Sivut

Kommentit (52)

Akka 69

Sappirakko poistettu viikko sitten ja Burana 400  sekä Panadol Extend  665 mg menossa . 3 x vrk.  Niillä pärjäillyt hyvin, nyt jopa vähensin lääkkeitä..... "totta maar nuo aikansa kipuilee" kunhan paranevat.  Hidasta pientä reippailua vain ....kotityöt ja turhat kyykkimiset olen "delegoinut" ukolle. .. . JUUU olen enemmän kuin tyytyväinen että sappi on nyt veks!!!   Kuitua vatsaan niin kyllä se siitä lähti toimimaan.  

Olisihan se tietysti hienoa, jos ei ees itse tietäisi että on yksi sisäkalu kivinen poistettu, mutta tokkopa ees mahdollista. Nämä jälkeiset kärsin mielelläni ! 

Tsemppiä vain leikkauksiin kenelle sitä tarjotaan ja ehdotetaan.

Vierailija

Hei! Itselläni sappirakko poistettiin 2003,melkein siitä saakka kärsinyt ripulista. Johon sain nyt vasta lääkkeen joka on auttanut täydellisesti! Jos olisin tiennyt paremmin asioista, en olisi ikimä antanut sappitakkoani poistaa. Vuonna 2018 lapseltani löydettiin sappikiviä, rakko ihan täynnä. Sai Ursofalk-nimistä lääkettä ja kivet katosivat!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oma selvitystystyö paras selvi...

Sappirakkoni poistettiin yli 20v sitten. Puolet tuosta ajasta olisin ollut invalidi työelämään, mikäli olisin matkatöissä tai joutuisin kulkemaan töihin julkisilla kulkuvälineillä. Pääkaupunkiseudun lääkäreiltä en ole saanut pienintäkään vihjettä, mitä ruoka- aineita esimekiksi olisi hyvä välttää. Nyt olen oppinut seuraavaa: huolehdi suoliston kuidun saannista Visiblinin avulla, noudata fodmap- ohjeita (minulla esimerkiksi vesimelonipala tekee täystyhjennyksen 30min syönnin jälkeen) , syö vain täysin laktoositonta ruokaa, älä syö sieniä, sillä sienisokeri pistää vatsan sekaisin. Jos saat vatsan " ruvelle" saattaa sen takaisin kuntoon saamiseen mennä viikkoja. Ja silloin on tarpeen nämä viimeiset ohjeet: Hanki reseptillä saatavaa sappihapposalpaajalääkettä Questrania ja älä todellakaan syö mitään rasvaista ruokaa! Tuon Questran- vinkin löysin itse taannoin tällaisesta vastaavasta viestiketjusta. Lisäksi napsi ihmisten ilmoille lähtiessä imodiumeja ja korvien väliä rauhoittaa kovasti vaippahousut.
Tämän yli kymmenen vuoden oman tutkimustyöni toivon hyödyttävän nyt kaikkia samoista ongelmista kärsiviä! Vasta nyt löysin esimerkiksi ruisleivän, joka ei pistä vatsaa sekaisin, ja se on Vaasan ohuet ruispalat 😋

Elämää hetki kerrallaan

Minulta poistettiin sappirakko ja 4 cm kivi 2010.Viikon päästä alkoi ripuli jopa 17 kertaa illan aikana.
25 kg 3 viikossa laihduin. Ryömien wc:hen ja ei jaksanut muuta. Kolme kertaa tiputuksessa. Tähystettiin ylä ja ala kautta normaali löydös. Sappi imeytyshäiriö löydettiin Questram, immodium, pellavansiementä, gluteenitonta, maidotonta. Välillä vaippa housussa ja hiiva kaverina. Välillä parempia vaiheita, lihomist Ei mitään logiikkaa vaikka eläisi ja söisi miten.

Vierailija

Poistettiin sappirakko tossa 2019 kesällä. Nyt yli vuoden myöhemmin ja kaikki oireet kadonnut täysin. Leikkauksen jälkeen oli hiilidioksidikipua hetken olkapäässä mutta muuten ei mitään. Elämän laatu parani huomattavasti ja enkä menisi mistään hinnasta takaisin tilanteeseen jossa sappirakko oli vielä kytkettynä.

Vaikuttaa siltä että ainostaan ihmiset kellä leikkauksen jälkeen on ollut ongelmia tulevat kirjoittelemaan tänne. Itsekkin pelästyin pahasti kun luin netistä ihmisten kokemuksia leikkauksen suhteen ja siksi viivyttelinkin leikkauksen kanssa yli puolivuotta sappikiven toteamisesta. Maksa-arvot oli ennen leikkausta 800, eli maksa ei voinnut hyvin koska oli niin täynnä sappinestettä. Suosittelen kaikkia menemään leikkaukseen ketkä vaivasta kärsivät.

Vierailija

Prosenttti osuus kelle tulee sappirakon poistosta vaivoja on todella pieni ottaen huomioon kuinka paljoin leikkauksia tehdään suomessa. Sappirakon poistoa on yleisin leikkaus heti tyrä-leikkauksen jälkeen suomessa. Ei tarvitse huolehtia jos tuhansista ketä leikataan Suomessa vuosittain tulee vain 10 valittamaan kipuja. Prosenttuaalisesti erittäin pienimäärä.

Vierailija

Sappirakkoni on poistettu kaksi vuotta sitten ja noin vuosi sitten aloitin mainoksen uhrina pyörittää hulavannetta. Onko muilla kokemusta vanteen pyörittämisestä? Kyselen siksi, että epäilen vanteen aiheuttavan poistetun sapen kohdalle ihan samanlaista kipua, kuin aikoinaan kivet. Kun lopetan ryörittämisen, niin kivut katoavat muutamassa päivässä ja taas toisinpäin. Kivut tulevat heti seuraavana päivänä aloitettuani pyörittämisen.

iski

Leikattiin sappirakko pois ja kivut katosi(2018) onnistui ei mitään kipuja.En vaan tiedä kun ovat maksaarvot matalalla.Johtuukohan se siitä.

Sapettaakos

10.3.2021 Sappirakko poistettu, mukana ainankin 3kpl pingispallon kokoisia kiviä. Ennen leikkausta sappikohtausten väli 1-6kk. Leikkauksen jälkeen n. viitenä yönä viikossa herään aamuyöstä sappikohtaukseen. Onneksi litalgin auttaa. Sain vajaan kuukauden sairaslomaa työni raskauden vuoksi (rakennusala) Toiveissa ois että nää kohtaukset loppuis. Ruokaa menee todella vähän ja sekin mahdollisimman vähärasvaista. Kalorit ennen leikkausta n.2800/pvä ja leikkauksen jälkeen ei ole meinannut päässä millään edes 1500 kaloriin.. Paino tippunut vajaan 5kg sohvalla rötväten.

Albertus

Negatiiviset kokemukset korostuvat aivan liiaksi netissä, sappirakon poisto on tosiaan yksi yleisimmistä leikkauksista, joten suhteessa melko harvinaisiakin ikäviä kokemuksia löytyy jaettavaksi. Joten jaanpa tähän oman positiivisen kokemukseni viime vuodelta.

Sain kymmenisen vuotta sitten kovan kipukohtauksen, jonka keskus oli ylävatsalla, mutta kipu säteili myös selän puolelle. Lääkäri epäili tuolloin sappikohtausta, mutta ultrassa ei näkynyt mitään. Kun kipu muutamaa tuntia myöhemmin hellitti, niin asian annettiin olla. Toinen vastaava kohtaus tuli kolmisen vuotta sitten, sekin hellitti parissa tunnissa. Viime vuoden kesäkuussa sitten tilanne iski voimakkaammin päälle: suunnilleen viikon ajan tuli voimakkaita kipukohtauksia noin tunti ruokailun jälkeen. Samalla ulosteet muuttuivat kellertävän harmaaksi hötöksi. Ultrassa ei näkynyt nytkään mitään, mutta kun bilirubiarvot olivat taivaissa, niin tuli passitus magneettikuvaukseen. Sielläkään ei näkynyt selviä kiviä, mutta oli merkkejä sakasta.

Sappirakko poistettiin syksyllä, toipuminen leikkauksesta oli nopeaa. Syksyllä minulla oli vielä lieviä sappioireita, nyt nekin ovat hävinneet. Minulla on aina ollut vähän on/off-vatsa, välistä ripuloin, välistä taas maha on liiankin kovalla. Jos jotakin muutosta on tapahtunut, niin ripulointi on vähentynyt.

Sapettaakos

Nyt on kuukausi kulunut leikkauksesta. Sappikohtaukset loppuivat tyystin viikko sitten. Sen myötä ruvennut syömään monipuolisemmin. Itsellä huomasin toimivan runsas veden juonti sekä pienet määrät lakritsia ruokailujen jälkeen. (Voi olla myös korvienvälissä tuo laku😂) Mutta

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat