa isoja hiutaleita ja sakiasti - alakaahan tuo jo väsyttää.  Ja sitte ne kuskit, jotka jättää ihimisten porteille hirviät määrät  lunta. Ymmärrän minä heitäki, että töitä ja lunta on palijo, mutta oon minä asunu sellasellaki alueella, jossa "lumimies" ei jättäny ihimisten porteille lunta, vaan koukkas ne mukkaansa ja nosti jonneki eestä pois. Ruusuja hälle! 

Jotku maksaa jolleki kylän traktorimiehelle - tai naiselle, joka käy tekemäsä lumityöt. Oisko teillä kettään tuttua tai tutun tuttua, jolla ois lumenkollauslaite tai muuten vaan voimia?

Tai oisko Tori.fi:ssä ilimotuksia tai kaupan seinissä heistä, jotka tulevat tekkeen lumitöitä kolalla tai jollain vehkeellä korvausta vastaan.  En tiiä, misä asutte. Laitoin koko Suomen hakkuun lumityöt ja tuo tuli:

https://www.tori.fi/koko_suomi?q=lumity%F6t&cg=0&w=3&st=s&ca=18&l=0&md=th

Voimia ja terveyttä kaikille - kevättä kohti mennään! :) Hannasohvi

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat