Sivut

Kommentit (35)

Kerrostalojen ilmastointilaitteet pitää myös melkoista huutoa! Jatkuva sointi kuuluu sisälle asti. Ei todellakaan ole mitään pientä huminaa, vaan sellaista soivaa huutoa. Toisinaan kovemmin, toisinaan hieman hiljempaa.

Tuolla eka viestissä mainittiin revontulet.
Myös jäät soivat.. jäiden soitto. Luulen että se ajoittuu keväiseen jäitten lähtöön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

onko tajunta vaikeuksia? infra äänet aiheuttavat hermostumista ja verenpainetta ja jatkuva ääni pahentaa tilannetta minuutti minuutilta. rautalankaa ei ole mutta lue ja mieti

Vierailija

näitä ei voi tutkia syystä: kaikki infra ääniä aiheuttavat laitokset liittyvät rahaan. jos infra äänet kiellettäisiin tai niiden aiheuttamasta haitasta saisi korvausta niin yksityiset, valtion ja kuntien ja kaupunkien omistamat mm. energia oy:t joutuisivat maksamaan. itselle haittaa aiheuttaa läheinen sairaala ja sen ilm. voimalaitos vai mikä lie. korkea piippu kuitenkin ja isoja ilmastointi laitteita katolla. mikä - en tiedä mutta sieltä jyminä tulee. jos sairaala siirrettäisiin puhuttaisiin sadoista miljoonista. jos minulle annettaisiin asunto vastaavasta paikasta mutta minne ääni ei kuulu olisi kulut 1-100 000e mutta se on liikaa sillä jos yksi menisi läpi seuraisi aalto korvausvaatimuksia ja määrätyillä infra alueiksi luokitetuilla alueilla asuntojen hinnat romahtaisi ja myynti ja vuokra ilmoituksissa pitäisi mainita onko alueella infra ääni riski. kapitalistit ja tyhmät päättäjät olisivat .usessa

Vierailija

Kun alakertaan muuttui uudet asukkaat, alkoi nämä resonassiäänet noista ihmisistä lähtevänä kiusata herkkää kuuloani. Kolme kertaa päivässä miehen lujalla bassoinfaäänellä uuuuuh  aaaaahhhhhh, puuuuhhhhh ääääää yyyy ääääääähh hhuuuuuyyy.

kolmen sekunnin jaksoina, tätä ammuntaa jatkuu ja tämä mummu laitta radion musiikkia lujemmalle. Onneksi nuo resonanssit eivät kuulu viittä minuuttia pidempään kerralla. Että lyhyet ovat nuo resonassihimopanot naapurillakin.

Vierailija kirjoitti:
Kun alakertaan muuttui uudet asukkaat, alkoi nämä resonassiäänet noista ihmisistä lähtevänä kiusata herkkää kuuloani. Kolme kertaa päivässä miehen lujalla bassoinfaäänellä uuuuuh  aaaaahhhhhh, puuuuhhhhh ääääää yyyy ääääääähh hhuuuuuyyy.

kolmen sekunnin jaksoina, tätä ammuntaa jatkuu ja tämä mummu laitta radion musiikkia lujemmalle. Onneksi nuo resonanssit eivät kuulu viittä minuuttia pidempään kerralla. Että lyhyet ovat nuo resonassihimopanot naapurillakin.

Heräsin taas neljän aikaan aamulla, tuollaisiin ihmisjoukon aiheuttamiin häiritseviin ääniin,  kun he kokoontuvat kaupunkitalon pihaan. Ensin luulin, että joku kone on tullut ja ääni lähte siitä, mutta ei, ihmettelin aikani kun en sanut nukuttua, menin ja katsoin tulisiko se ulkoa, läheltäkin, ja näin se oli, pimeässä pihassa joukko miehiä noin kymmenkunta ja kaikki huusivat, siis puhuivat yhteenääneen tulen vieressä, mitä lie haltijaa tai paholaista kutsuivat. Siirtyivät sisätiloihin ja kuinka ollakaan, se sama ihmisten ääntöelimistä tahdostaan lähtevät  resonanssiäänet pitivät minua hereillä aamuun asti, julmaa ja typerää heidän puoleltaa ja minun eloni oli kiusallinen alvetilassa.

Vierailija

Olen kärsinyt kauan ilmanvaihtolaitteiden aiheuttamasta matalasta jumputuksesta, se menee luihin ja ytimiin ja värisyttää rintakehällä. .Verenpainearvot nousevat ja eniten syke . Stressaa, kun nukkumaan mennessä kaikki muut äänet on poissa , silloin matala hurina ja jumputus korostuu ,ärsyttää ja tosi vaikea nukahtaa . Miten on mahdollista että ,TERVEYSVIRANOMAISET ovat sallineet kotien imastointeihin ohjearvot, jotka sairastuttavat ihmisiä , sressaavalla Infraäänellä.,jota ei edes pääse pakoon . JOSSAIN ON ASUTAVA ! Nyt vielä uhkana TUULIVOIMALA lähistöön, tietojen mukaan aiheuttaa samanlaista matalaa INFRAÄÄNTÄ .
ÄÄNISAASTE PILAA TERVEYDEN ! Herätys!

30.10.2016

Vierailija

Tulpat korviin ja jos ei auta niin korvalääkäriin ja jos sekään ei auta on edessä asunnon vaihto. Tulisi sitten ensin kuunnella ilmanvaidon ääniä, valita asunto sen mukaan. On rakentajan suuri moka jos ilmanvaihtoäänet ovat kuuluvia, olen itsekin kuunnellut eräässä n. 10-vuotta sitten rakennetussa rivitalossa ja ihmettelin suuresti, kuinka ihmiset jaksavat sellaista kuunnella, tosin pahin ääni oli keittiössä, missä ehkä ei tarvitse sentään nukkua.

Minun asunnossani on tietyt kellonajat jolloin ilmavaihto on huminana kuuluvasti päällä, klo. 21.00 jälkeen ei kuulu mitään.

Kaupunkielämässä on valtavasti häiritseviä ääniä. Autojen tai moorroripyörien äänipäästöjä ei enää olla vissiin vuosikymmeneen ainakaan määritelty, mitä saa ja mitä ei. Ja sitähän nämä lotjien omistajat käyttävät hyväkseen ja asentavat useampia pakoputkia metelöimään, kuin joissakin moottoripyörissä on aivan karmeat kiihdytysäänet. Pitää varmastikin taas laittaa kaupunkimuutto alulle, kenties huomaavat kun ei ihmiset viihdy keskustoissa, pitää asialle jotakin tehdä.

Vierailija 2.

Olen kokenut suureksi haitaksi elämänlaadulle ja terveydelle STRESSIÄ ja UNETTOMUUTTA aiheuttavat INFRAÄÄNET. Ilmastointilaitteiden tehon kiihtyminen n.3 tunnin välein , ON TOSI PAHA yöllä. Se HERÄTTÄÄ joka 3. tunti parhaimmasta unesta ja kestää tovin ennenkuin taas saa unenpäästä kiinni , ja taas herättää . ILMASTOINTILAITEIDEN käynti pitäisi olla TASAISTA YÖ AIKAAN , EI SYKLISTÄ ! . UNI ON TERVEYDEN PERUSTA !!!

Vierailija2

Korvatulpat eivät auta INFRAÄÄNIIN ! Kyllä teknisten ratkaisujen pitää olla ihmisen terveyttä tukevaa !!! Asumisen äänimaailmaa ei saa pilata !!!

Vierailija

Lapsena istuttiin usein talvella pyyhkeisiin kääriintyneinä ulkopuolella saunaa ja vilvoteltiin revontulien ääniä. Jotenkin hassulta kuullosti kun tutkijat eivät aikaisemmin aloittaneet tutkimaan niitä osa jopa heistä yllättyivät sen ilmiön olemassa olosta. Muistiini jäi pitkillä ja vaihtelevilla "aaltoilevat" äänien kestot jotka eivät vastanneet loimujen kanssa samaa rytmiä. Ilmeisesti ääni on hitaampi kuin valon teho tai sitten ilmavirtauksilla oli jotain merkitystä.

Vierailija

Häiritsevätkö yöllä kuuluvammaista infraäänet? Olin nuorena vajaat 8 vuotta ammatti muusikkona ja vanhuksena käytän päivisin kuululaitteita ottaako nekin vastaan infraäänet?

Tosin, minun kuulolaitteeni ovat pienellä kaukosäätimellä tehon voiman osalta säädettävissä. Alussa oli hassua käyttää niitä autoillessa talvirenkaiden äänet sai pois vaikka radion voimakkuuden asetti minimiin. Keskustelin siitä niiden huollon yhteydessä niin ammattilainen kertoi että se eroittaa moniikin muista äänistä sillä he tiesivät ammattini jossa kuuloni heikentyi. Tottako lie vain vitsailivatko mutta kalliit olivat kun rakastan kuunnella musiikkia niin halusin ostaa kerralla kunnolliset ja olen tosi tyytyväinen valintaani.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Minulle kirkkojen urut ovat kauhistus, koska ne ilmeisesti tuottavat myös noita infraääniä välillä.
tulee sydäntykytystä ja pahoinvointia, ei kiva.
Poiskaan ei voisi jäädä sukutilaisuuksista,mutta kuikuiltava ovensuussa ja mentävä ulos soiton ajaksi.
-hullun leiman olen sen vuoksi saanut..

Testaa korvat tulppia. Ostin joskus kymmeniä vuosia sitten apteekista korvatulppa parin jotka ovat pehmeitä, ilmeisesti silikonia ja niiden käyttö tarkoitus on estää veden pääsy korviin uidessa. Itselleni ostin ne vain ääniä vastaan ja vaikka ne ovat tosi vanhoja jo niin edelleen toimivat uutta vastavalla tavalla. Ja niillä voi myös säätää miten hyvin kuulee tai kuuleeko ollenkaan asettamalla ne syvälle tulee hiljaisuus ja vetämällä ulospäin niitä saa saa säätää - äänen voimakkuuden. Lastenlapsia joskus kiusaa niillä väittämällä etten kuule kun käytän niitä, niin saan kuunnella nuorten salaisuuksia =))

Vierailija

Aloin heräilemään noin vuosi sitten aamuyöstä matalataajuiseen huminaan.  Testailin äänten kuulumista kytkemällä ilmanvaihdon, maalämpöpumpun ja huippuimurin pois päältä. Nämä eivät juurikaan / havaittavasti vaikuttaneet asiaan. Sama humina kuuluu myös ulkona, mutta jostakin syystä sisällä talossa paljon voimakkaampana. Syytin aluksi naapurin ukon  (yli 100m:n etäisyydellä)  aamuöisiä V8 auton lämmittelysessioita. (.. hänellä ei ilmeisesti ole varaa loholämmittimeen)   Ne olivat yksi äänilähde, mutta vain satunnaisesti. Vahvimmaksi epäilyksi jäi maatilan (<0,5km etäisyydellä) tuulettimen / jonkun koneen humina. Sekin on aika epätodennäköistä, koska ääni tuntuu kuuluvan vuorokaudenajasta riippumatta.  Muita suurempia äänilähteitä täällä maaseudulla ei juurikaan ole ;-)

Korvatulpathan näihin matalataajuisiin ääniin eivät auta.  Hullun leiman olen saanut ainoastaan vaimoltani. Tässä lähistöllähän tapahtui äskettäin pieni maanjäristys, että tuo kuultu matala humina lienee ennakoinut sitä :-D)) .. aika näyttää.

Vierailija

Varsinkin uudemmilla asuntoalueilla ongelma on todettavissa. Sillä  lämpöpumput - ilmastointijärjestelmät, ilmanvaihtolaitteet, minilämpö- ja tehoyksiköt tai uima-altaan pumput voivat  tuottaa matalataajuista melua ja epämiellyttävää kohinaa.

Pumput olisi syytä laittaa  katua kohti eikä rakentaa niitä  puutarhaan tai lähelle naapureita.

Myös  kalalammikot ja asuntojen akvaariot lähellä naapureita aiheuttavat kohinaa. Naapurin porakaivo ja pumppusysteemi kallion sisällä aiheuttaa värinää ja se on epämiellyttävää. Tällaiset rakennelmat pitäisi laittaa oman talon sisään.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat