Bataattipannua joka sisältää paketin bekonia, kalkkunanakkeja, ison bataatin, pari porkkanaa, punaisen paprikan, sipulin ja pari valkosipulin kynttä, ja vihreäksi herneitä. Bekonin kanssa paistoin sipulin, porkkanat, paprikkasilpun, ja kohta perään bataatti pienittynä ja viimeisenä herneet ja nakkisiivut, sitten mausteita ja lopuksi loraus kaurakermaa. Hyvääää!
Meillä syötiin taas säästäen, Kunnon paistinperunta jossa paljonsipulia ja grillimaustetta. Keiteyt nakit. Vaihteeksi jälkkärinä, mandariini purkkanajuoma.
Huomenna teen siskonmakkarakeittoa jota syödään sitten myös sunnuntainakin. Jos tulee lottovoitto niin tilaan "gurmeekokin" kotiin valmistamaan ne viimeisenpääälle syötävät.
Kanankoipia ja spagettia. Kuulin juuri radiosta, että "pääsiäisruokia" ei pidä syödä vielä pitkänäperjantaina vaan vasta pääsiäispäivänä. Tämä ei tosin tuo minulle minkäänlaista muutosta syömiini ruokiin koska en pidä mämmistä enkä lampaan/karitsan lihan ja rahkan mausta.
Minulla ei tänään ollut aikaa tehdä ruokaa joten ostin kaupasta suosikkieinekseni maksalaatikon rusinolla ja lämmitin sen mikrossa. Söin puolukkasoseen kanssa. Ruokajuomana oli rasvaton maito. Jälkiruokana oli minikokoinen jäätelötuutti, mansikanmakuinen.
Ei ole sattunt silmiini tässä ketjussa, että muut tekevät munakkaita. Oivallinen ruoka tehdä edellisen päivän ylijäämistä. Syön tänään munakasta. Sekaan laitoin eilisiä lihapullia, sipulia ja yhden pienen pussin herne-maissi-paprikaa. Munaseoksen maustoin sitruunapippurilla ja suolalla.
Tavalliset silakkapihvit ovat taivaallisen hyviä mutta tänään kokeilin Yhteishyvän resepteistä löytämääni Kylmäsavulohella täytettyjä silakkapihvejä. Voi että, miten hyviä! Silakkaa ja lohta eikä yhtään ylimääräistä rasvaa kun valmistetaan uunissa. Suosittelen kalaruokien ystäville vaihteen vuoksi.
Leivinuunissa on pellillä kypsymässä kanaa ja uunivihanneksia.
Kirsikkatomaatteja, porkkanaa, keltaista paprikaa, parsakaalia, punasipulia ja laitoinpa perunan lohkojakin samalle pellille, kun mies ei tykkää riisistä, mitä ohjeen mukaan olisi keitetty lisukkeeksi. Ja tietenkin broilerinlihaa kuutioina, ne ensin ruskistin pannulla.
Marinadissa öljyä, limen mehua, suolaa ja rouhittua mustapippuria.
Kävin juuri tarkistamassa miltä ruoka näyttää ja vähän sekoittelin aineksia. Ainakin tuoksui hyvälle!
Teen aika usein leivinuunissa pellillä erilaisista kasviksista/juureksista ja lohesta tai kalapullista ym. On niin vaivatonta tehdä.
Sivut
Keitin kokojyväriisiä, lisäsin wokmix vihanneksia, lopuksi lisäsin ja kuumensin carrykastikkeessa tonnikalaa,
plus mausteet. Hyvää oli loppukuun muona.
Nakkikeittoa tätsjyväruisleivän kera. Jälkkärinä tuoremarjakiisseliä jossa mustikkaa ja vadelmaa.
Savustettua kirjolohta, salaattia ja porkkanalaatikkoa. Thousand Island kevyt salaattikastiketta.
Bataattipannua joka sisältää paketin bekonia, kalkkunanakkeja, ison bataatin, pari porkkanaa, punaisen paprikan, sipulin ja pari valkosipulin kynttä, ja vihreäksi herneitä. Bekonin kanssa paistoin sipulin, porkkanat, paprikkasilpun, ja kohta perään bataatti pienittynä ja viimeisenä herneet ja nakkisiivut, sitten mausteita ja lopuksi loraus kaurakermaa. Hyvääää!
Bekonia on kukka, miksi sitä ruokaan lisätään?
+
Meillä syötiin taas säästäen, Kunnon paistinperunta jossa paljonsipulia ja grillimaustetta. Keiteyt nakit. Vaihteeksi jälkkärinä, mandariini purkkanajuoma.
Huomenna teen siskonmakkarakeittoa jota syödään sitten myös sunnuntainakin. Jos tulee lottovoitto niin tilaan "gurmeekokin" kotiin valmistamaan ne viimeisenpääälle syötävät.
Kun on torstai niin hernekeittoa sinapilla tietysti. Ja pannari on parhaillaan uunissa. Jälkkärinä mansikkahillon ja vaniljakastikkeen kanssa.
Eilen tehtyä kaali-broilerikeittoa.
Anteeksi..pekoni sian kylkisilava:)
BEGONIA on huonekasvi.
Otin viimeisen mieliruokani pakkasesta eli broilerin jauhelihasta keitto ja lisäksi pari siivua siemenleipää juuston kera.
Kanankoipia ja spagettia. Kuulin juuri radiosta, että "pääsiäisruokia" ei pidä syödä vielä pitkänäperjantaina vaan vasta pääsiäispäivänä. Tämä ei tosin tuo minulle minkäänlaista muutosta syömiini ruokiin koska en pidä mämmistä enkä lampaan/karitsan lihan ja rahkan mausta.
Minulla ei tänään ollut aikaa tehdä ruokaa joten ostin kaupasta suosikkieinekseni maksalaatikon rusinolla ja lämmitin sen mikrossa. Söin puolukkasoseen kanssa. Ruokajuomana oli rasvaton maito. Jälkiruokana oli minikokoinen jäätelötuutti, mansikanmakuinen.
Ei ole sattunt silmiini tässä ketjussa, että muut tekevät munakkaita. Oivallinen ruoka tehdä edellisen päivän ylijäämistä. Syön tänään munakasta. Sekaan laitoin eilisiä lihapullia, sipulia ja yhden pienen pussin herne-maissi-paprikaa. Munaseoksen maustoin sitruunapippurilla ja suolalla.
Tavalliset silakkapihvit ovat taivaallisen hyviä mutta tänään kokeilin Yhteishyvän resepteistä löytämääni Kylmäsavulohella täytettyjä silakkapihvejä. Voi että, miten hyviä! Silakkaa ja lohta eikä yhtään ylimääräistä rasvaa kun valmistetaan uunissa. Suosittelen kalaruokien ystäville vaihteen vuoksi.
Leivinuunissa on pellillä kypsymässä kanaa ja uunivihanneksia.
Kirsikkatomaatteja, porkkanaa, keltaista paprikaa, parsakaalia, punasipulia ja laitoinpa perunan lohkojakin samalle pellille, kun mies ei tykkää riisistä, mitä ohjeen mukaan olisi keitetty lisukkeeksi. Ja tietenkin broilerinlihaa kuutioina, ne ensin ruskistin pannulla.
Marinadissa öljyä, limen mehua, suolaa ja rouhittua mustapippuria.
Kävin juuri tarkistamassa miltä ruoka näyttää ja vähän sekoittelin aineksia. Ainakin tuoksui hyvälle!
Teen aika usein leivinuunissa pellillä erilaisista kasviksista/juureksista ja lohesta tai kalapullista ym. On niin vaivatonta tehdä.
Sivut